Aktar Bloğu

Muskat ve Tüketimi Hakkında!

muskat ve tuketimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Oldukça hoş bir kokusu olan muskat halk arasında küçük Hindistan cevizi olarak da bilinir. Aslında meyve ağacının çekirdeği olan muskat, görüntüsü iri bir zeytini andırır ve vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesinde yardımcı olur. Oldukça popüler olan muskat aynı zamanda birçok faydası ve yemeklere verdiği lezzet ile de dikkat çekiyor.

Muskatın faydalarından bazıları şunlardır:

  • İştah açıcı etkisi vardır ve sindirimi kolaylaştırır.
  • Kronik olan ağız kokusunun giderilmesine ve organların temizlenmesine yardımcı olur.
  • İdrar yollarındaki tıkanıklık giderici ve gaz söktürücü özellikleri de vardır.
  • Mide ağrılarının geçmesine, bulantıya ve kusmaya karşı etkilidir.
  • Antiseptik ve antibakteriyel özellikleri vardır.
  • Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.
  • Uykusuzluğa karşı etkilidir.
  • Şişkinliğe engel olma gibi özelliği de vardır.
  • Sinir sistemindeki bozuklukların giderilmesine ve sakinleşmeye yardımcı olur.
  • Aynı zamanda afrodizyak etkisi de bulunur.
  • Böbrek ve karaciğerdeki zararlı maddeleri ve mikropları temizler.
  • Cilt sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.

Bebekler Muskat Tüketebilir Mi?

Uykusuzluk veya bazı problemleri olan bebekler için muskat tüketilebilir. Fakat bu tüketimin miktarı az ve doktor kontrolünde olmasında büyük fayda vardır. Muskatın faydalarından dolayı bebeğinize vermek isteseniz de bazı yan etkileri ve olumsuz sonuçları olabilir. Bu yüzden bebeğinize yedirmeden önce iyice araştırmalı ve herhangi bir alerjik durum var mı kontrol etmelisiniz. Kullandıktan sonra da bir değişiklik veya bebeğinizde ateşin artması, mide bulantısı, kusma gibi tepkiler de görürseniz acilen doktora gitmelisiniz.

Çocuklar Muskat Tüketebilir Mi?

Tıpkı bebeklerde olduğu gibi çocuklarda da tüketim miktarına oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise sütle birlikte tüketilmemesidir. Fazla miktarlarda ve sütle tüketildiği takdirde kişide halüsilasyonlar görmeye neden olur. Çocuğunuza veya bebeğinize yedirdikten sonra 6 saat içerisinde yüzde kızarma, kalp atışında düzensizlik, baş dönmesi, mide bulantısı ve panik gibi belirtilerden birini ya da birkaçını görürseniz derhal hekime başvurursunuz.

Kimler Muskat Tüketebilir, Kimler Tüketemez?

Hamile kadınlarda, emziren annelerde ve her ne kadar tedbirli olunsa da 2 yaşından küçük çocuklarda tüketimi güvenli değildir. Herhangi bir kronik rahatsızlığı olan kişilerinden kullanmadan önce mutlaka doktora gözükmesi gerekmektedir. Onun dışında faydalarından yararlanmak isteyen kişiler dikkatli şekilde muskat tüketebilir.

Muskat Nerede Satılır?

Muskat, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Muskat satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharatları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1723, 8214, 2156, 8210″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.