Aktar Bloğu

Kuru Ciltler İçin Portakal Yağı Kullanabilirsiniz!

C vitamini açısından bir hayli zengin olan portakal yağı, kışın en çok tüketilen meyvelerinden portakalın kabuğu ve portakal ağacı çiçeğinden distilasyon yolu ile elde edilmektedir. Hoş kokusu ve cilt üzerinde pek çok faydası sayesinde tercih edilen bitkisel yağlardan biri olan portakal yağı, cinsel isteksizlikten kırışıklıkların giderilmesine, romatizma ağrılarından sindirim sistemi rahatsızlıklarına varana kadar çeşitli problemlere iyi gelebilmektedir.

Kuru Ciltler İçin Portakal Yağı

Portakal yağı, kuru ciltler üzerinde oldukça etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Çeşitli kişisel bakım ürünlerinin içeriğinde yer verilen portakal yağı, kuru ve tahriş olmuş ciltler için ideal bir üründür. Cildin daha parlak, bakımlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşması konusunda oldukça fayda sağlayan bu doğal kişisel bakım ürünü, yaşlanma karşıtı olma özelliği ile de bilinmektedir. Ciltte meydana gelen kırışıklıkları gidererek yaşlanmayı geciktirirken, selülitlerin giderilmesini ve kuru ciltlerin nemlenmesini sağlamakta, cildin nem dengesini de oluşturmaktadır.

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Portakal yağının kullanım şekli, genellikle kullanım amacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Cilt üzerinde uygulanacağı zaman genellikle jojoba yağı, avokado yağı ya da badem yağı gibi bitkisel yağlardan herhangi biri ile inceltilerek kullanılması tavsiye edilir. Örneğin; kırışıklıkların giderilmesi amacıyla kullanıldığında bu yağlardan herhangi biri ile karıştırılan portakal yağı, yüzdeki kırışık olan bölgelere damlalar halinde sürülmeli ve parmak uçlaıyla cilde birkaç dakika masaj yapılmalıdır. Bu sayede kırışıklıkların giderilmesi sağlanabilmekte ve yeni kırışıklıkların oluşmasına da engel olunabilmektedir.

Selülitlerin giderilmesi için kullanılması halinde ise aynı şekilde karışım haline getirilen portakal yağı, selülitli bölgeye masaj yaparak uygulanmalıdır.

Portakal Yağının Saça Faydası Var Mı?

Portakal yağı, cilt ve genel sağlık açısından faydalı olduğu kadar, saç sağlığı açısından da faydalıdır. Saç ve saç derisi bakımından oldukça büyük bir öneme sahip olan bu yağ, yıpranmış ve kurumuş olan saçların onarılmasını ve bu sayede daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Saçları nemlendirip yatıştıran portakal yağı, C vitamini deposu olması sebebiyle saç, saç kökleri ve saç derisini besleyerek sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır. Saç bakımı için kullanılacak olan portakal yağının zeytinyağı ile inceltilmesi ve saça bu şekilde uygulanması tavsiye edilmektedir. Bu şekilde elde edilen karışım saç derisine masaj yapılarak uygulanabilir.

Portakal Yağı Nerede Satılır?

Portakal Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Portakal Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.