Aktar Bloğu

Limon Yağının Sağlığımız için 15 Faydası

LimonYağınınSağlığımıziçinFaydası

Limon yağı, limon meyvesinden elde edilen şifalı bir yağdır. Bitkisel yağlar kategorisinde değerlendirilen yağ, her evde yer verilmesi gereken mucizevi yağlardan biridir. İnsan sağlığı ve cildi için faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan bu yağ, kullanım alanı oldukça geniş olan bir üründür. Ev temizlikten cilt bakımına, dermatolojik ürünlerin yapımından yemeklere varana kadar pek çok alanda kullanılabilmektedir.

Bitkisel yağlar, içeriğinde barındırdıkları çeşitli vitamin, mineral ve faydalı bileşenler sayesinde insan sağlığına büyük ölçüde fayda sağlayabilmektedir. Oldukça eski çağlardan bu yana kullanılagelen bitkisel yağlar, cilt, saç ve hatta genel sağlık konusunda etkili olmaktadır. Limon yağı da günümüze kadar gelen faydalı yağlardan biridir.

Genel sağlık üzerinde göstermiş olduğu faydalarının yanı sıra cilt üzerinde de olağanüstü etkiler gösteren yağ, günümüzün en şok kullanılan cilt bakım yağları arasında yer almaktadır. İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulunması, vücudu dış etkenlere karşı korunmasını, çeşitli cilt rahatsızlıklarının giderilmesini sağlaması ve bunun gibi faydalara neden olmaktadır.

Hemen hemen her kullanıcısını memnun etmeyi başaran limon yağı, kış mevsiminde sıklıkla karşılaşılan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlara iyi gelmekte, burun tıkanıklığını açmakta ve öksürük gibi şikayetleri inceltebilmektedir. Birkaç damla çaya damlatılmasıyla beraber boğaz ağrısını en aza indirgeyebilen yağ, sindirim problemlerinin önüne geçebilmekte, mikropları vücuttan uzak tutabilmekte ve böcek – sinek kovucu gibi özellikleri taşıyabilmektedir.

Limon Yağının Sağlığımız için 15 Faydası

Limon yağı, limon kabuğundan çıkarılan esansiyel bir yağ olarak tanımlanır. Limon kabuğunda çok sayıda aromatik yağ ve uçucu bileşik yer almaktadır. Bunlar, keskin kokulu, narenciye aromalı yağ olan limon esansiyel yağını oluştururlar. Duyulara fazlasıyla iyi gelen limon yağı, aromaterapide sık sık kullanılmaktadır.

Limon Yağının Sağlığımız için 15 Faydası

Limon Yağının Sağlığımız için 15 Faydası

  1. Sindirimi düzenler ve kilo vermede etkilidir.
  2. İçerdiği d-limonen maddesinden gelen antioksidan özelliği ile toksinleri atmada etkilidir ve detoks görevi görmektedir.
  3. Ağız ve diş sağlığı üzerinde etkilidir.
  4. Ferah ve taze bir nefes sağlar.
  5. Hoş ve ferahlatıcı kokusu ile temizlik malzemesi olarak da kimyasallara doğal bir alternatif olan bitkisel yağlar arasındadır.
  6. Çamaşırların durulama suyuna eklenmesi ile çamaşırların çok güzel bir koku kazanmasını sağlar.
  7. Duş suyuna eklenerek dingin ve rahatlamış hissettirir.
  8. Ahşap yüzeylerde ve gümüşlerde cila görevi görmektedir.
  9. Metabolizma üzerinde hızlandırıcı etkisi söz konusudur. C vitamini deposu olması sebebi ile de bağışıklığı kuvvetlendirici özelliği vardır.
  10. Cildi besler ve korur.
  11. C vitamini açısından oldukça zengindir ve kuruyan el, ayak ve dirseklere masaj yaparak uygulandığında nemlendirici özelliği vardır.
  12. Düzenli kullanımı sonucunda yağlı ciltler için çok iyi bir dengeleyicidir.
  13. Saçlar için besleyici ve doğal bir nemlendiricidir. Ayrıca kolay kırılan ve kat kat ayrılan tırnakları da güçlendirici etkisi olan bir bitkisel yağ olarak bilinir.
  14. Saç diplerindeki kan dolaşımını hızlandırarak saç köklerini besleyerek güçlendirir ve sağlıklı uzamayı sağlar.
  15. Cilt üzerindeki sıkılaştırıcı etkisi ile kadınlar tarafından çok sık tercih edilmektedir.

Limon yağı, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Vücuttaki kan dolaşımını hızlandırmaya, gaz gidermeye, midedeki gazın ve gazla ilişkisi olan zorlukların azalmasına yardımcı olan limon yağının en güzel yanlarından biri ise bakterilere karşı direnç göstermektedir. Ağız sağlığı, cilt ve tırnak bakımına yardımcı olan limon yağı, tırnaklarına güçlenmesine, kırılgan tırnak sorunlarının çözümlenmesine yardımcı olur.

