Aktar Bloğu

Kuşburnu Yağının Faydaları Nelerdir?

KuşburnuYağıKullanmanızİçinSebep!

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen bitkisel yağlardan kuşburnu yağı, hem kişisel bakım, hem de genel sağlık açısından bir hayli faydalı olabilmektedir. Omega3 ve Omega6 bakımından zenginliği ile bilinen bu yağ, kuşburnu bitkisinin çekirdeklerinin soğuk sıkım işleminden geçirilmesi ile elde edilmektedir.

Kuşburnu bitkisinin çekirdekleri ve çiçeklerinden elde edilen kuşburnu yağı, bir hayli meşakkatli bir şekilde elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Bunun nedeni ise kuşburnu çekirdeğinin oldukça sert olmasıdır.

Kuşburnu, vitamin, mineral ve karbonhidrat gibi vücudun ve cildin ihtiyaç duyduğu yararlı bileşenleri bünyesinde barındıran bir bitkidir. Kuşburnunun çiçeklerinden ve çekirdeğinden soğuk presleme yöntemi ile elde edilen kuşburnu yağı ise, en az bitkinin kendisi kadar faydalıdır.

Kuşburnu yağı Omega 3, Omega 6, C, E, A vitaminleri ve retinol gibi vitamin ve mineraller içermektedir. Dolayısıyla insan sağlığı ve bünyesi için oldukça fazla faydası bulunan bu yağ, özellikle cilt bakımı için tercih edilmektedir. Bu faydaları sayesinde günlük hayatta kullanılmakta olan pek çok kişisel bakım ürününde yer almaktadır.

Kuşburnu Yağı Nedir?

Kuşburnu Yağı Nedir?

Kuşburnu Yağı Nedir?

Kuşburnu bitkisinin çekirdeklerinden elde edilen ve oldukça faydalı bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Soğuk pres yöntemi ile oldukça zahmetli bir şekilde elde edildiği için çok kıymetli bir yağdır. Kuşburnu bitkisinin çekirdeği çok serttir, bu sebeple hem çok zor hem de çok az miktarda bir yağ eldesi sağlanmaktadır. Oldukça zengin bir içeriğe sahip olan bu yağ, birçok farklı alanda kullanım imkanı sunmaktadır.

Kuşburnu yağı A, E ve C vitamini içerdiğinden özellikle de cilt bakımında büyük faydalar sağlamaktadır. Bu özellikleri sayesinde pek çok kişisel bakım ürününün içeriğinde yer alan yağ, pek çok nedenle kullanılabilmektedir.

Kuşburnu Yağı Kullanmanız için Sebepler!

Son dönemlerde en sık kullanılan cilt bakım yağları arasında yer alan kuşburnu yağı, onlarca farklı neden ile kullanılabilmektedir. Bu nedenlerin her biri sunmuş olduğu faydalarından kaynaklanırken, kırışıklıklara karşı koruyucu bir etki göstermesi, kuruyan ciltlerin nem ihtiyacını karşılayabilmesi, cildi dış faktörlere karşı koruması ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor olması birer neden olarak gösterilebilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra önemli bitkisel yağlardan olan bu yağı akne ve cilt lekelerini gidermek ve saç bakımı yapmak için tercih edilir. Saç bakımı sadece kadınlar için değil, erkekler için de önemli olup, az saçı olan ya da saçı dökülen herkese sıklıkla tavsiye edilir.

Kuşburnu Yağının Faydaları

Kuşburnu Yağının Faydaları

Kuşburnu Yağının Faydaları

Kuşburnu yağı, pek çok alanda faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Saç bakımında oldukça önemli etkiler gösteren bu yağ, saçın nem dengesini sağlamakta, daha sağlıklı uzamasına yardımcı olmakta, saç dökülmelerinin önüne geçmekte ve kepek oluşumunun önüne geçebilmektedir.

