Aktar Bloğu

Ardıç Katranı Sabunun Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Ardic katrani sabununun cilde  faydasi

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Ardıç katranı sabunu, saç ve cilt sağılığına üzerinde mucizevi etkileri olarak bir bitkisel sabundur. Ardıç katran sabunu, hemen hemen her kadının favorileri arasında yer alan kişisel bakım ürünlerinden biridir. Hem saç hem de cilt üzerinde mucizevi etkiler gösterebilen bu özel sabun, ardıç ağacından çıkarılmakta olan katranın yağından elde edilmektedir. Yüz binlerce yıldır Anadolu’da kullanılan ve bu zamana kadar gelen ardıç katran sabunu, pek çok derde şifa sağlamaktadır.

Ardıç katranı sabunu, uzun zamandır dünya üzerinde kişisel bakım amacıyla kullanılan sabunlardan biridir. Derinin altına nüfuz ederek gözeneklerin açılmasını sağlamakta ve bu sayede deri altındaki mikropları öldürebilmektedir.

Kısaca ardıç sabunu olarak da bilinen sabun, binlerce yıldır Anadolu’da şifa kaynağı olarak kullanılmıştır. Saç ve cilt üzerindeki faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan bu doğal sabun, cilt lekelerini giderme, sivilce ve siyah noktalara çözüm üretme ve çağımızın en önemli cilt sorunlarına iyi gelmektedir.

Yüzde 100 organik ve bitkisel bir içeriğe sahip olduğundan oldukça önemli bir bitkisel sabun olan ardıç katran sabunu, saç ve cilt üzerinde neredeyse sayılamayacak kadar çok fayda sağlamaktadır. İşte bu sabunun faydalarından bazıları…

Ardıç Katranı Sabunu Özellikleri

Tümüyle doğal sabun olmasından dolayı pek çok etkisi ve faydası bulunan sabun, doğal antiseptik özelliğe sahip olurken, bu özelliği sayesinde ayaktaki mikropları öldürmekte ve ayak kokusunu gidermektedir.

Sabunun faydaları bunlarla da sınırlı değildir. Bitlenmeye, çillenmeye ve cilt lekelerine iyi gelen bu sabun, kepeğin giderilmesine, saçların dökülmesine, beslenmesine ve saç derisindeki yaralanmalara da yardımcı olmaktadır.

Çağımızda kişisel bakım ürünlerinin birçoğunda zararlı kimyasal maddelere yer verilmektedir. Ardıç katranı sabunu ise tamamen doğal ve organik bir içeriğe sahiptir. Dolayısıyla gönül rahatlığı ile kullanılabilecek olan ardıç katranı sabunu, gerek saç bakımında, gerekse cilt bakımında oldukça başarılı etkiler gösterebilmektedir.

Ardıç Katranı Sabunun Faydaları Nelerdir?

Ardıç Katranı Sabunun Faydaları Nelerdir?

Ardıç Katranı Sabunun Faydaları Nelerdir?

Kullanımı geçmişten günümüze kadar taşınan bitkisel sabun ardıç katranı sabunu, tamamen doğal yollardan ve organik bir şekilde üretilmektedir. Dolayısıyla içeriğinde hiçbir kimyasala yer verilmeyen bu sabun hem saçlarda hem de cilt üzerinde oldukça faydalı olabilmektedir. Doğal antiseptik bir özelliğe sahip olan ardıç katranı sabunu, vücuttaki mikrop ve bakterilerin giderilmesini sağlamakta, antimikrobiyal özelliği sayesinde de vücutta meydana gelen sivilce ve yaraların kurutulmasına yardımcı olmaktadır.

Öte yandan ardıç katranı sabunu ciltte kabarmalara eden olan ürtiker sorununu çözüme kavuştururken, çeşitli kaşıntı problemlerini ortadan kaldırması da, bu sabunun cilde olan faydalarındandır.

Antiseptik özelliğe sahip olan ardıç katranı sabunu, ciltte meydana gelen sorunların giderilmesini sağlamakta, sivilce ve aknelerin oluşumunu engellemektedir. Bunun ile beraber ardıç katranı sabunu faydaları romatizma rahatsızlıklarına, uyuz ya da selülite iyi gelmesidir. Cildi rahatlatırken, sertleşmiş bölgeleri de yumuşatabilmektedir.

Ardıç katranı sabununu saç üzerinde de oldukça etkilidir. Saç dökülmesi ve kepek gibi sorunlarda oldukça faydalı olan bu sabun, daha çok kellik ve saç kıran gibi saç problemlerinde tercih edilmektedir. Öte yandan deri altına nüfuz ederek saç derisini derinlemesine besleyen ardıç katranı sabunu, bu sayede saç köklerini güçlendirerek saça parlak ve canlı bir görünüm kazandırmaktadır.

