Aktar Bloğu

Neden İncir Çekirdeği Yağı Kullanmalısınız?

İncir çekirdeği yağı, günümüzde çeşitli alanlarda kullanılmakta olan bitkisel yağlardan biridir. Taze olarak toplanan incirlerin çekirdeklerinin çıkarılması ve soğuk presleme yönteminden geçirilmesi ile elde edilen incir çekirdeği yağı, genel sağlığa, cilde ve saçlara büyük fayda sağlayabilmektedir.

Özellikle cilt bakımında sağlamış olduğu faydaları sayesinde kişisel bakım alanında tercih edilen incir çekirdeği yağı, pek çok kozmetik ürününü içeriğinde bulunmaktadır. Bunun ile beraber kabızlığı gidermesi, kolesterol seviyesini düşürmesi, uçuk ve isiliği gidermesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi, incir çekirdeği yağı faydalarındandır.

Neden İncir Çekirdeği Yağı Kullanmak Gerekir?

İncir çekirdeğinin insanlara sunmuş olduğu her bir fayda, kullanımı için birer neden olarak gösterilebilmektedir. Ya da cildine önem gösteren, sağlığını düşünen ve bakım yapmak isteyen, ancak kimyasal kullanmak istemeyenlerin kullanması gerekmektedir. Çünkü incir çekirdeği yağı, tamamen doğal, bitkisel ve organik bir ürün olduğundan çeşitli faydalar sağlayabilmekte, üstelik herhangi bir zararı da bulunmamaktadır.

İncir Çekirdeği Yağının Bilinmeyen Faydaları

Bitkisel yağlar arasında oldukça popüler olan incir çekirdeği yağı, insan sağlığı açısından büyük faydalar sağlayabilmektedir. Özellikle de kişisel bakım alanında mucizevi etkilere sahip olan bu yağ, hamilelik döneminde meydana gelen çatlakların giderilmesi için kullanılabilmektedir. Üstelik iyi bir toparlayıcı olması ile de bilinen incir çekirdeği yağı, göğüs sıkılaştırıcı olarak da uygulanabilmektedir.

İncir çekirdeği yağının saç bakımındaki faydaları ise bir o kadar kayda değer olmaktadır. Örneğin; saç dökülmesinin önüne geçmeye, saçların beslenmesine ve saça doğal bir canlılık katmasına yardımcı olması, incir çekirdeği yağı faydalarındandır.

Topuk çatlakları, el ve dudak çatlakları açısından oldukça faydalı olan bu yağ, sivilce izlerine karşı kullanılabilecek en etkili ürünlerden biridir. İçeriğindeki pek çok faydalı bileşen sayesinde yeni sivilce oluşumunun da önüne geçerken, hücre yenileyici özelliği sayesinde uçuk ve isiliğin kısa süre içerisinde giderilmesine ve göz altı morluklarının giderilmesine yardımcı olabilmektedir.

İncir çekirdeği yağı faydaları yalnızca bu kadarla sınırlı değildir. Bağışıklık sistemini güçlendiren, cinsel gücü artıran ve kabızlığı gideren bu bitkisel yağ, aynı zamanda yüzdeki ve vücuttaki sarkmalara karşı da oldukça etkili olan bir üründür. Üstelik ciltte oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olurken, diyabet, kolesterol ve kilo sorunu olanlar, astım, bronşit ve bunun gibi çeşitli rahatsızlıklar açısından da faydalıdır.

İncir Çekirdeği Yağı Nerede Satılır?

İncir Çekirdeği Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen İncir Çekirdeği Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.