Aktar Bloğu

Limonlu Bitki Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

Limonlu bitki cayin cilde faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Limonlu bitki çayı, insan sağlığını en çok fayda sağlayan bitki çaylarından biridir. Genel sağlıktan cilt sağlığına kadar pek çok alanda faydasını görebilmenin mümkün olduğu bu çay, kolay bir şekilde hazırlanmakta ve oldukça lezzetli tüketilebilmektedir.

Limonlu bitki çayı, genellikle yeşil çayın ya da siyah çayın içerisine limon ilave ederek hazırlanılmaktadır. Bu şekilde bitki çaylarına limon ilave edilmesi yalnızca tadını lezzetlendirmekle kalmazken, rengini de güzelleştirmekte ve vücutta detoks etkisi oluşturmaktadır.

Limonlu Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

Bitki çayları, insanlar için bahşedilmiş olan mucizeler olurken, limonlu çay da bu gibi mucizevi çaylardan biridir. Limonlu bitki çayının cilde faydaları oldukça fazla olmakta ve pek çok cilt problemi üzerinde etki etmektedir.

Limonlu bitki çayının cilde faydalarından en önemlisi, hem ciltte, hem de vücutta detoks etkisi oluşturarak temizlenmesi konusunda fayda sağlamasıdır. Ciltte sivilcelere, siyah noktalara, aknelere, yaralara, enfeksiyonlara ve bunun gibi pek çok probleme neden olan toksitlerin vücuttan atılmasını sağlayan bu bitki çayı, daha parlak, daha canlı ve sağlıklı bir cilt yapısı elde edilmesi konusunda bir hayli etkili olabilmektedir.

Limonlu çayın faydaları bu kadarla sınırlı kalmazken, kalp hastalıkları, sindirim sistemin düzeni, grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarında da fayda sağlayabilmektedir.

Cilde Sürülür mü?

Limonlu bitki çayı, cilt üzerine de uygulanabilecek olan bir çayıdır. Pamuk yardımı ile cilde uygulanması, 15 dakika kadar beklendikten sonra yıkanması, daha yumuşak, nemli ve temiz cilt elde edilmesine fayda sağlayabilmektedir.

Cildine Kimler Uygulamalı, Kimler Uygulamamalıdır?

Limonlu bitki çayı, günümüzde hemen hemen her insanın cildine uygulayabileceği bir bitki çayıdır. Tamamen doğal ve organik bir içeriğe sahip olduğundan herhangi bir zararı da bulunmayan bu çay, pamuk yardımı ile tonik gibi cilde uygulanabilmekte, belli bir süre bekletildikten sonra yıkanarak durulanabilmektedir. Aynı zamanda gözün mikrop kapması gibi problemlerde göz kapağına da uygulanabilen bu çay, göz problemlerini giderme konusunda fayda sağlayacaktır. Bunun için bir miktar pamuğu ışık çayın içerisine batırılarak bu şekilde göz kapaklarının üzerine pansuman yapılmalıdır.

Nadiren de olsa bazı hassas ciltlerde alerjik reaksiyon oluşturabilecek olan bu bitki çayını dikkatli bir şekilde uygulamakta fayda görülmelidir. Bu çayı evde hazırlayabilmek mümkün olduğu gibi aktardan da alabilmek mümkündür.

Limonlu Bitki Çayı Nerede Satılır?

Limonlu Bitki Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Limonlu Bitki Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1424, 1368, 1420, 1416″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.