Aktar Bloğu

Portakal Sabunun Faydaları Nelerdir?

Portakalli sabunun faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Portakal sabunu, günümüzde en çok kullanılan kişisel bakım ürünlerinden biridir. Cilt ve saç bakımında önemli ölçüde faydalı olan bu sabun, oldukça tercih edilen bir üründür.

Portakallı sabun, hem kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri, hem de C vitamini deposu olan portakaldan elde edilen bitkisel sabundur. Tümüyle doğal sabun olarak üretilen bu sabun, oldukça ideal bir el ve yüz sabunudur. Özellikle yağlı ciltler ve saçlar için tavsiye edilirken, insan vücudu ve saçlar üzerindeki etkisi bir hayli fazladır.

Doğal portakal yağının bazı işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen sabun, kişinin tercihine göre el ve yüz temizliği için kullanılabileceği gibi, saç bakımı için de kullanılabilmektedir. Günde en az iki defa bolca köpürtülerek ılık su ile kullanılması gereken bu sabun, ancak düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde fayda sağlayabilmektedir.

Kullanımı esnasında etrafa yaymış olduğu mis kokusu ile dikkat çeken portakal sabunu, özellikle kuru ciltlerde etkisini göstermektedir. Cildi derinlemesine nemlendiren, kurumasını engelleyen, aromaterapide kullanılan bu sabun, yüzde 100 bitkisel sabun olması ile bilinmektedir. Dolayısıyla en ideal bitkisel sabunlardan biri olan portakal sabunu, pek çok cilt ve saç sorununa iyi gelmektedir.

Bugünlerde kimyasal içerikli kişisel bakım ürünlerinden ziyade, bilinçlenen toplumda daha çok bitkisel içerikli ürünler tercih edilmeye bağlandı. Portakal sabunu da günümüzde en çok tercih edilen doğal ve organik ürünler arasında yer alıyor. Bu sabun gerek saç bakımında, gerekse cilt bakımında oldukça etkili bir temizleyici olup, pek çok fayda sağlamaktadır. Kimyasal içerikli kozmetik ürünleri ile kıyaslandığında, elbette ki tercih edilmesi gereken üründür.

Oldukça faydalı olan bir kış meyvesi ve C vitamini deposu olarak bilinen portakal, yalnızca besin olarak tüketilmemekte, aynı zamanda kendisinden bitkisel yağ ve sabun da elde edilmektedir. Bitkisel sabun ve yağı da en az portakalın kendisi kadar fayda sağlayabilmektedir.

Özellikle kış mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biri olan portakal, insan sağlığı için oldukça faydalı olan bitkilerden biridir. C vitamini deposu olarak bilinen bu meyveden elde edilen sabun da cilt için en az meyvenin kendisi kadar faydalı olabilmektedir. Portakal sabunu, portakalın yağından elde edilirken gerek saç bakımında gerekse cilt bakımında oldukça etkili olabilmektedir.

Portakal Sabunu Özellikleri

Portakal sabunu pek çok özelliğe sahip olan bir kişisel bakım ürünüdür. Kullananların vücuduna sağlamış olduğu faydaları ile ön plana çıkan bu doğal sabun, günümüzde en çok tercih edilen banyo sabunları arasında yer almaktadır.

Portakal sabununun en çok dikkat çeken özelliği, içeriğinde herhangi bir kimyasal bulunmaması ve tamamen doğal yollardan elde ediliyor olmasıdır. Bu sayede oldukça etkili olan bu sabun, ciltte tonik etkisi göstermekte ve antioksidan özelliği sayesinde cildi derinlemesine temizleyerek sivilcelerden arındırmaktadır. Portakal sabunu faydaları elbette bu kadarla sınırlı olmazken; düzenli kullanılması halinde cildi sıkılaştırması, siyak nokta, akne gibi cilt problemlerini gidermesi, saçların daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlaması, kan dolaşımını hızlandırması, kuru ciltleri nemlendirmesi ve cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırması, portakal sabunu faydaları arasında yer almaktadır.

