Aktar Bloğu

Mavi Haşhaş ve Tüketimi Hakkında

Mavi hashas ve tuketimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mavi haşhaş gelincikler familyasındandır. Haşhaş tohumunun kapsüllerinin çizilmesi sonucu oluşur. Özellikle o kapsülün içinden çıkanlar pasta börek ve hamur işleri yapımında kullanılır. Yağı ise yemeklerde ve sabun yapımında kullanılır. Aktarlarda kolayca bulunabilecek bir baharattır.

Bebekler Mavi Haşhaş Tüketebilir Mi?

Anneler gebelik dönemlerinde mavi haşhaşı yüksek miktarda tükettirse bağımlılık etkisi yaratmaktadır. Bu nedenle hamile kadınların mavi haşhaşı doktor kontrolünde, az miktarda tüketmeleri tavsiye edilmektedir. En çok ekmek ve hamur işlerinin içine katılıp, bebeklere ise ilk iki yıldan sonra fazla olmamak şartıyla birlikte tüketebilirler. Ancak yine de doktora danışılması tavsiye edilir

Bebeklerin mavi haşhaş tüketiminde dikkat etmeleri gereken bir konu da tohum olarak yedirilmesinin yanlış olacağıdır. Boğaza kaçma ihtimali çok yüksek olduğundan bebeklere yedirirken suyla tohum karıştırılabilir, mamaların veya yemeklerin içine de katılıp yedirilmesi daha doğru olur.

Çocuklar Mavi Haşhaş Tüketebilir Mi?

Mavi haşhaşın faydalarının başında kemiklerde güçlenmeyi sağlaması geldiğinden çocukların kemik gelişimlerinde yarar sağlayacak bir bitkidir ve tüketilmesi zararlı değildir. Fakat çocuklara haşhaşı saf olarak tohum halinde yedirirsek boğaza kaçma ihtimali bulunur. Bu nedenle besinlerin içine katıp tüketimleri sağlanabilir. Mavi haşhaşın faydaları arasında çocuklar için şu maddeler sıralanabilir:

  • Mavi haşhaşın başlarını suda kaynatıp içilmesi çocuklarda meydana gelen ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
  • Suyu içilerek vücuttaki ağrılara temas etmesi sağlanır.
  • Mavi haşhaşın yaprakları ise merhem olarak ağrıyı hafifletme olarak kullanılmaktadır. Ancak bu kullanımı öncesinde mutlaka doktora danışmaları gerekir.
  • Çocukların soğuk algınlığı dönemlerinde vücuda dinçlik hissi sağlar.
  • Kaynatılarak ağızda gargara yapılarak diş ağrıları hafifletilir.

Kimler Mavi Haşhaş Tüketebilir, Kimler Tüketemez?

  • Kalpte ritim bozukluğu yaşayan insanların tüketmemesi daha uygun olur. Çünkü mavi haşhaşın kalp ritminde düşüş meydana getirdiği gözlenmiştir.
  • Mavi haşhaş bağırsaklardaki sistemi olumsuz yönde etkilediğinden sindirim sisteminde sorun olan insanların tüketmemesi tavsiye edilir.
  • Hamile kadınların gebelik sürecinde kullanmasında sakınca yoktur. Ancak aşırıya kaçmaları durumunda bebeği etkileyebilir. Bu nedenle doktor kontrolünde tüketmeleri tavsiye edilir.
  • Bünyesindeki oleik asit sayesinde kanser hücreleri ile savaştığından meme kanseri ile savaşanların tüketmeleri tavsiye edilir. Ancak öncesinde mutlaka doktora danışılmalıdır.

Mavi Haşhaş Nerede Satılır?

Mavi haşhaş, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen mavi haşhaş satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.