Aktar Bloğu

Limon Kabuğu Yağının 15 Faydası

LimonKabuğuYağınınFaydası!

Limon kabuğu yağı, insanın çoğu zaman kişisel bakım alanında kullanmış oldukları bitkisel yağlardan biridir. Limon kabuğunun soğuk sıkım işleminden geçirilmesi ile elde edilen bu yağ, cilt ve saç sağlığının yanı sıra mide bulantılarına, kusmalara, uykusuzluğa, hazımsızlığa ve bu gibi pek çok sağlık sorununa iyi gelmektedir.

Limon kabuğu yağı, en az meyvesi kadar faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Çünkü limonun şifa dolu içeriği, aynı şekilde kabuğunda da bulunmaktadır. Bu meyvenin kabuğundan elde edilen limon kabuğu yağı da bu nedenle gerek insan sağlına gerek cildine gerekse saçına büyük faydalar sağlayabilmektedir. Bu nedenle kişisel bakım ya da genel sağlık için gönül rahatlığıyla kullanılabilmektedir.

Günümüzde henüz yeni yeni keşfedilmeye başlayan bitkisel yağlardan biri olan yağ, genel sağlık açısından faydalı olduğu kadar, ruh sağlığı açısından da faydalıdır. Üstelik bu faydaların her biri, yağı kullanmak için bir neden olarak gösterilebilir.

Limon Kabuğu Yağının Faydaları

Limon Kabuğu Yağının Faydaları

Limon Kabuğu Yağının Faydaları

İçeriğinde birçok faydalı vitamin ve mineral bulundurur. Olgunlaşmamış, sert limonların kabuklarından elde edilmektedir. Soğuk pres yöntemi ile elde edilen bu bitkisel yağ, içeriğindeki faydalı vitaminler ile farklı kullanım alanlarına göre farklı faydalar sağlamaktadır.

  1. C vitamini, mineral, potasyum ve kalsiyum açısından zengin olması sebebi ile bağışıklığı kuvvetlendirir.
  2. Kan dolaşımını hızlandırarak canlılık verir.
  3. Hoş ve keskin kokusu ile nefes yollarını açar, ferahlatıcı etkisi vardır.
  4. Cildin elastikiyetini arttırdığı için bitkisel yağlar arasında sıkılaştırıcı özelliği ile kadınların çok sık tercih ettiği bir yağdır.
  5. İçeriğindeki bol miktarda C vitamini sayesinde cildi besler ve parlaklık kazandırır.
  6. Güneş lekeleri ve yara izlerini açıcı özelliği vardır.
  7. Tırnaklara masaj yapılarak uygulanması durumunda, kırılan ve tabaka tabaka ayrılan güçsüz tırnakların kuvvetlenmesinde etkilidir.
  8. Güçlü bir antioksidandır.
  9. Toksinlerin atılmasında etkilidir.
  10. Ferahlatıcı etkisi ile sindirim üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.
  11. Antibakteriyel özelliği sayesinde temizlik yaparken kimyasal içerikli malzemelere iyi bir alternatiftir.
  12. Akneli ciltler için tercih edilebilir.
  13. Hafıza ve konsantrasyonun güçlenmesi üzerinde etkilidir.
  14. Saç köklerini beslen ve saçlara canlılık verir.
  15. Duş suyuna katılması durumunda dinginlik ve sakinlik hissi yaratır.
Limon Kabuğu Yağının Faydaları

Limon Kabuğu Yağının Faydaları

Genellikle kişisel bakımına önem veren insanların tercihleri arasında yer alan yağ oldukça faydalı bir üründür. Saç bakımında tonik olarak kullanılabilen bu yağ, sağlıklı, güçlü ve bakımlı saçlar elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Üstelik saç köklerini besleyerek daha güçlü saçların uzamasına yardımcı olmakta ve saç dökülmelerinin de önüne geçebilmektedir.

Öte yandan cilt bakım yağları arasında yer alan yağ, güçlü bir tonik olarak da cilde uygulanabilmektedir. Özellikle yağlı cilt yapısına sahip olanlar için ideal bir kişisel bakım ürünü olarak tercih edilebilirken, akne, siyah nokta gibi cilt sorunlarını ortadan kaldırabilmekte, sağlıklı, temiz, canlı, parlak ve pürüzsüz bir cilt yapısı sunabilmektedir.

