Aktar Bloğu

Lavanta Bitki Çayının Faydaları Nelerdir? Lavanta Bitki Çayını Çok İçmenin Sakıncası Var mı?

Lavanta Bitki Çayını Çok İçmenin Sakıncası Var mı?

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Tarihte geçmişten günümüze kadar pek çok sağlık sorununa şifa kaynağı olarak kullanılan bitki çayları, günümüzde hala pek çok sağlık sorununa iyi gelmektedir. Bu bitki çaylarından biri olarak karşımıza çıkan lavanta bitki çayı, Akdeniz bölgesinde yetişen mor – mavi renkli bitkinin kurutulması ve kurumuş bitkilerin demlenmesiyle elde edilmektedir.

Geleneksel olarak insanın ruhunu ve zihnini dinlendirmesi amacıyla tüketilmektedir. Kronik uyku problemleri konusunda da oldukça etkili olan bu bitki çayı, yorgunluğa karşı savaşması, saçların uzamasına yardımcı olması, baş ağrılarını hafifletmesi ve sindirim sistemine iyi gelmesi gibi faydaları ile dikkat çekmektedir.

Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde yetişen lavantaların kurutulması ile hazırlanmaktadır. İnsan sağlığına çeşitli alanlarda fayda sağlayan lavanta bitki çayı, ülkemizin yanı sıra özellikle Rusya, Afrika ve Amerika’da tüketilmektedir. Genellikle vücuttaki stresin atılması konusunda etkili olan bu çay, doğru ve düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde büyük faydalar sağlayabilmektedir.

Lavanta Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Lavanta Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Lavanta Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Lavantalı bitki çayının faydalarından bahsetmek gerekirse; uykusuzluğa iyi gelmesi, soğuk algınlığının giderilmesine yardımcı olması, depresyon belirtilerini en aza indirgemesi, astımı hafifletmesi, solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesi ve terlemeyi artırması gibi etkileri, bu çayın faydaları olarak gösterilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra sindirim sistemi problemlerine iyi gelmesi, ateş düşürücü bir etki göstermesi, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlaması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve öksürüğü gidermesi, yine lavanta çayının göstermiş olduğu faydalar arasında yer almaktadır.

Cilt rahatsızlıklarına fayda sağlayan bu çay, aynı zamanda stresin giderilmesi konusunda da etkilidir. Öte yandan uykusuzluk probleminin ortadan kaldırılmasına, baş ağrılarının hafifletilmesine, sindirim sistemi bozukluklarına fayda sağlayabilmektedir.

Lavantalı bitki çayını günümüzde her aktardan bulabilmek mümkün olurken, doğru ve yeterli miktarda tüketimi önemlidir. Günde bir fincan kadar tüketilmesi tavsiye edilen bu çay, en fazla iki fincan kadar tüketilebilmektedir. Aksi takdirde istenmeyen ve hatta beklenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalınabilmektedir.

Stresi Azaltmak için Lavantalı Bitki Çayını Tüketebilirsiniz!

Özellikle stresi azaltma konusunda birebir olduğu ifade edilen lavantalı çay, kaygıyı hafifletme, sakinleştirici özelliği göstermekte ve insanın hem ruhunu hem bedenini, hem de zihnini boşaltarak dinlendirici bir etki göstermektedir.

Lavantalı çayın faydalarını bu alanda görebilmek için düzenli ve doğru dozlarda, talimatlara uygun bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde pek fazla faydasını görmek mümkün olmayabilir.

Lavanta Bitki Çayı Çok İçilirse Bir Şey Olur mu?

Bitki çayları arasında dikkat çeken lavantalı çay, her ne kadar insan sağlığına büyük ölçüde faydalı olsa da bazı yan etkileri ve zararları görülebilmektedir. Diğer pek çok bitki çaylarında olduğu üzere Lavanta Bitki Çayı çok içilirse çeşitli yan etkiler görülebilmektedir. Üstelik bu etkiler kişiden kişiye de değişiklik gösterebilmektedir.

Lavanta Bitki Çayını Çok İçmenin Zararları Var mı?

Çok İçmenin Zararları Var mı?

Çok İçmenin Zararları Var mı?

Lavanta Bitki Çayını çok içmenin zararlarına genel olarak bakıldığında, en bilindik ve sıklıkla rastlanan zararı insanın iştahını açıyor olmasıdır. Bu nedenle kilo alımına neden olabilme potansiyeline sahip olan çay, tokluk hissinin neredeyse ortadan kaldırabilecek düzeyde olabilmektedir. Bunun için günde en fazla bir fincan kadar tüketilmesi gerekmektedir. Öte yandan yine gereğinden fazla tüketildiğinde bazı kişilerde alerjik reaksiyona, mide bulantısına ve bu gibi durumlara neden olabilmektedir.

Lavantalı bitki çayı hemen hemen herkes tarafından tüketilebilecek bir bitki çayı olmasına rağmen, yağ türü bir besine dönüştüğünden ve bebeği direkt olarak etkilediğinden hamile kadınların tüketimine uygun değildir.

Lavantalı Bitki Çayı Nasıl Hazırlanır?

Nasıl Hazırlanır?

Nasıl Hazırlanır?

Lavantalı çayın hazırlanması için gerekli olan tek malzemeler kurutulmuş lavanta bitkisi ve bir miktar sudur. Günümüzde hemen hemen her aktarda bulabilmenin mümkün olduğu bu bitki çayı için ki bardak içme suyu yeterli olacaktır.

Kaynatılan suyun içerisine iki çay kaşığı kurutulmuş lavanta bitkisinin koyulması ve 5 – 10 dakika kadar demlenmeye bırakılması gereklidir. Bu şekilde tüketime hazır olan bu bitki çayının tadı biraz keskin olabilir. Bu gibi durumlarda da bal ya da limon ile tadını yumuşatabilmek de mümkündür.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.