Aktar Bloğu

Mucize Bitki Kekiğin Faydaları Nelerdir? Nerelerde Kullanılır?

Mucize bitki kekigin faydalari nelerdir nerelerde kullanilir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mucize Bitki Kekiğin Faydaları

Binbir derde deva olan kekik, ülkemizde yaygın olarak bulunmaktadır. İster kuru şekilde baharatını kullanabilir ister yağını ister suyunu kullanabilirsiniz. Her ne şekilde tüketirseniz fayda bulmanız mümkündür. Bu mucize bitki, öksürükten eklem ağrılarına mide problemlerine kadar her hastalığın önlenmesine yardımcı oluyor. İşte detaylar!

Yemeklerde Kekik

Özellikle et yemeklerinde kekik çok tercih edilir. Bunun en önemli sebebi kekikte bulunan antibakteriyel madde etteki bakterileri öldürmektedir. Bu nedenle eti nasıl pişirirseniz pişirin mutlaka kekikle harmanlayın. Bu sayede ette var olan parazitler yok olacaktır.

Çayınıza Kekik Ekleyebilirsiniz

Geleneksel içeceğimiz siyah çayın içine bir miktar kekik eklerseniz özellikle soğuk kış günlerinde sizi hastalıklardan koruyan bir karışım elde edeceksiniz. Demlediğiniz siyah çay içine bir çay kaşığı kekik ilave edebilirsiniz. Bu şekilde hem çayınıza aromatik bir tat gelecek hem de kekiğin faydalarından yararlanabileceksiniz. Kekiği sade içemeyenler için güzel bir alternatiftir. Kekik çayı, vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Özellikle böbrek iltihaplarının önlenmesine yardımcı olur. Antiseptik özelliği vardır. Deri hastalıklarının, böcek ısırmalarının ve yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Her gece içilerse bağırsak parazitlerini yok ettiği söylenmektedir. Ayrıca boğaz ağrıları için gargara yapılabilir.

Kekik Yağı

Kekiğin yağı da kendi gibi şifadır. Kekik yağı ile dişlerinizi fırçalarsanız diş arasındaki bakteriler, virüsler yok olur. Soğuk algınlığı, bronşit ve öksürük problemlerinin önlenmesi için kaynamış suyun içine 2 damla kekik yağı ekleyebileceğiniz söylenmektedir. Ancak öncesinde mutlaka doktoruna danışmalısınız.

Kekik yağı romatizma ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Kan akışını hızlandırır ve sürüldüğü bölgeyi ısıtır.

Kekik ile Cilt Bakımı

Kekik cildi sıkılaştırır ve ciltteki sivilce problemini gidermeye yardımcı olur. Kekik yağı aynı zamanda sivilce ve aknelerin hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur. Kekik yağı cildinizin pırıl pırıl olmasını sağlar.  Ancak, hassas ve alerjik bir teniniz varsa cildinize sürmeden önce doktora danışmalısınız.

Kekik Nerede Satılır?

Kekiği her yerde bulmanız mümkündür. Önemli olan taze satın almaktır. Hem taze hem de internetten hızlı kekik satın almak istiyorsanız e-Aktariye.com’dan sipariş oluşturabilirsiniz. E-Aktariye.com’dan hem diğer baharatları hem de bitkisel yağları inceleyebilir, hızlı bir şekilde sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”7942, 2729, 2630, 9658″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.