Aktar Bloğu

Nane Yağının Faydaları Nelerdir? Zayıflatır mı?

Nane Yağının Faydaları Nelerdir? Zayıflatır mı?

Bitkisel yağlar, oldukça eski çağlardan bu yana alternatif tıp alanında şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Günümüzde dahi oldukça popüler bir hale gelen bu tamamen doğal ve organik yağlar, çeşitli bitkilerin soğuk presleme yönteminden geçirilmesiyle elde edilmektedir. Nane yağı da bu yağlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bir hayli faydalı bir ürün olan yağ gerek cilt bakımı, gerek saç bakımı, gerekse genel sağlık açısından oldukça önemlidir. Vücut üzerinde onlarda faydası bulunan bu yağ, kullanım amacına göre dahili ya da harici olarak kullanılabilmektedir.

Nane yağı, nane bitkisinin çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen bir bitkisel yağdır. Taze nane ile hazırlandığında oldukça faydalı ve etkili olan bu yağ, vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok yağ asidini bünyesinde barındırmaktadır.

Dünya üzerinde çok yönlü kullanım bakımından en çok bilinen bitkisel yağlar arasında yer alan bu yağ, baş ağrılarından burun tıkanıklıklarına, kan dolaşımından yüksek ateşe kadar çeşitli problemlere fayda sağlamaktadır.

Nane Yağının Faydaları Nelerdir?

Nane Yağının Faydaları Nelerdir?

Nane Yağının Faydaları Nelerdir?

Nane yapraklarından elde edilen bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Ferahlatıcı etkisi ile bitkisel yağlar içinde çok eskiden beri kullanılmakta olan bir yağdır. Nane yapraklarının buhar ile damıtılması yolu ile elde edilir. Birçok farklı kullanım alanına göre faydaları değişiklik gösterebilir.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Ferah bir nefes sağlar.
  • Ferahlatıcı kokusu sebebiyle solunum yollarını rahatlatıcı etki gösterir.
  • Kaşıntı ve döküntülerin rahatsız edici etkilerini hafifletir.
  • İçeriğinde bulunan menthol ve menthone sayesinde analjezik özellik gösterir.
  • Canlandırıcı ve enerji verici özelliktedir.
  • Menthone antiseptik aktivite de göstermektedir.
  • Kokusu sayesinde zihinsel odaklanmayı arttırır ve konsantrasyonu kuvvetlendirir.
  • Saçlarda oluşan kepek ve döküntülerde etkilidir.
  • Dudak çatlaklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Nane Yağı Kullanmanız için Sebepler!

Yağın kullanımı için yüzlerce neden sayabilmek mümkündür. Fakat bunlardan yalnızca bazılarını örnek göstermek gerekirse; doğal bir ağrı kesici görevini üstlenen yağ, kasların, başın ya da karnın ağrılarını dindirebilen bir yağdır. Bunun ile beraber ağız kokusunun önüne geçebilme, tıkanan sinüslerin açılmasına yardım etme, güneşten dolayı meydana gelen cilt yanıklarının ferahlamasını sağlama, odaklanma, konsantrasyonu artırma ve hafızayı güçlendirme gibi özelliklere sahiptir.

Antibakteriyel özelliğe sahip olan bitkisel yağlar arasında yer alan yağ, bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olurken, saçlardaki kepek sorunu için ideal bir tercih olabilmektedir. Öte yandan mide bulantılarına karşı da başarılı olan bu yağ, dudakların çatlamasını engellemekte ve daha dolgun bir görünüm elde etmesinin sağlamaktadır. Bu gibi pek çok özelliği ve yağın faydaları, kullanmak için yeterli neden olarak kabul edilebilmektedir.

Nane Yağı Zayıflatır mı?

Nane Yağı Zayıflatır mı?

Nane Yağı Zayıflatır mı?

Direkt olarak zayıflama ile ilişkilendirilmese de yağların kokularının kişinin tat alma duyusu üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Yağın kokusunun iştah kesici özellikte olması dolayısıyla öğünlerde daha az yeme isteği uyandırmaktadır. Bu da zayıflama üzerinde dolaylı bir etki yaratmaktadır.

Nane Yağının Zararları Var mı?

