Aktar Bloğu

Muskatın Faydaları Nelerdir?

Muskat özellikle Hint mutfağında sık sık tercih edilen baharat çeşitlerinde biridir. Zeytin büyüklüğünde olup, ceviz türlerinden biri olarak bilinir. Taze muskatı yemeklere rendeleyerek kullanabilirsiniz. Tozu ise genellikle yemeklere ve içeceklere katılıp, karıştırılıp tüketilmektedir. Muskatın faydaları incelendiği zaman en önemlisinin vücuttaki mikropları temizlemeye yardımcı olmasıdır.

Muskatın Faydaları Nelerdir?

  • İştah açar ve sindirimde kolaylık sağlar.
  • Organların mikrop kapmamasını önler, var olan mikropların temizlenmesine yardımcı olur.
  • Ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur.
  • Bulantı ve kusmada en çok tercih edilen baharat türleri arasında yer alır.
  • Kan basıncına etki eder.
  • Uyku verici özelliğinden dolayı uyku sorunlarına iyi gelir.
  • Yemeklerde baharat olarak kullandığında şişkinliği önler.
  • İştah açıcı özelliği vardır.
  • Karın ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.

Muskatı aktarlardan temin edebilirsiniz. Faydaları çok fazla olan muskatı hemen satın almak isteyenler ise e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

Muskatın Sağlığımız İçin Önemi

  • İçinde mentol etkisi olduğundan ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
  • Lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Lifli besin grupları arasında yer aldığı için Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilir.
  • Yorgunluk ve stresin azalmasına yardımcı olur.
  • Böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Toksinlerin böbrekten atılmasına yardımcı olur.
  • Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur.
  • Antibakteriyel özelliği vardır. Diş eti ve ağız yaralarının oluşumunu engellemek için muskat tüketilmesi tavsiye edilir.
  • Siyah nokta ve aknelerin geçmesine yardımcı olur.
  • Ağız kokusuna iyi gelmektedir.
  • Baş ağrısı, karın ağrısı ve soğuk algınlığının geçmesine yardımcı olur.

Muskat Nasıl Tüketilmelidir?

Tat verme özelliği bulunduğu için yemeklerde, içeceklerde, tatlılarda sık sık tercih edilir. Muskatın meyvesinin etli kısmıyla tatlı ve reçel yapılır. Avrupa ülkelerinde muskatın tüketim türlerinde en çok tercih edileni ise et ve patates yemekleridir. Hamur işleri, çorbalarda da kullanılabilen baharat çeşidi Hollanda’da çalı fasulyesi, karnabahar ve Brüksel lahanası gibi sebzelerle yapılan yemeklerde çok tercih edilmektedir. Yunanistan ve Kıbrıs’ta tuzlulara, Japonya’da köri sosuna eklenerek tüketilen muskat Karayipler’de içeceklerin içine minik bir tutam atılmaktadır. Bir diğer kullanım türü ise elma suyu ve şaraptır. Ancak ülkemizde ise en çok rendelenerek tercih edilmektedir. Her türlü tatlıda yemekte ve içecekte toz olarak kullanılan muskatın günlük alınması gereken miktarı 1 çay kaşığıdır. Emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve herhangi önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin muskat tüketimi öncesinde doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Muskat Nerede Satılır?

Muskat, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen muskat satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.