Aktar Bloğu

Çörekotu Yağının 10 Faydası!

ÇörekotuYağınınFaydası!

Çörek otunun soğuk presleme işleminden geçirilmesiyle elde edilen şifalı bir yağdır. İnsan sağlığına olan faydaları neredeyse sınırsızdır. Cildi güzelleştiren ve bunun gibi pek çok fayda sağlayan yağ, en çok kullanılan kişisel bakım ürünleri arasında yerini almaktadır.

Çörekotu Yağının 10 Faydası!

Çörekotu bitkisinin tohumlarından elde edilen bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Oldukça sağlıklı bir yağ olduğu için, farklı şekillerde kullanılabilmektedir.

  1. İçeriğinde bulunan timokinon maddesi oldukça etkili bir maddedir.
  2. Sindirim sorunları yaşanması durumunda rahatlatıcı etkileri bulunmaktadır.
  3. Zihni açar ve konsantrasyonu arttırır.
  4. İçeriğinde yer alan antioksidan ve asitler ile cilt sağlığı üzerinde de etkilidir.
  5. Öğünlerden önce su ile birlikte tüketilerek kullanılması durumunda tokluk ve doygunluk hissi vermektedir.
  6. Kurumuş ciltler üzerinde nemlendirici etkisi vardır.
  7. Cildi besleyerek parlaklık kazandırır.
  8. Bitkisel yağlar içinde birçok yağ gibi, çörekotu yağı da akneler üzerinde etkilidir.
  9. Solunumu rahatlatıcı ve nefes açıcı özelliği vardır.
  10. Stres üzerinde etkili olup sakinlik ve dinginlik sağlamaktadır.

Çörekotu Yağının Bilinmeyen Faydaları

Çörekotu Yağının Bilinmeyen Faydaları

Çörekotu Yağının Bilinmeyen Faydaları

Bitkisel yağlar açısından en çok tercih edilen yağların başında gelir ve tabiri caizse bin derde devadır. Düzenli bir şekilde tüketilmesi halinde insan vücudunun hastalıklara karşı savunma mekanizmasını güçlendirmesine yardımcı olmaktadır.

Öte yandan da kilo verebilme açısından kullanılabilecek en iyi yöntemlerden biri olarak bilinmektedir. Doğal bir antioksidan olma niteliği sayesinde iştahı azaltırken, vücudun toksinlerden arındırılmasına ve fazla kiloların atılmasına destek vermektedir.

Faydalarından bir diğeri ise, içeriğindeki antioksidanlar ve mikrop önleyici özelliği sayesinde saça parlak bir görünüm kazandırmasıdır. Düzenli kullanıldığında saçı yumuşatır, erken saç beyazlamasının ve kepeğin önüne geçer.

Neden Çörekotu Yağı Kullanmak Gerekir?

Çörek otu yağını kullanabilmek için pek çok neden bulabilmek mümkündür. Ayrıca kişisel bakım açısından da çeşitli etkiler gösterebilmektedir. Dolayısıyla bu yağının günümüzde hemen hemen herkes tarafından kullanılması gerekmektedir.

Zayıflamak için Çörekotu Yağı Kullanılır mı?

Doygunluk hissi sağlaması ve iştah kesmesi özelliği ile diyet listelerinde zayıflamak için oldukça sık kullanılmaktadır. Hiçbir besinin doğrudan zayıflatıcı etkisi olduğundan bahsedilemez ancak doğru beslenme ve egzersizler ile tüketilecek bazı besinler zayıflamada etkilidir. Zayıflamak isteyen kişiler tarafından oldukça sık tercih edilen bir yağdır.

Bağırsak sisteminin düzenlenmesi konusunda etkileri olması ve bu özelliği sayesinde zayıflama üzerinde etkilidir. Sindirimin kolaylaşmasını sağlayarak kişilerin hem daha düzenli beslenmesini hem de zayıflamalarını kolaylaştırır. Metabolizmanın doğru çalışması üzerinde oldukça etkili olan B vitamininin eksik olması durumunda metabolizma yavaşlar ve kilo vermek zorlaşır. B vitamini açısından çok zengin olan yağ, bu eksikliği kapatarak metabolizmanın hızlı ve doğru şekilde çalışmasında etkili olacaktır. Ayrıca kan şekerini dengelediği için de açlık krizlerini dengeleyerek çok fazla besin alınımının önüne geçmede de önemli bir yağdır.

Çörekotu Yağının Zararları Var Mı?

Çörekotu Yağının Zararları Var Mı?

Çörekotu Yağının Zararları Var Mı?

Her bitkisel yağda olabileceği gibi bu yağın da orantısız kullanılması durumunda çeşitli zararları olabilmektedir. Bu zararlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Çok fazla, orantısız kullanımı karaciğer ve böbreklerde hasar oluşturabilir.
  • Emzirirken veya hamileyken kullanımı zararlı olabilmektedir.
  • Direkt olarak içilmesi mide rahatsızlığı yaratabilmektedir.
  • Alerjik reaksiyonlara neden olabileceği için test edilmeden kullanılmamalıdır.

Çörekotu Yağı Fiyatları

Fiyatı, yağın miktarı ve katkısız içerikli olmasına göre değişiklik gösterebilmektedir. Etkili sonuçlar alabilmekte ve hem haricen hem de gıdalar ile kullanılabilmesi açısından doğal ve katkısız bir yağ kullanmak çok önemlidir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.