Aktar Bloğu

Meyan Kökü ve Faydaları

Meyan koku ve faydalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Meyan bitkisi hem Avrupa hem de Asya kıtasının birçok yerinde yetişen bir bitkidir. 1 metre ile 2 metre arasında uzayabilen meyan bitkisinin kökleri sıklıkla kullanılmaktadır. Meyan kökü kullanılarak çaylar hazırlanmakta ve sıkça tüketilmektedir.

Meyan Kökü Faydaları

  • Ağız İçi Yaraların İyileşmesine Yardımcı Olur

Meyan kökü suyuyla düzenli gargara yapılarak, ağız içi yaralarının hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

  • Soğuk Algınlığı için Meyan Kökü

Soğuk algınlığı ve buna bağlı gelişen öksürüğün hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olmaktadır.

  • Zayıflamak İsteyenlere Tavsiye Edilir

Meyan kökü bitkisinin “aldosteron” hormonunu engellediği yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Bu hormonun baskılanması sonucu vücudun yağ kitlesinin azaltmaya yardımcı olmaktadır. Ancak meyan kökü çayının vücutta su tuttuğu da yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle herhangi bir rahatsızlığı olanlar, emziren anneler ve hamilerin doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Meyan kökünün diğer faydaları ise şöyledir;

  • İshale, hazımsızlığa ve şişkinliğe, regl dönemi ağrıların azalmasına yardımcı olmaktadır. Ancak regl döneminden önce meyan kökü çayını içilmemesi önerilmektedir.
  • Yorgunluğa, susuzluğa, ses kısıklığına, balgam söktürmeye yardımcı olmaktadır.

Meyan Kökünün Yan Etkileri Var Mıdır?

Meyan Koku ve Faydalari 1

 

Meyan kökü özel durumlar dışında hemen hemen herkesin tüketebileceği bir bitkidir. Ancak her şeyin fazlasının zararının olduğu gibi meyan kökünü de gereğinden fazla tüketirseniz, birtakım yan etkileri olabilir.

Tansiyon hastaları ve kalp hastalarında potasyum ve sodyumun eksilmesine yol açabilir. Bu yüzden kalp hastaları ve yüksek tansiyon hastaları meyan kökünü tüketmemeleri önerilmektedir.

Meyan Kökü Nereden Satın Alınır?

Meyan kökü hemen hemen tüm marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. Hemen satın almak için e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.