Kişisel bakım amacıyla en sık kullanılan bitkisel ürünlerden biri olan portakal özlü sabun, pek çok özelliğe sahiptir. Antiseptik ve anti – inflamatuar olan portakallı sabun, cildi toksinlerden arındırmakta ve doğal bir antidepresan olarak kullanılmaktadır. Portakal çiçeğinin o hoş kokusunu bünyesinde barındıran bu sabun, yorgunluğu gidermekte ve sinir bozukluklarına iyi gelebilmektedir. Zihin – beden ve ruh titreşimlerinin birleştirici özelliğine de sahip olurken, canlandırıcı ve rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır.

Portakal özlü sabun tonik niyetiyle kullanılabilmektedir. Yağlı ciltler için oldukça ideal bir ürün olan bu organik sabun, sivilce ve akneleri kurutarak ortadan kaldırılmasını sağlamakta ve cildin güzelleşmesine yardımcı olmaktadır. Cildi sıkılaştırıcı özelliği sayesinde tonik olarak da kullanılırken, cilde parlaklık verebilmekte ve selülitli bölgelerdeki portakal kabuğu görünümünün giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Neden Portakal Sabunu Kullanmalısınız?

Her birey, portakal sabunu gibi önemli bir bitkisel sabunu kullanmak adına farklı nedenler bulabilmektedir. Örneğin hassas ve kuru cilt yapısına sahip olan kişiler cildini nemlendirmek, daha sanlı ve sağlıklı bir hale getirebilmek için bu sabunu kullanırken, çirkin bir görünüm olan selülete sahip olanlar ise, bu görüntüyü giderebilmek ve kendini daha iyi hissedebilmek için kullanabilmektedir.

Buna göre sabunun faydaları, bireyler tarafından bu sabunun kullanım nedeni olarak değerlendirilmektedir.

Portakal Sabunun Faydaları Nelerdir?

Portakal özlü sabun, hem ciltte, hem de saçlarda ciddi ölçüde faydalı olan bir sabundur. Ciltteki faydalarına bakılacak olursa; ciltte meydana gelen selülit problemlerini en aza indirgemesi, cildi sıkılaştırması, sivilce, akne ve siyah nokta gibi problemleri gidermesi, cildi rahatlatması, dinlendirmesi, antidepresan özelliği göstermesi ve cilde parlaklık kazandırması, bu sabunun faydaları arasında yer almaktadır. Bunların yanı sıra ciltte tonik olarak kullanılan sabun, sahip olduğu hoş kokusu ile kişileri sakinleştirir.

Portakal Sabunun Faydaları Nelerdir?

Portakal Sabunun Faydaları Nelerdir?

Portakal sabunu faydaları cilt üzerinde ayrı, saç üzerinde ayrı etkisini gösterebilmektedir. Kişisel bakım amacıyla tonik olarak da kullanılan sabun, zihin – beden – ruh titreşimlerini birleştirici bir özelliğe sahiptir. Bu sayede vücudun yorgunluğunu alıp dinlenmeye yardımcı olurken, sinir ve stresin de giderilmesini sağlayabilmektedir.

Hem ciltte, hem de saçlarda oldukça etkili ve faydalı olan portakal özlü sabun, yağlı cilt ve saçlarda önemli ölçüde fayda sağlamaktadır. Örneğin; yağlı cilt yapısı nedeniyle oluşan siyah nokta, akne ve sivilcelerin kurutulmasına, bu gibi problemlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır. Bunun ile yağlı saçlarda yağ dengesini koruyabilmekte, içeriğindeki C vitamini sayesinde saç köklerini besleyerek daha güçlü saçların uzamasını sağlamaktadır.

