Aktar Bloğu

Neden Ardıç Uçucu Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Ardıç Uçucu Yağı Kullanmak Gerekir?

Doğada var olan pek çok bitkinin insan sağlığı ve vücudu için çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bu bitkilerden biri de ardıç tohumudur. Ardıç tohumundan elde edilen ardıç uçucu yağı, sinüzitten diş eti rahatsızlıklarına kadar çeşitli hastalıklarda oldukça büyük etkiler gösterebilmektedir. Günümüzde en yaygın kullanılan bitkisel yağlardan biri olan yağ, aktarlardan, eczanelerden ve organik pazarlardan temin edebilmek mümkündür.

Neden Ardıç Uçucu Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Ardıç Uçucu Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Ardıç Uçucu Yağı Kullanmak Gerekir?

Ardıç uçucu yağı faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Hemen hemen her türlü cilt ve sağlık problemine iyi gelmesinden ötürü günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılması gereken bu yağ, antiseptik özellikleri sayesinde insan vücudundaki pek çok zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olabilmektedir.

Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde kendiliğinden yetişen ardıç ağaçları öncelikle tohumlarını salmakta ve sonrasında bu tohumlar koyu bir hal almaktadır. Bu halde olan tohumların toplanması ve çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen ardıç yağı, başta kişisel bakım ya da cilt bakımı olmak üzere sinüzit ve buna bağlı baş ağrılarında oldukça faydalı olarak bilinmektedir. Üstelik bu yağı dahili ya da harici olarak kullanabilmek de kullanımını kolay bir hale getirebilmektedir.

Ardıç Uçucu Yağının Bilinmeyen Faydaları

Ardıç Uçucu Yağının Bilinmeyen Faydaları

Ardıç Uçucu Yağının Bilinmeyen Faydaları

Çoğunlukla kişisel bakım amacıyla kullanılan bitkisel yağlardan biri olarak değerlendirilmektedir. Bunun ile beraber çeşitli sağlık problemlerine de faydalı olan bu yağ, içeriğinde pek çok vitamin, mineral ve yararlı bileşenleri barındırmaktadır.

Eklem ve kemiklerde meydana gelen romatizmal ağrıları en aza indirmeye yararken, kan dolaşımına, diş eti problemlerine, gastrit, mide spazmı ve mide kramplarına da iyi gelebilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra bu yağ, ayrıca cilt ve saç sağlığına da iyi gelebilmektedir. Saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olan bu yağ, saçların sağlıklı uzamasını ve dökülmelerin önüne geçilmesini sağlamaktadır. Çatlak ve selülit oluşumunun önüne geçmesi ve bu gibi cilt problemlerinin oluşmasına engel olması da ardıç uçucu yağı faydaları arasında yer almaktadır.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.