Aktar Bloğu

Portakal Yağının 14 Faydası!

PortakalYağınınFaydası!

C vitamini açısından bir hayli zengin olan portakal yağı, kışın en çok tüketilen meyvelerinden portakalın kabuğu ve portakal ağacı çiçeğinden distilasyon yolu ile elde edilmektedir. Hoş kokusu ve cilt üzerinde pek çok faydası sayesinde tercih edilen bitkisel yağlardan biri olan bu yağ, cinsel isteksizlikten kırışıklıkların giderilmesine, romatizma ağrılarından sindirim sistemi rahatsızlıklarına varana kadar çeşitli problemlere iyi gelebilmektedir.

Portakal Yağının Faydaları

C ve B vitaminlerinden zengin, kalsiyum, potasyum, lifler, magnezyum ve organik asitler içeren portakal oldukça farklı faydaları bulunan bir meyvedir. Soğuk pres yöntemi ile portakal kabuklarından elde edilen portakal yağı, doğru kullanıldığında etkili sonuçlar veren ve hoş kokusu ile de çok sık tercih edilen bir yağdır. Hem tatlı hem de acı olabilen portakal yağının faydaları şu şekilde sıralanabilir;

Portakal Yağının Faydaları

Portakal Yağının Faydaları

  • Antiseptik özelliktedir.
  • Çok uzun süre bozulmadan kalabilir.
  • Hoş kokusu sebebi ile spreylerin içine katılarak oda kokusu olarak kullanılabilir.
  • Kıyafetlere veya yastıklara damlatıldığında ferahlık ve rahatlık duygusu verir.
  • Zihni canlandırır, ruhu dinlendirir.
  • Değişken ruh halleri üzerinde etkili olabildiğinden, kadınlar tarafından çok sık tercih edilmektedir.
  • Metabolizmanın C vitamini emilimini arttırır.
  • Sindirim problemleri üzerinde rahatlatıcı etkileri vardır.
  • Vücudu toksinlerden arındırır.
  • İçeriğinde bulunan yüksek oranda C vitamini sayesinde cildi besler ve canlandırır.
  • Cilt üzerindeki etkilerini saç derisinde de görmek mümkündür. Masaj yapılan saç derisinde yeni saç oluşumunu hızlandırır.
  • Hücre yenileyici özelliğe sahiptir.
  • Saç tellerinin güçlenmesi ve canlanmasını sağlar.
  • Aromaterapilerde hem soluma yoluyla hem de bölgesel olarak yağın uygulanması şeklinde kullanılmaktadır.

Portakal Yağı Cilt için Kullanılır mı?

İçeriği vitamin bakımından oldukça zengin bir yağdır. Özellikle cilt üzerinde faydalı etkileri olduğu bilinen C vitamini açısından cildi besleyici özelliğe sahiptir. Portakal yağı diğer uçucu yağlar gibi tek başına kullanılmak yerine, taşıyıcı yağlar ile karıştırılarak veya su ile inceltilerek kullanılmalıdır. Doğru ve düzenli kullanılması halinde cilde canlılık ve parlaklık vermektedir. Ciltte oluşan kızarıklıklar, ince çizgiler, akne izleri gibi problemlerde onarıcı etkileri vardır. Bunun için problemli bölgeye birkaç damla damlatılarak masaj yapılması etkili olacaktır. Ayrıca kan akışını da hızlandırdığı için cilde canlılık kazandırmada etkilidir.

Kuru ciltler üzerinde oldukça etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Çeşitli kişisel bakım ürünlerinin içeriğinde yer verilen yağ, kuru ve tahriş olmuş ciltler için ideal bir üründür. Cildin daha parlak, bakımlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşması konusunda oldukça fayda sağlayan bu doğal kişisel bakım ürünü, yaşlanma karşıtı olma özelliği ile de bilinmektedir. Ciltte meydana gelen kırışıklıkları gidererek yaşlanmayı geciktirirken, selülitlerin giderilmesini ve kuru ciltlerin nemlenmesini sağlamakta, cildin nem dengesini de oluşturmaktadır.

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Genellikle kullanım amacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Cilt üzerinde uygulanacağı zaman genellikle jojoba yağı, avokado yağı ya da badem yağı gibi bitkisel yağlardan herhangi biri ile inceltilerek kullanılması tavsiye edilir. Örneğin; kırışıklıkların giderilmesi amacıyla kullanıldığında bu yağlardan herhangi biri ile karıştırılan portakal yağı, yüzdeki kırışık olan bölgelere damlalar halinde sürülmeli ve parmak uçlarıyla cilde birkaç dakika masaj yapılmalıdır. Bu sayede kırışıklıkların giderilmesi sağlanabilmekte ve yeni kırışıklıkların oluşmasına da engel olunabilmektedir.

Selülitlerin giderilmesi için kullanılması halinde ise aynı şekilde karışım haline getirilen yağ, selülitli bölgeye masaj yaparak uygulanmalıdır.

Portakal Yağının Saça Faydası Var Mı?

Cilt ve genel sağlık açısından faydalı olduğu kadar, saç sağlığı açısından da faydalıdır. Saç ve saç derisi bakımından oldukça büyük bir öneme sahip olan bu yağ, yıpranmış ve kurumuş olan saçların onarılmasını ve bu sayede daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Saçları nemlendirip yatıştıran yağ, C vitamini deposu olması sebebiyle saç, saç kökleri ve saç derisini besleyerek sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır. Saç bakımı için kullanılacak olan bu yağın zeytinyağı ile inceltilmesi ve saça bu şekilde uygulanması tavsiye edilmektedir. Bu şekilde elde edilen karışım saç derisine masaj yapılarak uygulanabilir.

Portakal Yağı Fiyatları

Etkili bir sonuç alabilmek için satın alınan portakal yağının %100 doğal ve katkısız olması gerekmektedir. Bu durumda da portakal yağı fiyatı değişebilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.