Portakal Sabunun Cilde Faydaları

Portakal sabunu faydalarının bilinmeyenleri ise; önce gözenekleri temizleyerek cildin rahat nefes almasını sağlaması, sonrasında cildi sıkılaştırarak sivilce oluşumunu engellemesi, yardımcı olması, ciltte tonik etkisi oluşturması, portakal çiçeğinin hoş kokusu ile cildi dinlendirmesi, vücut yorgunluğunu hafifleştirmesi ve ruhsal bozukluklara iyi gelmesi gibi özellikleri, portakal sabunu faydaları arasında yer almaktadır.

Cilde faydaları saç üzerinde olduğundan daha fazladır. Yağlı saçlarda olduğu gibi yağlı ciltlerde de oldukça etkili olan bu sabun, ilk olarak cildin yağ dengesini kurabilmekte ve bu sayede ciltte meydana gelen sivilce, siyah nokta, akne gibi problemlerin önüne geçebilmektedir.

Doğal sabunlar arasında oldukça hoş bir kokuya sahip olan sabun, banyoda kullanıldığı takdirde vücudu rahatlatabilmekte ve antidepresan etkisi gösterebilmektedir. Cildi sıkılaştırması, selülitlere ideal bir çözüm olması ve cilde parlaklık kazandırması, yine sabunun cilde faydalarındandır.

Tüm bunların yanı sıra sabun, ciltte adeta bir tonik etkisi oluşturmaktadır. Kullanım amacına göre her gün düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde bir hayli fayda sağlayacaktır.

Portakal özlü sabun, cilt üzerinde pek çok faydalı etki sağlayabilmektedir. Cildin sıkılaşması için kullanılması gereken bitkisel ürünler arasında en ideal olanlardan biri olan portakal sabunu, cilde oldukça hoş bir görünüm kazandırmakta ve doğal bir parlaklık vermektedir. Öte yandan sivilce, siyah nokta ve akne gibi cilt problemlerin giderilmesinde etkili olan sabun, kuru ciltlerde meydana gelen kırışıklıklar üzerinde de oldukça etkilidir.

E, D ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan bu bitkisel sabun, özellikle cilt sıkılaştırıcı özelliği sebebiyle tercih edilmektedir. Selülit, çatlak ya da kırışıklık gibi cilt problemleri üzerinde büyük faydalar sağlayabilmektedir.

Portakal Sabunu Her Cilde Uygulanır Mı?

Portakal özlü sabun, tamamen doğal bir içeriğe sahip olduğundan hemen hemen her cildin kullanımına uygun olan bir sabundur. Özellikle kuru ciltler üzerinde mucizevi etkiler gösteren bu sabun, bunun ile beraber karma ya da yağlı ciltlerde de gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.

Portakal Sabunun Saça Faydaları

Saç üzerindeki faydaları ise; yağlı saçlarda oldukça etkili olan bu sabun, saç köklerini derinlemesine temizleyerek gözenekleri açmakta ve dökülen saçların yerine yenisinin uzamasını sağlamaktadır. Öte yandan daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olan portakal sabunu, kepek probleminde de etkili bir çözüm yolu olarak kullanılmaktadır.

Saça Faydaları

Saça Faydaları

Her ne kadar çoğunlukla cilt bakımı için tercih edilse de saç sabunu ya da banyo sabunu olarak da kullanılabilmektedir. Saç köklerini besleyerek bakım yapan portakallı sabun, içeriğinde herhangi bir kimyasal madde bulunmaması nedeniyle saçlar üzerinde faydalı olabilmektedir. Bu nedenle portakallı sabun satın alırken tamamen doğal sabun olmasına ve içeriğinde kimyasal olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Orijinal olmayan bu gibi bitkisel ürünler gerek ciltte gerekse saçta çeşitli yan etkilere sebep olabilmektedir.

Portakal sabununun saça faydaları çeşitlilik gösterebilmektedir. Bu faydalara örnek göstermek gerekirse, portakallı sabun yağlı saçlar üzerinde oldukça etkilidir. Saç derisinde meydana gelen çeşitli deri problemlerine iyi gelen bu sabun, kepeğin de önüne geçebilmektedir. Saçın parlak bir görünüm kazanmasına ve doğal yollardan canlanmasına yardımcı olmak da, sabunun saça faydaları arasında yer almaktadır.

