Aktar Bloğu

Kurutulmuş Hatmi Çiçeği Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kurutulmuş Hatmi Çiçeği Nedir? Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]İngilizce adı marshmallow olan hatmi çiçeği, kökeni Asya olmasına rağmen zamanla Çin ve Avrupa bölgelerinde yayılmaya başlamıştır. Ülkemizde de oldukça yaygın bir şekilde görülmekte olan marshmallow, ılıman iklimin görüldüğü bölgelerde bahçe bitkisi olarak da yetiştirilebilmektedir. Genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen hatmi çiçeği ağustos ayında açmaktadır. Kökü 50 cm civarında olurken boyu ise 150 cm’e kadar uzayabilmektedir. İçeriğinde sakkaroz, aspargan, nişasta, galaktoz ve yağ bulunmaktadır.

Aslında tarihine bakacak olursak ilk olarak Hippokrates isimli hekimin kullandığını görmekteyiz. Hippokrates’in bu bitkinin kök kısmını kaynatarak yaraların iyileşmesinde kullandığı bilinmektedir. Avrupa’nın hatmi çiçeği ile tanışması ise 8. yüzyıllar da İmparator olan Karl’ın yetiştirilmesini istemesiyle olmuştur. Birçok faydası ve önemli etkisi olması, son zamanlarda tüm dünyada ve ülkemizde de popülerleşmiş ve bilinirliği artmıştır. Peki bu kadar faydalı ve önemli olan çiçeğin etkileri nelerdir?

Hatmi Çiçeğinin Faydaları

Hatmi Çiçeğinin Faydaları

Hatmi Çiçeğinin Faydaları

Birçok faydası ve vücuttaki önemli bölgelere etkileri vardır. Bu çiçek hakkında bilinmekte olan faydalar ve etkiler şöyledir;

  • İdrar söktürmeye yardımcı olmaktadır.
  • Mide ve bağırsaklarda sıkışmış olan gazın atılmasında yardımcı olmaktadır.
  • Soğuk algınlığında yardımcı olmaktadır.
  • Öksürüğün azalmasında yardımcı olmaktadır.
  • Boğazı rahatlatmaya yardımcı olmaktadır.
  • Adet dönemlerinde söktürücü olarak yardımcı olma etkisi bulunur.
  • Doktorlar tarafından sinüziti olan kişilere kullanması tavsiye edilir
  • Yüzde bulunan sivilcelere karşı yardımcı olmaktadır.
  • Yüzde bulunan yaralara sürülebilir ve yardımcı olur.
  • Güneş yanıklarına yardımcı olur.

Soğuk havalarda devamlı hastalanan ve bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilerin içmesi tavsiye edilir. Çünkü bu çiçeğin çayının en büyük özelliklerinden ve etkilerinden biri soğuk algınlığı ve boğaz ağrılarına yardımcı olmasıdır.

Marshmallow

Marshmallow

Ayrıca bazı ilaçlarla etkileşime geçebilir. Bu sebeple, özellikle diyabet ile ilgili ilaçlar kullanan kişilerin doktora veya bir uzmana danışarak içmeleri gerekir. Diyabetin haricinde hatmi çiçeği ile etkileşime geçebileceğini düşündüğünüz bir ilaç kullanıyorsanız da yine doktora veya bir uzmana danışmanızda yarar var. Hatmi çiçeği çayı kullanırken günde 3 bardaktan fazla içilmemesi ve bu üç bardağın her birini farklı öğünlerde içilmesi tavsiye edilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.