Aktar Bloğu

Neden Sandal Ağacı Esansı (Sandal Ağacı Yağı) Kullanmak Gerekir?

Sandal ağacı yağı, ekstraksiyon yöntemi ile ağacın gövde ve kökünden elde edilen bitkisel bir yağdır. Genellikle kişisel bakım ürünlerinin içerisinde yer alan sandal ağacı esansı, ayrıca tıbbi alanda da kullanılmaktadır.

Cilt bakımında oldukça sık tercih edilen bu organik yağ, cilt üzerinde oldukça etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Özellikle de güneş ışınları ve yaşlanmadan dolayı ciltte meydana gelen koyu halkalar, lekelenmeler, sivilce, siyah nokta ve kuru cilt yapısına iyi gelen bu yağ, aktarlardan, eczanelerden ya da organik pazarlardan temin edilebilmektedir.

Neden Sandal Ağacı Yağı Kullanmak Gerekir?

Sandal ağacı yağı, gerek insan sağlığına, gerekse kişisel bakıma oldukça faydalı olan bir yağdır. Bu yağı kullanılması için pek çok geçerli sebep ifade edilebilmektedir.

Öncelikle sandal ağacı yağı kaliteli bir balgam söktürücüdür. Öksürüğü doğal yollardan geçirirken, solunumu dengeleyebilmektedir. Antiseptik özelliği sayesinde rahatlatıcı ve yatıştırıcı bir etkisi bulunan sandal ağacı yağı, alerjik olan ciltlere dahi zarar vermeden cildi temizleyebilmektedir. Dizanteri hastalığına iyi gelmesi etkili ve doğal bir antibiyotik olması da, sandal ağacı yağı faydalarındandır.

Sandal ağacı yağı kişisel bakım açısından da oldukça ideal olan bitkisel yağlardan biridir. Ciltte meydana gelen akne ve sivilce gibi problemleri giderirken, cilt yanıklarının rahatlaması ve azalmasına yardımcı olabilmektedir. Bunun ile beraber cilt tonunu dengeleyip eşitleyebilmekte, terleme sorununa doğal yollardan çözüm bulmakta, antiseptik özelliği sayesinde cildi derinlemesine temizleyebilmektedir.

Sandal Ağacı Yağının Bilinmeyen Faydaları

 

Sandal ağacı yağının faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Hem sağlığa, hem de cilde olan faydaları ile bilinen sandal ağacı yağı, saç için de oldukça etkili bir yağdır. Son zamanlarda kullanımı oldukça yaygın bir hale gelen bitkisel yağlardan sandal ağacı yağı, saç tellerini nemlendirebilmekte ve ekstra bir parlaklık kazanmasını sağlamaktadır. Öte yandan saç derisini dinginleştirip rahatlatırken, aynı zamanda sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra sandal ağacı yağı, insanların ruh halini düzeltebilmekte, topraklama dengeleyici aroması sayesinde duyguların dengelenmesine iyi gelmektedir. Üstelik sandal ağacı esansı olarak da bilinen bu yağ, afrodizyak özelliğine de sahiptir.

Sandal Ağacı Yağı Nerede Satılır?

Sandal ağacı Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerle bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Sandal ağacı yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.