Özellikle yağlı saçlar için bir hayli etkili olan sabun, saç bakımı için ideal bir ürün olarak gönül rahatlığıyla kullanılabilmektedir. Saç üzerindeki sabunun faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olurken, bunlardan birkaçını örneklendirebilmek mümkün.

Tamamen organik ve bitkisel bir içeriğe sahip olan portakal özlü sabun, antiseptik bir özelliğe sahip olması ile saç diplerindeki bakteri ve mikropların giderilmesini, bu sayede de saç derisinde meydana gelen yara, egzama gibi rahatsızlıkların giderilmesini sağlayabilmektedir. Bunun ile beraber saçın yağ dengesini kurabilmekte, kepek problemini ortadan kaldırabilmekte, saça canlı ve parlak bir görünüm kazandırabilmektedir.

Portakal Sabunu Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Günümüzde en çok tercih edilen bu doğal sabunun tüm faydalarını görebilmek adına düzenli kullanılması gereklidir. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullanılması gereken bu sabun, cilde dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanmalıdır. Arından bol su ile durulanmalı ve sabun kalıntısı kalmadığından emin olunmalıdır.

Tamamen organik olması ve doğal sabun özelliğine sahip olması nedeniyle bir hayli etkili olan portakal sabunu, banyoda ya da günlük olarak cilt bakımında kullanılabilecek bir sabundur.

Portakal sabunu kullanım şekli, genellikle kullanılacak bölgeye ve kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Banyo sabunu olarak tercih edilen portakal sabunu, hem saç, hem de genel vücut için kullanılabilmektedir. Saçta kullanılması halinde önce saçların iyice ıslatılması, ardından sabunun sürülerek saçların köpürtülmesi gereklidir. Köpüren saçların diplerine birkaç dakika boyunca masaj yapılması, sonrasında ise bol su ile durulanması, saç diplerindeki kan dolaşımını hızlandırmaya ve saçların daha sağlıklı bir hal almasına yaramaktadır.

Yüz için kullanılacak olan portakal sabununun ise, öncelikle ılık su ile ıslatılması, ardından yüzde parmak uçları ile dairesel olarak masaj yapılması şeklinde kullanılmaktadır. Bu uygulamanın ardında da bol su ile yüzün durulanması gereklidir.

Cilt bakımı için kullanılacak olan sabunun sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulanması, etkilerini gösterebilmesi açısından önemlidir. Ayrıca ciltte uygulama şekli ise; su ile ıslatılan cilde sürülmesi, köpüklerin parmak uçları ile cilde masaj yaparcasına uygulanması ve bol su ile durulanması şeklindedir.

Banyoda ise saç ve vücut şampuanı olarak kullanılabilmektedir. Bu gibi durumlarda portakallı sabunun yanında herhangi bir kimyasal içerikli ürünün kullanımı, sabunun faydalarını engelleyebilir. Dolayısıyla tek başına kullanılması gerekir.

Portakal Sabunun Zararları Var Mı?

Yüzde 100 doğal ve bitkisel olarak elde edilen bu sabun pek çok faydası ile bilinmektedir. Dolayısıyla bilinen herhangi bir portakal sabunu zararları bulunmamaktadır. Fakat yine de diğer pek çok bitkisel üründe olduğu üzere portakal sabununu da kullanırken dikkatli olmak gerekir. Vücutta herhangi bir alerjik reaksiyona neden olup olmayacağını anlayabilmek için cildin küçük bir bölümünde denenmelidir. Bu sayede herhangi bir zararını görmeden kullanabilmek mümkündür.

İnsan sağlığına zararlı olan herhangi bir etkisine rastlanmamıştır. Fakat kuru cilt yapısına sahip olan kişiler için uzun süre boyunca kullanılması tavsiye edilmemektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.