Birçok faydasının yanı sıra zararlı olabildiği durumlar da söz konusudur. Bu zararla şu şekilde sıralanabilir;

  • Sindirim sistemini rahatlatıcı etkileri olmasına rağmen bazen mide ve bağırsak sistemi üzerinde rahatsızlığı tetikleyici özellik de gösterebilir.
  • Fazla miktarda kullanılması durumunda cilt döküntülerine neden olabilir.
  • Aşırı kullanımı baş ağrısı ve baş dönmesine neden olabilmektedir.
  • Yüksek dozları, mide bulantısı, nefes almada zorluk, kalp çarpıntısı gibi ciddi yan etkilere sebep olabilir.
  • Çocuklarda ve bebeklerde solunum problemlerine sebep olabilir.
  • Mentol özelliğindedir. Mentol alerjisi olanlarda, kullanımı sonucu burun içi ve ağızda kabarcıklar meydana gelebilir.
  • Reçeteli kullanılan ilaçlar ile yan etkiler yaratabilir.
  • Kalp atış hızını yavaşlatabilir.
  • Enjeksiyon şeklinde kullanıldığında akciğerlere zarar verebileceği bilinmektedir.
  • Hamile ve emziren kadınlarda kullanılması önerilmemektedir. Hamilelikte düşük riski oluşturabilir.

Nane yağının faydaları oldukça fazla olurken, doğal ve tümüyle organik olmasından dolayı korkulanın aksine bilinen herhangi bir yan etkisi ya da zararı bulunmaktadır. Yağı kullanırken dikkati elden bırakmamak gerekmektedir. Özellikle nane yağının ağız yoluyla kullanılması pek tavsiye edilmezken, iştah açıcı özelliğe sahip olan bu yağ, kilo almak istemeyenler açısından pek de yararlı olmayabilir. Öte yandan her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi nane yağının fazla kullanılması da zararlı olabilmektedir.

Nane Yağı Nasıl Kullanılır?

İçilerek ağız yolu ile kullanılacaksa 1 bardak suyun içine 2-3 damla damlatılarak gargara yapılabilir. Cilt üzerinde uygulanacak ise pamuğa 2-3 damla yağı damlatılarak yağlı pamuğu uygulamak istediğiniz bölgeye sürebilir ya da masaj yaparak ovabilirsiniz. Solunum yolları için kullanılacaksa bu yağı suya damlatılarak buhar şeklinde koklanabilir.

Yağın kullanım şekli, amacına göre değişebilmektedir. Örneğin; siyah nokta, akne ve sivilcelerden kurtulmak amacıyla kullanılacak olan yağ, direkt olarak cilde uygulanabilmektedir. Saçındaki kepeklerden kurtulmak isteyenler kullandıkları şampuana katabilirken, tıkalı burnunu açmak isteyenler ise yağı koklayabilmekte ya da kaynar suya damlatarak buharını soluyabilmektedir.

Nane Yağı Ne İçin Kullanılır?

Nane Yağı Ne İçin Kullanılır?

Nane Yağı Ne İçin Kullanılır?

Pek çok alanda kullanılabilecek nitelikte olan bir kişisel bakım ürünüdür. Bu yağı kullanmak için onlarca neden bulabilmek mümkün olurken, temel neden ise sağlıklı bir bedene, cilde ve saçlara sahip olmak için kullanılmasıdır.

Nane yağı oldukça özel bir yağdır. Kullanıldığı alanlarda doğal bir ferahlık hissi uyandıran bir yağdır. Bunun ile beraber antimikrobiyal bir özelliğe sahip olan nane yağı, ağız kokusunu hafifletmekte ve sindirim sistemi problemlerine iyi gelmektedir.

Şampuanlara katıldığında saç diplerini rahatlatıp daha canlı bir saç yapısı elde etmeye yardımcı olurken, aynı zamanda cilt sağlığına fayda sağlamakta ve doğal bir sinek – böcek kovucu olarak kullanılmaktadır.

Nane Yağını Bebekler ve Çocuklar Kullanabilir mi?

Günümüzde yüz binlerce kişi tarafından kullanılan cilt bakım yağları arasında yer alan yağ, yüzde 100 doğal ve bitkisel bir içeriğe sahiptir. Dolayısıyla çeşitli amaçlarla bebek ve çocuklarda da gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. Hindistan cevizi yağı ile beraber karıştırılarak, diş çıkacak olan etin üzerinde uygulanabilmektedir.

Bebek ve çocukların cildinde uygulanırken dikkatli olunması gereklidir. Pek çok uzman tarafından bebeklerin cildinde uygulanması tavsiye edilmemektedir. Çünkü bu gibi hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Nane Yağı Fiyatları

Fiyatları, yağın içeriğinin katkısız olmasına ve miktarına göre değişebilir. Ayrıca üretimci firma da nane yağı fiyatı üzerinde etkili bir faktördür.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.