Aktar Bloğu

Buğday Yağı ve İnanılmaz Faydaları

Buğday Yağı ve İnanılmaz Faydaları

Günümüzde pek fazla bilinmeyen bitkisel yağlar arasında yer alan buğday yağı, oldukça faydalı olan bir yağdır. İçeriğindeki bol miktarda vitamin ve mineraller sayesinde cilde, beyne, saçlara ve sağlığa büyük ölçüde fayda sağlayan bu yağ, özellikle yumuşatıcı etkisi ile bilinmektedir. Cilde uygulanması halinde cildi, el ve ayak nasırlarına uygulanması halinde nasırları, saçlara uygulanması halinde ise hem saçları hem de saç derisini yumuşacık yapan yağ, buğdayın özünden soğuk pres yöntemi ile elde edilmektedir.

Buğday Yağı Faydaları

Buğday yağı, doğal olduğundan bitkisel cilt bakımı için faydası gözle görülür cilt bakım ürünlerindendir. Hücrelerde tazeleyici ve yenilik kazandıran özelliği sayesinde cildiniz temiz, parlak, saf bir görünüme kavuşur. Bu özelliği sayesinde selülit, yanık, yara ve diğer cilt sorunlarında ve kırışıklık giderilmesinde oldukça etkili bir yağdır. Bu yağ ayrıca hassas ve yıpranmış saçlar için oldukça faydalıdır. Cilt lekeleri, güneş lekeleri ve doğum lekelerinin birebir çözümüdür. Yüz ve vücudun diğer bölgelerinde korkmadan kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Buğday Yağı Faydaları

Buğday Yağı Faydaları

  • Kırışıklıkları ve yaşlanmanın etkilerini azaltır.
  • Saçlara yumuşaklık ve parlaklık verir.
  • Saç dökülmesini önler.
  • Aynı zamanda etkili bir antioksidandır.
  • Hücre yenileyicidir.
  • Selülit için faydalıdır.
  • Cilt problemlerinde, kırışıklarda da etkili olarak kullanılır.
  • Hassas ve yıpranmış saçlar için faydalıdır.
  • Renk açıcı özelliği sayesinde cilt lekeleri, güneş lekeleri ve doğum lekelerini gidermeye yardımcı olur.
  • E vitamini ve mineraller yönünden zengindir. Yüzün ve vücudun E vitamini ihtiyacını tek başına karşılamaktadır.
  • Yağ asitleri açısından oldukça zengindir.
  • Sinir sistemi ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Yaşlanma etkilerine karşı koruyucudur.
  • Vücutta gebeliğe ve sıkça kilo alıp vermeye bağlı çatlak oluşumuna karşıdır.
  • Cilt besleyici ve nemlendirici özelliği ile genç bir görünüm sağlar.
  • Hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Saç derisi ve saç problemlerinde kullanılır.
  • İçerisinde aminoasit, mineral, vitamin ve protein bol miktarda bulunur.

Buğday Yağının Cilde Faydaları

Cilde faydaları, elbette sadece cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olması ile sınırlı değildir. Bunun dışında ciltte adeta detoks etkisi oluşturmasından dolayı pek çok kişi için adeta vazgeçilmez bir kişisel bakım ürünü haline gelen bu yağ, cilt sağlığı açısından önemli bir rol oynamaktadır.

İçeriğinde bulunan bol miktarda E vitamini sayesinde cilt kuruluğu konusunda da oldukça etkili olan buğday yağı, cildin ideal nem oranını dengeleyebilmekte ve cildin kurumasının önüne geçebilmektedir. Ciltte meydana gelen sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerinin ve göz altı morluklarının giderilmesine yardımcı olması da yine bu doğal ürünün faydaları arasında yer almaktadır.

Lekeli Ciltler için Buğday Yağı Deneyebilirsiniz!

Buğday yağı, çeşitli bitkisel yağlar arasında cilde en çok fayda sağlayan yağlardan biridir. Bu nedenle kişisel bakımına önem verenler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Özellikle de lekeli cilt üzerindeki mucizevi etkileri ile bilinen buğday yağı, çeşitli nedenlerden dolayı ciltte meydana gelen ve kötü bir görünüme neden olan lekelerin giderilmesi konusunda büyük ölçüde fayda sağlayabilmektedir. Örneğin; cildinde güneş lekeleri, çil ve bunun gibi problemleri bulunan kişilerin yağı düzenli bir şekilde kullanması, etkisini kısa süre içerisinde görebilmesini sağlayabilmektedir.

Buğday Yağının Saça Faydaları

Buğday yağının faydaları, saç üzerinde de oldukça fazladır. Saç dökülmelerinin önüne geçebilmek, saçların daha güçlü bir hale gelmesini sağlamak ve saç köklerini olabildiğinde besleyebilmek adına kullanılabilecek olan yağ, ideal saç bakım ürünlerinden biri olarak gösterilebilmektedir. Üstelik saç kuruluğunun giderilmesi, saçın nemlendirilmesi, daha canlı, parlak ve doğal bir görünüm kazandırması, yağın saça faydası olarak gösterilebilmektedir. Bu nedenle kuru, nemsiz, kırılgan ve bakımsız saça sahip olan kişilerin buğday yağını düzenli olarak kullanması tavsiye edilmektedir.

Buğday Yağı Kullanım Önerileri

Kullanım Önerileri

Kullanım Önerileri

Nemlendirici özelliği sayesinde banyo sonrasında yüz ve vücuda masaj yapılarak uygulanabilir. Bu yağ kuru saçlar için güzel bir saç bakım ürünüdür.

Buğday özünden elde edilen yağ vücuda, beyne, metabolizmaya ve saça olan faydalarının yanında cilt lekelerine bitkisel çözüm sunan bir doğal bakım yağı olarak da bilinmektedir. Kuru cildi olan kadınlar, bu yağ ile genellikle maske yaparlar. Yağı süt ve buğday nişastası ile karıştırıp, vücutlarına sürerler. Ancak dileyenler buğday yağını direkt olarak da kullanabilirler.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.