Ardıç katranı sabunu faydaları bu kadarla sınırlı kalmazken, bu faydaları saç ve ciltlerde ayrı ayrı inceleyebilmek mümkündür.

Ardıç Katranı Sabununun Saça Faydası

Saça Faydası

Saça Faydası

Saçın pH değerine uyumlu olan oldukça güvenilir ve faydalı bir sabundur. Düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde saç köklerini güçlendirerek dökülme probleminin önüne geçen bu sabun, aynı zamanda saç derisi hücrelerini de güçlendirerek saçların daha hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır.

Hem cilt üzerinde hem de saç üzerinde göstermiş olduğu etkiler sayesinde kişisel bakım amacıyla kullanılan ardıç katranı sabunu, ciltte olduğu kadar saçlar üzerinde de faydalıdır. Saç diplerinde meydana gelen kaşıntı gibi problemlerin giderilmesini sağlayan bu sabun, kepek oluşumunun önüne geçmekte ve mevcut kepek sorununu da ortadan kaldırabilmektedir. Öte yandan saç kıran rahatsızlığının giderilmesine yardımcı olması, saç dökülmelerini en aza indirgemesi ve saç derisindeki ölü hücrelerin atılmasını sağlaması, yine bu doğal sabunun saç üzerindeki etkilerine örnek olarak gösterilebilmektedir.

Düzenli olarak kullanıldığında saç köklerini beslemesi, güçlendirerek saç dökülmelerinin önüne geçmesi, saç derisi hücrelerinin güçlendirerek saçları hızlı bir şekilde uzamasını sağlaması, kepek oluşumunun ve mevcut kepek sorununun çözümlenmesi, saç derisindeki dökülmeleri, yaralanmaları ya da ölü hücreleri gidermesi ve daha sağlıklı, canlı, parlak görünmesini sağlaması olarak gösterilebilmektedir.

Örneğin; ardıç katranı sabunu düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde saç köklerini besleyebilmekte ve bu sayede daha saçların daha sağlıklı bir hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Bunun ile beraber saç dökülmesi konusunda da oldukça başarılı olurken, keskin kokusu sayesinde bitlenme probleminin önüne geçmesi, saç derisinde oluşan yaraların ve kaşıntının giderilmesine yardımcı olması, günümüzün en sık karşılaşılan saç problemlerinden kepeklenmeyi gidermesi ve önüne geçmesi de, yine ardıç katranı sabununun saça faydaları arasında yer almaktadır.

Ardıç Katranı Sabununun Cilde Faydası

Ardıç Katranı Sabununun Cilde 8 Faydası

Ardıç Katranı Sabununun Cilde 8 Faydası

Sabun aynı zamanda cilt üzerinde de oldukça etkili olan bir kişisel bakım ürünüdür.

  • Cildin nem ve yağ dengesini korur,
  • Sivilce, siyah nokta, akne gibi problemlerin önüne geçer,
  • Çillenme ve güneş kaynaklı lekelere iyi gelir,
  • Ayak kokusunu da giderebilmektedir.
  • Bacak ve kalçalarda meydana gelen selülit görünümünün azalmasını sağlaması,
  • Cildi derinlemesine temizleyip gözeneklerin nefes almasını sağlaması,
  • Cilt kaşıntılarının ve kızarıklıklarının önüne geçmesi,
  • Cilt gözeneklerin sıkılaşmasını sağlaması sabununun cilde faydaları arasında yer almaktadır.

Ardıç katranı sabununun cilt üzerindeki etkileri oldukça fazladır. Örneğin; ciltte meydana gelen sivilce, siyah nokta, akne gibi çeşitli problemlerin giderilmesine yardımcı olan bu sabun, cildi derinlemesine temizleyerek nefes almasını sağlamaktadır. Bunların yanı sıra ciltte kabarıklık, kaşıntı, kızarıklık gibi semptomlara neden olan ürtiker rahatsızlığının giderilmesi, cildin sıkılaşmasını sağlaması, mantarı iyileştirmesi, ciltte peeling etkisi göstermesi, güneş ışınları nedeniyle ciltte meydana gelen lekelenmelerin ve sivilce lekelerinin giderilmesi, vitiligo cilt hastalığına yardımcı olması bitlenmenin önüne geçmesi ve böcekleri ciltten uzaklaştırması, yine cilt üzerindeki ardıç katranı sabunu faydaları arasında yer almaktadır.

