Aktar Bloğu

Melisa Otu ve Çayının Faydaları Nelerdir?

Melisa otu ve cayinin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Melisa otu yani Melissa Officinalis oğul otu olarak bilinen, beyaz çiçekli olan, ince yapraklı, beyaz tüylerle kaplı, çok dallı ve limon kokulu otsu bir bitki türüdür. İçeriğinde tanen, uçucu yağ, acı madde ile reçine ve müsilaj bulunmaktadır.

Melisa Otu Faydaları Nelerdir?

Tıbbi olarak birçok rahatsızlığın önlenmesine yardımcı olan şifalı bitkiler arasında yer alan melisa otu kulak çınlaması, sinirleri yatıştırıcı etkileri, baş ağrısı ve dönmesi, migren, sara ve sinir krizleri, uykusuzluk gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur. Yine melankoli, huzursuzluk, depresyon ve iç sıkıntısına karşı rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır.

Melisa otu faydaları bunlarla sınırlı olmayıp kan şekeri ve tansiyonu düşüren, hıçkırığı kesen, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ile nefes darlığı rahatsızlıklarında da faydalıdır. Ayrıca mide ile bağırsak gazlarının giderilmesinde, beyin damarlarının açılmasında ve hafızayı güçlendirmede de oldukça etkilidir. Kalbi kuvvetlendirerek, adet kanamalarını düzenler ve ağrıların azalmasını sağlar. Hazımsızlığa iyi gelerek cilt kırışıklıklarını azaltır.

Melisa Otu Nasıl Kullanılır?

Yapraklarının kurutulması sonrası kaynayan suda demlenmesi ile hazırlanan melisa çayı olarak içilebilir. Yine yapraklarından elde edilen melisa yağı birçok amaç için kullanılmaktadır. Yine melisa otunun taze iken ezilmek suretiyle çıkarılan suyu da şifa olarak kullanılır. Kaynatıldıktan sonra vücuda sürülmesi sonrası ter kokusunu giderir.

Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır?

Diğer bitkisel çaylar gibi hazırlanması oldukça kolay olan melisa çayı kanamış su içine bir miktar kurutulmuş melisa otu yapraklarının eklenip belirli süre bekletilmesi ile demlenerek hazırlanır. İçilen çayın kalanı ise buzdolabında bir iki gün saklanabildiği gibi önerilen miktarı ise gün içinde tüketilebilecek miktarda hazırlanarak taze taze kullanılmaması önerilir. Ancak hazır olarak da satışı gerçekleşmektedir. Hazırlarının satın alınması ve otunun kaynatılması arasında çok bir fark bulunmamaktadır. İnternetten hemen melisa çayı satın almak isteyenler e-Aktariye.com’dan sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye.com’dan diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2536, 1673, 1363, 1367″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.