Aktar Bloğu

Muskat ve Kullanımı Hakkında

Muskat ve kullanimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Muskat, Hint mutfağından Türk mutfağına geçmiş olan bir baharattır. Cevizin çeşidi olarak da karşımıza çıkabilir. Zeytin büyüklüğündedir. Yemeklere tat vermek amacıyla kullanılır. Yemeklere rendeleyerek ya da toz halinde aktarlardan satın alıp öyle katılabilir. İçindeki meyvesinin insanlarda mutluluğu artırdığı tespit edilmiştir. Seratonin hormonuna etkisi vardır. Doktora danışmadan bebeklerde tüketilmesi sakıncalı bir besin kaynağıdır.

Muskatın Besin Değeri

Hindistan cevizinin küçüğü olan muskat cevizi içinde B grubu vitaminlerini ve çok sayıda mineraller bulundurur. Bu mineraller:

  • Potasyum
  • Mangan
  • Demir
  • Bakırdır.

Lif açısından ve folik asit açısından güçlü bir kaynaktır. Muskatın besin değeri bir tatlı kaşığında 53 kaloridir.

Muskat Nasıl Kullanılır?

En fazla baharat olarak kullanılabilir. Tropik bölgelerde muskatın meyvelerinden tatlı yapılmaktadır. Evde şarap yapmak isteyenlerin de en çok kullandıkları arasında muskat gelmektedir. Kremalı yemeklerin de en çok tercih edilen baharat çeşitleri arasında yer almaktadır. Muskat tozunu almak yerine bütün olarak alıp rendelenerek de kullanılabilir. Toz halinde alındığında tazeliği ve kokusuna önem verilmelidir. Ancak bütün halinde alıp rendelerseniz daha taze bir muskat tozu elde edebilirsiniz. Ayrıca yemeğe fazla oranda eklenmesi acı bir tat oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden az miktarda kullanılmasında yarar vardır. Ceviz halinde alındıysa yine muskat rendesi yapılarak yemeklere eklenebilir. Özellikle hafif yemekler ve tatlılar için yararlı olur.

Muskatın faydaları ise şunlardır:

  • İştah açıcı özelliği vardır. Bu nedenle kilo almak isteyenler tercih edeceği baharat çeşitleri arasında bulunmalıdır.
  • Yemeklerin hazımsızlık sürecini ortadan kaldırmaya yardım eder. Mide sorunlarına yarar sağlar.
  • Anteseptik özelliği ile ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
  • Gaz giderici özelliği vardır. Yemeklere eklendiğinde şişkinliği önlemeye yardım eder.
  • Sinirler yatıştırmaya, hissedilen stres azaltmaya yardımcı olur. Böylelikle mutluluk ve huzur hisleri de yüksek oranda artar.
  • Ağız kokusunu gidermeye yardımcıdır.
  • Cilt sağlığına da büyük yararı vardır. Siyah nokta ve akne gibi cilt sorunlarının çözülmesine yardımcı olur.

Muskat Nasıl Saklanmalıdır?

Serin, kuru ve karanlık bölgelerde muhafaza edilirse taze kalma oranı artacaktır. Buzdolabında saklamak idealdir. Porselen, plastik kavanozlar yerine hava ile temas etmeyen kilitli poşetler veya cam kavanozlar tercih edilmelidir.

Muskat Nerede Satılır?

Muskat, genel olarak marketlerle birlikte aktarlarda satılmaktadır. Muskat alırken taze olmasına önem gösterilmelidir. İnternetten hemen taze muskat satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1682, 1700, 1580, 1581″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.