Cilt üzerinde de faydalı etkiler göstermesi ile bilinen bu yağ, doğum çatlaklarının ve cilt lekelerinin giderilmesine, makyajın kalıcı olmasına, daha sağlıklı tırnaklar elde edilmesine, selülitlerin giderilmesine ve kırışıklık oluşumunun engellenmesine fayda sağlayabilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra vücudu mikroplara karşı koruması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, güçlü bir antioksidan olması yine kuşburnu yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Tatlı ve ekşimsi bir meyve kokusuna sahiptir. İçeriğinde birçok faydalı yağ asitleri bulundurur. Toçopherol, linoleik asit, araşidik asit, oleik asit içeriğindeki en faydalı asitlerdendir. Bu zengin içerik bu yağı birçok açıdan faydalı hale getirmektedir.

  • E vitamini içeriğinin yüksek olması dolayısı ile cildi nemlendirir ve mevcut nemin korunmasında etkilidir.
  • Cildin nem dengesini sağlandığı için yaşlanma çizgilerinin oluşumunun engellenmesinde etkili bir yağdır.
  • Hücre yenileyici özelliği ile cilde canlılık ve parlaklık kazandırır.
  • Soğuk havalarda hassas ciltler için koruyucu görev görmektedir.
  • Cilt yenileyici özelliği sayesinde akne izleri ve lekeler üzerinde etkilidir.
  • Güçlü bir C vitamini deposu olup, bağışıklığı güçlendirmede de etkilidir.
  • İçeriğindeki vitaminler sayesinde saç derisini de besleyerek saç köklerinin kuvvetlenmesini sağlamaktadır.
  • Saç derisinde oluşan kabuklanmaları nemlendirici etkisi ile ortadan kaldırır.
  • Güçlü bir antioksidandır.
  • Stres ve yorgunluğa bağlı olarak oluşan göz altı morluklarının azaltılmasında etkilidir.
  • Makyaj bazı olarak kullanıldığında makyajın kalıcılığını arttırmaktadır.
  • Tırnakların kırılmalarını azaltarak güçlenmelerini sağladığı için tırnak bakım ürünlerinde de kullanılmaktadır.
  • Saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasında etkili olduğu kadar ayrıca saç dökülmelerinin azalmasında da etkilidir.

Kuşburnu Yağı Ne için Kullanılır?

Ne için Kullanılır?

Ne için Kullanılır?

Çoğunlukla kozmetik ve kişisel bakım için kullanılan kuşburnu yağı, cilde oldukça iyi gelen bitkisel yağlardan biridir. Cildi koruyucu özelliği bulunan bu yağ, yaşlanmayı geciktirmekte, cildi gençleştirmekte, kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olmakta, güneşten ve soğuk havalardan korumaktadır. Bunun ile beraber ciltte çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen yaraların iyileşmesi için de tercih edilen bu yağ, ayrıca hücre yenileyici özelliğe de sahiptir.

Cilt bakım yağları arasında yer alan ve özellikle masaj amacıyla kullanılmakta olan yağ, güçlü bir antioksidan olarak bilinmektedir.

Antialerjik ve oldukça iyi bir antidepresan olma özelliği de bilinirken, mikroplara karşı savaşması sebebiyle oldukça başarılı bir arındırıcıdır. Ayrıca adeta doğal bir botox görevi üstlenirken, doğum kiloları sebebiyle oluşan çatlakların giderilmesinde de oldukça etkilidir.

Yağın saçlar üzerinde de oldukça büyük etkileri bulunmaktadır. Saç için özel bir nemlendirici ve yumuşatıcı olan bu yağ, zayıf saçları güçlendirmekte, sağlıklı uzamasını sağlamakta, dökülme, donukluk ve kırılmaların önüne geçebilmektedir. Saç derisinde hücre üretimini artırırken, saçları yenilemekte ve nem dengesini korumasına yardımcı olabilmektedir.

Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

Kuşburnu yağı kullanımı, iki yol ile olabilmektedir. Bunlar dahili ve harici yollardır.

