Aktar Bloğu

Menengiç Yağının Faydaları!

Menengiç Yağının Faydaları!

Menengiç yağını kullanmak için onlarca neden gösterebilmek mümkündür. Özellikle kişisel bakımına özen gösteren kişilerin kullanması gereken bu yağ, ayak kokusundan sivilcelere, saç dökülmelerinden böbrek taşı düşürmeye kadar pek çok alanda fayda sağlamaktadır.

Yağı kullanmak için birkaç neden göstermek gerekirse; sindirim sisteminin düzenli olarak çalışması, adet kanamalarını düzenlemesi, öksürüğe fayda sağlaması, saç beyazlamalarının önüne geçilebilmesi gibi etkileri nedeniyle bu yağ kullanılmalıdır.

Menengiç Yağının Faydaları!

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yetişen bir sakız ağacının çitlembik meyvesinden ya da diğer bilinen adı ile menengiç meyvesinden elde edilmektedir. Menengiç, meyve olarak oldukça faydalı olurken, yağı çıkartıldığında da büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Anadolu’da asırlardır şifa kaynağı olarak kullanılan çitlembik, bugün en çok kullanılan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır.

Özellikle çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara iyi gelen menengiç yağı, idrar söktürücü ve hazımsızlığı giderme gibi özellikleri sayesinde karın ağrılarına da iyi gelmektedir. Öte yandan kokusuz bir yağ olmasına rağmen ayak kokuları için de oldukça ideal ürünlerden biri olan bu yağ, düzenli kullanıldığı takdirde terlemenin önüne geçerek ayak kokusunu engellemektedir. Kişisel bakım amacıyla da kullanılmakta, cilt üzerinde de büyük etkiler göstermektedir.

Menengiç Yağının Faydaları!

Menengiç Yağının Faydaları!

Günümüzde her aktarda bulabilmenin mümkün olduğu bitkisel yağlardan olan çitlembik yağı, çeşitli sağlık sorunlarına iyi gelmektedir. Örneğin; iştah açıcı özelliğe sahip olduğundan, iştahı kapalı olan ve kilo almak isteyenler tarafından kullanılabilmektedir. Karın ağrısına iyi gelmesi amacıyla karın bölgesine sürülerek uygulanan yağ, aynı zamanda adet düzensizliklerini bir düzene sokmakta ve antioksidan özelliği sayesinde vücutta dolaşan serbest radikalleri ortadan kaldırabilmektedir.

Cilt üzerinde etkili olduğu kadar genel sağlık ve saç bakımında da etkili olan menengiç yağı, özellikle astım ve bronşit gibi hastalıklarda oldukça faydalı olmasıyla bilinmektedir. Bunun dışında menegiç yağının faydaları çeşitlilik gösterirken, iştah açıcı etkiye sahip olduğu da bilinmektedir. Bu amaç doğrultusunda her gün düzenli olarak bir bardak suya birkaç damla damlatılarak tüketilmesi kilo almaya yardımcı olacaktır.

Saç ve Cilt Üzerindeki Faydaları

Menengiç yağının cilde faydaları bir hayli çoktur. En büyük cilt problemlerinden olan sivilce, akne ve siyah noktaların giderilmesine iyi gelen menengiç yağı, ayak terlemesinin önüne geçebilmekte ve koku oluşumunu engelleyebilmektedir. Diğer yandan açık yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayan bitkisel yağlardan biri olurken, yara izlerinin ve pek çok cilt lekesinin yok olmasını da yardımcı olmaktadır. Üstelik hücre yenileyici özelliği sayesinde cilde sağlıklı ve genç bir görünüm kazandırırken, kırışıklıkları ve sarkmaları da ortadan kaldırarak yaşlanmaya karşı mücadele edebilmektedir. Dolayısıyla çoğunlukla kişisel bakım amacıyla tercih edilen bu menengiç yağı, selülitlerin ve çatlakların giderilmesine fayda sağlarken, aynı zamanda ciltte oluşan kızarıklıkların ve ton farklılıkların ortadan kaldırılmasına da etki sağlamaktadır.

Saç ve Cilt Üzerindeki Faydaları

Saç ve Cilt Üzerindeki Faydaları

Saç ve cilt üzerindeki faydaları da oldukça fazladır. Saç diplerinde meydana gelen kaşıntıları gidermesi, sivilce, siyah nokta ve akne sorunlarını ortadan kaldırması ve hatta yaşlanma etkileriyle erken saç beyazlamasının önüne geçebilmesi, yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Bu gibi etkileri sayesinde cilt bakım yağları arasında yer alan bu çitlembik yağı, cildi derinlemesine besleyerek daha canlı, parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Menengiç Yağı İçilir Mi?

İçilir Mi?

İçilir Mi?

Kullanım şekli, genellikle amacına göre değişmektedir. Örneğin; öksürüğün giderilmesi ve iştahı açarak kilo alınmasını sağlaması amacıyla kullanılacak ise içilmesi gerekir. Bunun için bir fincan suyun içerisine 3-4 damla yağ damlatılarak tüketilebilmektedir.

Sivilce sorunları gibi kişisel bakım üzerine kullanılacak ise bir pamuk yardımı ile sorunlu bölgeye uygulanabilmektedir. Ayrıca karın ağrısını gidermek için karın bölgesine, selülitlerin azalması için bacak ve baldırlara, ayak kokusunun giderilmesi için de ayaklara masaj yaparak uygulanabilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.