Aktar Bloğu

Limon Tuzu Ve Kullanımı Hakkında!

limon tuzu ve kullanimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Halk arasında limon tuzu olarak bilinen bu bileşik aslında renksiz strik asit ve kristal yapıdan oluşmaktadır. Organik olan bu besin aslında çoğu meyve ve sebze de doğal olarak bulunmaktadır. Onlara ekşi tadı veren bu asit gıda sektöründe yaygın olarak kullanılır. Organik olduğundan dolayı faydaları da çoktur. Limon tuzu faydalarından bazıları şunlardır:

  • Diş beyazlatmada yardımcı olmaktadır. Limon tuzunu suyla karıştırıp gargara olarak düzenli tüketebilirsiniz.
  • Saça da oldukça faydalıdır. Bir miktar suyun içerisine 4-5 adet limon tuzu ekleyip kaynatın. Daha sonra soğumasını bekleyin ve saçınıza masaj yaparak uygulayın.
  • Bağırsak, böbrek ve karaciğerin temizlenmesinde, bakterilerin yok edilmesindi yardımcıdır.
  • Böbrek ve safra kesesi taşlarını vücuttan atmakta etkilidir.

Limon Tuzunun Besin Değeri

Limon tuzunun besin değerleri 0’dır. Yani 100 gram limon tuzunda kalori, protein, yağ, karbonhidrat vs. herhangi bir değer içermez.

Limon Tuzu Nasıl Kullanılır

Limon tuzu temizlik malzemesi olarak da kullanılmaktadır. Kireci söktürücü etkisi olduğundan dolayı mutfaklarda veya banyolarda tercih edilmektedir. Ayrıca gıda sektöründe ürünlerin raf ömrünü uzatmak için kullanılır. Mesela turşu veya zeytin kavanozlarının içine konulduğunda onların dayanıklılığını arttırmaya yardımcı olur. Ayrıca çamaşır ve bulaşık makinelerinde deterjan yerine de kullanılabilmektedir. Bununla birlikte vücudumuz için de kullanılabilir. Hassas ciltler dışında maske yapımında kullanılabilmektedir. Toz halindeki tuzu suyla macun haline getirip yüzünüze maske yapabilirsiniz.

Limon Tuzu Yerine Limon Suyu Kullanılır Mı?

Limon tuzunu gerektiği kadar kullanmakta fayda vardır. Yemeklerde, turşularda, reçellerde veya bulaşıklarımızı parlatmakta dahi bu tuzu kullanırsak vücudumuza gerektiğinden fazla miktarda girmiş olur. O yüzden yemeklerimizde mümkün olduğunca taze sıkılmış limon suyu tercih etmeliyiz. Limon tuzunu katkı maddesi gibi reçelde kullanırsak hem hazır üründen farkı olmaz hem de evde yapıp maliyetini artırmış olursunuz. Bu yüzden tuzu minimum seviyede kullanıp ömrü az olsa da daha sağlıklı olmasını tercih etmenizde fayda var.

Limon Tuzu Nasıl Saklanmalıdır?

Limon tuzu küçük bir kap içeri sinde az miktarda saklanmalıdır. Kullanımı sırasında yüz ve gözle temas etmemesine dikkat edilmelidir. Herhangi bir bozulma durumu olmamaktadır.

Limon Tuzu Nerede Satılır?

Limon Tuzu, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Limon Tuzu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharatları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1590, 8228, 8220, 8208″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.