Mısır özü yağı, susam yağı, Ayçiçek yağı, pamuk tohumu yağı ve bunun gibi bitkisel yağlar ile aynı sınıfta kategorize edilen kuşburnu yağı, yemeklerde kullanılabilmektedir. Fırıncılık yağının ve margarinin yapımında da kullanılması ile bilinen bu yağ, bu gibi alanlarda değerlendirilebilmektedir. Yiyeceklere koku ve tat kazandırılması amacıyla tüketilebilirken, kullanımı esnasında oluşabilecek yan etkilere karşı dikkatli olunmalı gerekir.

Öte yandan yağ, kozmetik ürünlerin üretiminde de kullanılmaktadır. Cilt üzerinde sayısız ve olağanüstü etki gösteren bu yağ, kişisel bakım amacıyla kullanılabilmektedir. Ellere, yüze, kollara, bacaklara, ayaklara ya da göğüslere direkt olarak kullanılabilen bu yağ, masaj yaparak uygulanmalıdır.

Ayrıca yağı kür ya da maske haline getirip kullanabilmek de mümkündür.

Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

Kullanım yöntemleri, genellikle kullanılacak olan alana ve amaca göre değişebilmektedir. Genel olarak kolay bir kullanım imkanı sunan bu yağ, direkt olarak cilde uygulanabilmekte ve cilt tarafından hızlı bir şekilde emilebilmektedir.

Bitkisel yağlar içinde farklı kullanım seçenekleri sunan bu yağ, oldukça hızlı bir şekilde emilir. Cilt üzerine doğrudan uygulanabileceği gibi kozmetik ürünlerin içine katılarak da kullanılabilmesi mümkündür. Özellikle düzenli kullanılan cilt bakım ürünlerinin içerisine katılması durumunda ürünün etkinliğini arttırmaktadır.

Kuşburnu yağı fiyatı, miktarı ve içeriğinin doğal olup olmamasına göre değişiklik gösterebilmektedir. Etkili sonuçlar elde edebilmek için doğal ve katkısız olarak tercih edilmesi gerektiği önerilmektedir.

Kuşburnu Yağını Bebekler Kullanabilir mi?

Yetişkinlerin güvenle kullanabileceği bitkisel yağlardan biridir. Fakat bebekler üzerinde kullanımı ile alakalı herhangi bir kesin bir bilgi bulunmamakla beraber bebeklerin cildinin oldukça hassas olması sebebiyle bu yağın kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Tıpkı diğer bitkisel yağlarda olduğu gibi kuşburnu yağının da bebeklerin cildinde alerjik reaksiyonlara neden olmaması için ihtiyatlı davranılması gerekmektedir.

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Yağı; alerjisi olanlar, herhangi bir rahatsızlık nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanmak zorunda olanlar, cilt hastalığı olanlar, hamileler ve emziren anneler kullanamamaktadır. Bunun ile beraber bebeklerde ve çocuklar kullanılması tavsiye edilmemektedir. Bunların dışında kalan herkes, bu yağı rahatlıkla kullanabilmektedir.

Gerek saç gerek cilt gerekse genel sağlık açısından oldukça faydalı olan kuşburnu yağı, saçları güçlendirmekte, yumuşak ve doğal bir saç yapısı elde edilmesini sağlamaktadır. Bunun ile beraber saçlardaki dökülme, kırıklık ve donukluğun önüne geçen kuşburnu yağı, cilt üzerinde de oldukça etkilidir. Hamilelik ve doğum çatlaklarının giderilmesine ve pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşulmasına yardımcı olan bu yağ, kırışıklıkların ve yaşlanma etkilerinin giderilmesini ve genç bir görünüm elde edilmesini sağlayabilmektedir. Ayrıca genel sağlık açısından faydaları da sayılamayacak kadar çoktur.

Kuşburnu Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Kuşburnu, oldukça narin ve çabuk bozulan bitkilerden biridir. Dolayısıyla muhafazası da diğer bitkisel yağlarda olduğu gibi cam şişede ve daima buzdolabında olmalıdır.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.