Sabunun hem cilt hem de saçlar üzerindeki faydalarını görebilmek için mutlaka düzenli olarak kullanılması şarttır. Örneğin; cilt bakımı için günde en az bir defa, saç bakımı içinse her banyoda kullanılabilmektedir.

Ardıç Katranı Sabunu Nasıl Kullanılır?

Sabunun özelliklerinden faydalanmak isteyenlerin bu sabunu tavsiye edildiği üzere kullanması gerekmektedir. Öte yandan bu bitkisel sabunun kullanım şekli, kullanım amacına göre de değişiklik göstermektedir. Örneğin; cilt bakımı amacıyla kullanılması halinde, ilk olarak cildin ılık su ile yıkanması gerekmektedir. Sonrasında ise ardıç katranlı sabunu köpürterek cilde masaj yaparcasına uygulanmalıdır. Durulamadan önce 5 dakika boyunca bekletilmesi gerekmektedir. Bu sayede deri /altına nüfuz ederek etkisi göstermesi sağlanır. Sonrasında yine ılık su ile yıkanarak durulanmalıdır. Haftada en az 2 defa kullanıldığı takdirde oldukça faydalı olacaktır.

Saç sağlığı açısından faydalı olduğu kadar cilt bakımı açısından da büyük faydalar sağlayan ardıç katranı sabunu, günümüzün en çok tercih edilen doğal ve bitkisel bakım ürünlerinden biridir. Düzenli ve dikkatli bir şekilde kullanılması gereken bu sabun, ancak bu şekilde fayda sağlayabilmektedir.

Ardıç katranı sabununun öncelikle suyun altına tutularak ıslatılması gerekmektedir. Sonrasında ise ister cilde ister saça sürülmeli ve ovalarcasına köpürtülmelidir. 2 – 3 dakika boyunca masaj yaparak uygulanması, sabunun göstereceği etkileri artırmaktadır. Ardından ılık su ile yıkanmalı ve iyice durulanmalıdır. Ardıç katranı sabununun başka bir kullanım şekli ise önce elde iyice köpürtülmesi, sonra da köpüklerin cilde ya da saça uygulanmasıdır. Her iki şekilde de bu sabun faydalı olacaktır.

Neden Ardıç Katranı Sabunu Kullanmalısınız?

Ardıç katranı sabunu neredeyse her derde deva olan bir sabundur. Dolayısıyla günümüzde pek çok kişinin kullanması gereken bu doğal sabun, cildin ya da saçın gerekli ihtiyacını karşılayıp eksiklerini tamamlarken, herhangi bir problemin meydana gelmesini de engelleyebilmektedir. Ayrıca mevcut olan problemlerin giderilmesine de yardımcı olmaktadır.

Ardıç Katranı Sabunu Zararları Var mı?

Ardıç katranlı sabunu faydaları olduğu kadar, hassas durumda olan bazı kişiler için yan etkileri de bulunmaktadır. Her ne kadar ciddi bir yan yan etkisi ya da zararı bulunmasa da, hamile olan bayanların, emziren annelerin ve böbrek rahatsızlığı olanların kullanmaması gerekmektedir. Bu kişilerde bir taraftan cildi temizlerken, diğer yandan da tahriş edebilmektedir. Ayrıca hamilelerin kokuya duyarlı olması ve sabunun keskin bir kokuya sahip olması sebebiyle kullanmamaları önerilmektedir.

İçeriğinde herhangi bir katkı maddesi bulunmadığından insan sağlığına büyük faydalar sağlayan bu doğal sabun, çok nadir de olsa bazı hassas ciltlerde istenmeyen durumlara yol açabilmektedir.

Ardıç katranı sabunu zararları genellikle yanlış kullanımlarda ortaya çıkarken, aynı zamanda ardıç katranına alerjisi olan kişilerde de görülebilmektedir. Görülebilecek en fazla zararı ise ciltte kaşıntıya, kızarıklığı ve kabarıklığa yol açması olacaktır.

Diğer pek çok bitkisel üründe olduğu üzere sağlıklı sonuçlar alabilmek için ardıç katran sabununun doğru ve dozunda kullanılması önemlidir.

Ardıç Katranı Sabunu Yan Etkileri Var Mı?

Ardıç katranı sabununun herhangi ciddi bir yan etki ya da zararı olmamasına rağmen yine de tedbir amaçlı olarak hamile olan kadınların ve böbrek rahatsızlığı olanların kullanmaması tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni ise, cildi derinlemesine temizleyen ardıç katranı sabununun aynı zamanda cildi tahriş edebilecek olmasıdır. Bunun ile beraber bu sabun, sahip olduğu keskin sebebi ile kullanan kişiyi rahatsız edebilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.