Aktar Bloğu

Matcha Çayı (Japon Çayı) Demlemenin Püf Noktaları!

Matcha çayı, tüm dünya üzerinde olduğu gibi Türkiye’de de son yıllarda oldukça popüler hale gelen bitki çaylarından biridir. Yeşil çayın toz hali olarak tanımlanan matcha çayı, günümüzde Japon çayı olarak da anılmaktadır. Üstelik insan sağlığına pek çok faydası bulunduğu da ifade edilmektedir.

Japon kültüründen gelen ve ülkemizde de sıklıkla tüketilmeye başlanan bitki çaylarından Matcha çayı, insan sağlığı üzerinde mucizevi etkiler gösterebilmektedir. İçeriğinde bulunan klorofil sebebiyle yoğun bir yeşil renkte olan bu çay, A, B, C ve E vitamininin yanı pek çok minerali de bünyesinde barındırmaktadır. Antioksidan kaynağı olduğundan metabolizma üzerinde hızlandırıcı bir etki gösteren Matcha çayı, detoks diyeti uygulayanlarda destekleyici bir etki göstermektedir.

Tüm bunların yanı sıra kansere karşı koruyucu bir etki göstermesi, kolesterolü düşürmesi, kalp ve damar sağlığını koruması, kalorileri yakması, hafızayı ve beyin sağlığını güçlendirmesi, yaşlanma etkilerine karşı mücadele etmesi, vücuda enerji kazandırması, bağırsak hareketlerini düzenlemesi, cilde rahatlama ve tazelik kazandırması, diş çürümelerini önlemesi ve bunun gibi daha yüzlerce etkisi, Japon çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Matcha Çayı Demleme Yöntemleri

Diğer pek çok bitki çayında olduğu üzere Matcha çayını demleme yöntemi de oldukça önemlidir. Üstelik bu çay her ne kadar yeşil çayın toz hali olarak ifade edilse de, farklı şekillerde hazırlanmaktadır.

En İyi Nasıl Demlenir?

Matcha çayını demleme yöntemlerinden ilkine bakılacak olursa; öncelikle bir çay kaşığı kadar Matchanın bir fincan içerisine koyulup üzerine 2 – 3 damla kadar su ilave edilmeli ve homojen bir hale getirilmelidir. Ardından yaklaşık olarak 85 derece sıcaklıktaki kaynamış suyun üzerine ilave edilip köpürene kadar karıştırılması gereklidir. Bu şekilde Matcha çayı tüketime hazır olacaktır.

Demlemenin Püf Noktaları

Japon çayı, günümüzde pek çok bitki çayının demlenme şekli gibi demlenmezken, farklı demleme yöntemleri bulunmaktadır. Ayrıca bu yöntemlerde dikkat edilmesi gereken bazı yöntemler de bulunmaktadır. Örneğin; Matcha çayını demlerken bambu karıştırıcı ile karıştırma işlemini gerçekleştirmek, çayın aromasının daha çok ön planda olmasını sağlayacaktır.

Günümüzde pek çok aktarda ya da organik Pazar, market gibi yerlerde satılan Matcha çayı, doğru bir şekilde hazırlanıp düzenli olarak tüketildiğinde insan sağlığına büyük faydalar sunmaktadır.

Matcha Çayı Nerede Satılır?

Matcha Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Matcha Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.