Limon Yağının Bilinmeyen Faydaları

Limon Yağının Bilinmeyen Faydaları

Limon Yağının Bilinmeyen Faydaları

Saçı nemlendirmesi, doğal bir parlaklık kazandırması, yıpranan saçları onarması ve saç diplerindeki kan dolaşımını hızlandırmasıdır.

Tüm bunların yanı sıra cilt üzerinde de büyük etkiler gösteren yağ, selülitlerin ortadan kaldırılmasını, gözeneklerin açılmasını sağlamakta, cildi besleyip canlandırmakta, yaşlanma etkilerinin giderilmesini ve kırışıklıkların önüne geçilmesini sağlamakta, ölü derilerin atılmasına yardımcı olmakta, cildin elastikiyetini artırmakta ve cilt çatlaklarına iyi gelmektedir.

Limon Yağı Cilt Rengini Açar mı?

Cildin temizlenmesinde oldukça faydalı olurken, saç ve saç derisi, bitlenme gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Ciltte meydana gelen sebum oranını düşürürken, selülit ve çatlaklara da iyi gelen bu yağ, gözenekleri açarak cildin rahat nefes almasına yardımcı olmaktadır.

Olgunlaşmış limonların kabuklarından soğuk pres yöntemi ile elde edilen yağ, içeriğinde bulunan yüksek oranda C vitamini sayesinde, koyu kahverengi lekelerin ve güneş lekelerinin açılmasında etkilidir. Kolojen yapımını arttırarak cildin problemli bölgelerinin onarılmasına etki eder. Nemlendirici özelliği sayesinde düzenli kullanımının sağlanması durumunda cilt lekeleri üzerinde gözle görülür bir açılma olacaktır. Doğru kullanımı neticesinde cilt lekelerinde açılmanın yanı sıra ciltte gerginleşme ve sıkılaşma da gözlemlenmektedir.

Neden Limon Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Kullanmak Gerekir?

Neden Kullanmak Gerekir?

Yağı kullanabilmek için onlarca neden gösterebilmek mümkündür. Faydaları, bu yağın kullanılması açısından başlı başına bir neden olarak gösterilebilmektedir. Son yıllarda oldukça rağbet gören kişisel bakım ürünlerinden biri haline gelmiş olan bu yağ, daha canlı ve parlak saçların elde edilmesi, sivilce, akne ve siyah nokta gibi problemlerin çözüme kavuşturulması, bitlerin saçlardan uzaklaştırılması, dudak kenarlarında çıkan uçukların iyileşme sürecinin hızlandırılması, cildin rahat nefes almasının sağlanması ve bunun gibi daha pek çok amaç doğrultusunda kullanılabilmektedir.

Kişisel bakım amacıyla kullanılacağı zaman kaynar suyun içerisine katılıp buğu olarak kullanılabileceği gibi, cilt maskesi haline getirilip, bu şekilde de kullanılabilmektedir. Ayrıca saç maskesi de saçlara önemli faydalar sağlayacaktır.

Limon Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gerek insan sağlığı gerek cilt sağlığı ve gerekse ihtiyaçlar açısından oldukça faydalı olan bu yağı, hemen herkesin evde kendi imkanları ile elde edebileceği bir yağdır. Fakat hazır olarak satın alınacağı zaman, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Örneğin limon yağı alırken dikkat edileceklerin başında, yağın cam şişede olması gelmektedir. Bunun ile beraber üretim tarihi, son kullanma tarihi ve bunun gibi bilgiler de dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alırken, ayrıca yağın tümüyle organik ve bitkisel olduğundan emin olunması gerekmektedir.

Evde Limon Yağı Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

Yağı hazır almak yerine evde kendi yapmayı tercih edenler için bu yağı elde etmek oldukça basittir. Bunun için gerekli olan 3 malzemeden biri limon, biri zeytinyağı ve diğeri de ağzı kapalı kavanozdur. Evde bu yağı yapabilmek için öncelikle 1 bardak sızma zeytinyağı 70 dereceye kadar ocakta ısıtılması gerekir. Ardından 6 adet limonun kabuğu rendelenerek, önceden ısıtılmış yağın içerisine atılması ve karışımın 6 saat kadar bekletilmesi gerekmektedir. En sonunda süzgeç yardımıyla süzüldüğünde limon yağı elde edilmiş olacaktır.

Limon Yağı Fiyatları

Fiyatları, içeriğin %100 doğal olmasına ve miktarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Doğal ve katkısız olarak tercih etmek, beklenen sağlıklı etkilerinin görülebilmesi açısından oldukça önemlidir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.