Aktar Bloğu

Limonlu Bitki Çayın Zararları Var mı?

Limonlu Bitki Çayın Zararları Var mı

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Günümüzde grip, nezle, soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları ve bunun gibi çeşitli sağlık sorunlarında tüketilen limonlu bitki çayı, C vitamini bakımından oldukça zengin olan bir şifa kaynağıdır. Bedenin kaybetmiş olduğu enerjiyi geri kazandıran bu bitki çayı, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi gibi konularda da büyük ölçüde faydalı olmaktadır.

Limonlu bitki çayının bazı faydalarından bahsetmek gerekirse; antioksidan özelliğine sahip olması, mideyi sakinleştirmesi, zihinsel ve bedensel yorgunluğa karşı iyi gelmesi, kabızlık ve ishal gibi sindirim problemlerine iyi gelmesi, kemik sağlığına katkı sağlaması ve vücuttan toksinlerin atılmasında etkili olması, bu bitki çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Limonlu Bitki Çayın Zararları Var mı?

Limonlu bitki çayın zararları ne yazık ki bazı kimselerde görülebilmektedir. Örneğin; asitli bir yapıya sahip olduğundan ülser, reflü gibi mide sorunu yaşayan kişilerin tüketimine uygun olmayan bu çay, mide rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Bunun ile beraber bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar göstermesi, gereğinden fazla tüketildiğinde diş minelerine zarar vermesi, mide yanması, safra kesesi gibi problemi olan kişilerde bazı sağlık sorunlarına yol açması, yine limonlu bitki çayın zararları arasında yer almaktadır.

Limonlu Bitki Çayı Çarpıntı Yapar mı?

Günümüzde en fazla tüketilen bitki çayları arasında yer alan limonlu bitki çayı, tıpkı diğer bitki çaylarında olduğu üzere fazla tüketildiğinde çeşitli sorunlara yol açabilmektedir. Öte yandan kalp çarpıntısı ise, bazı uyarıcı besinler ile ortaya çıkabilmektedir. Örneğin; limonlu bitki çayı gibi bitki çaylarının çok fazla tüketilmesi, kalp çarpıntısına neden olabilmektedir.

Limonlu Bitki Çayı Demir Eksikliği Yapar mı?

Genel olarak çay tüketmek demir emilimini azaltırken, limonlu bitki çayın yan etkilerinden biri de demir eksikliği olabilmektedir. Normalden fazla tüketilen siyah çay ya da bitki çayları, demir eksikliğine neden olurken, limonlu çaya kıyasla siyah çayın daha fazla demir eksikliğine neden olduğu bilinmektedir.

Limonlu Bitki Çayı Tansiyonu Yükseltir mi?

Limonlu çayın tansiyonu yükseltme gibi bir etkisi bulunmazken, aksine yüksek tansiyonu düşürme, dengeleme ve hatta kolesterol seviyesini düzenleme gibi etkileri bulunmaktadır.

Limonlu çayın zararları göz önünde bulundurularak doğru ve yeteri kadar tüketilmesi halinde oldukça faydalı olan bu çay, yalnızca yanlış kullanımlarda ve bazı hastalıklarda zarara neden olabilmektedir. Limonlu bitki çayını bütün aktarlardan bulabilmek mümkün olduğu gibi, evde hazırlayabilmek de mümkündür.

Limonlu Bitki Çayı Nerede Satılır?

Limonlu Bitki Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Limonlu Bitki Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1368, 1424, 1426, 1370″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.