Limon Kabuğu Yağının Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Bilinen ve bilinmeyen faydaları oldukça fazladır. Örneğin; sindirim sistemine iyi gelen ve karın ağrısını en aza indirmeye yarayan yağ, hazımsızlığa da iyi gelmektedir. Vitamin kaynağı olma özelliği sayesinde de vücudun vitamin ihtiyacını karşılayabilirken, C vitamini, kalsiyum, potasyum ve mineral bakımından oldukça zengin bir yağ olması ile bilinir.

Limon kabuğu yağı faydaları bu kadarla sınırlı değildir. Astım problemi için fayda sağlayan bu yağ, aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve ağızda meydana gelen yaraların giderilmesine, mide kramplarının giderilmesine fayda sağlayabilmektedir. Bunun ile beraber ayak ve eller meydana gelen nasır ve siğillerin geçmesini, vücuttaki toksinlerin atılmasını ve uykusuzluğun giderilmesini sağlaması, yine faydaları arasında yer almaktadır.

Neden Limon Kabuğu Yağı Kullanmak Gerekir?

Kullanıcıları tarafından genellikle kişisel bakım amacıyla tercih edilen bu yağ, içeriğindeki çeşitli faydalı bileşenleri sayesinde bağışıklık sisteminden sindirim sistemine, kan dolaşım sisteminden astım ve bronşit gibi hastalıklara varana kadar büyük ölçüde faydalı olabilmektedir. Dolayısıyla yağın faydaları, kullanımı için oldukça önemli birer neden olarak gösterilebilmektedir. Bunun ile beraber tamamen doğal ve organik olması, içeriğinde herhangi bir kimyasal maddenin yer almaması ve hiçbir zararının bulunmaması da bu yağı kullanmak için gösterilebilecek nedenler arasında yer almaktadır.

Limon Kabuğu Yağı Nasıl Kullanılır?

%100 doğal olan yağ, salatalar ve kurabiyelerde kullanılabilir. Suya veya çaya birkaç damla damlatılarak kullanımı uygundur. Antibakteriyel özelliği olması dolayısı ile sebze ve meyvelerin yıkama sularına damlatılarak kullanılabilir. Haricen kullanılacaksa birkaç damlası ile uygulama bölgesine masaj yapılabilir.

Limon Kabuğu Yağı Nasıl Kullanılır?

Limon Kabuğu Yağı Nasıl Kullanılır?

Akneler için tercih ediliyorsa bir kulak çubuğu yardımı ile annelerin olduğu bölgelere sürülebilir. Cilt ürünlerinin içine veya saç bakım ürünlerine eklenerek kullanımı mümkündür. Evde yapılan cilt maskelerine canlandırıcı etkisinden faydalanmak için birkaç damla karıştırılabilir. Temizlik yapılacak her alan için su içerisine karıştırılarak kullanılabilmektedir. Ayrıca bulaşık makinesinde de temizlik malzemesi olarak kullanılabilir.

Kullanım yöntemleri çoğu zaman amacına göre farklılık göstermektedir. Saç ve cilt bakımında tonik olarak kullanılabilen yağ, cilde bir pamuk yardımı ile uygulanabilmektedir. Saç diplerinde ise masaj yaparak uygulanmaktadır.

Dahili olarak da kullanımı mümkün olan bu yağ, bir bardak suyun içerisine 3 damla kadar damlatılarak da tüketilebilmekte ya da gargara yapılabilmektedir.

Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alırken dikkat edileceklerin başında bu yağın soğuk sıkım olması ve yüzde 100 bitkisel olması gelmektedir. Bu gibi bitkisel yağları satın alırken dikkat edilmesi gereken ilk hususlar bunlar olurken, ayrıca yağın cam şişede muhafaza ediliyor olması, güneş görmeyen, serin ve kuru yerde bulunması da önemlidir. Ancak bu şekilde faydalı olabilmektedir.

Limon Kabuğu Yağı Fiyatları

Kullanımından etkili sonuçlar alabilmek için %100 doğal yağları tercih etmek gerekmektedir. Fiyatı da içeriğine göre değişebilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.