Aktar Bloğu

Kuru Ciltler İçin Aspir Tohumu Yağı

Son yıllarda oldukça sık duyulmaya başlanan aspir tohumu yağı, yaz ortalarında çiçek açan ve sarı rengi nedeniyle safran olarak tanınan aspir bitkisinin tohumundan elde edilmektedir. Her ne kadar zayıflatıcı özelliği ile ön plana çıksa da, aslında aspir tohumu yağının pek çok sağlık problemine iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Zeytinyağı ve Ayçiçek yağının yanında başka bir alternatif olarak yemeklerde kullanılabilen aspir tohumu yağı, Güney Asya menşeli bir bitkisel yağlardan biridir. Türkiye’de de üretimi gerçekleştirilmeye başlanan bu yağın faydaları her geçen gün daha fazla bilinmektedir.

Kuru Ciltler için Aspir Tohumu Yağı

Aspir tohumu yağını hemen hemen her cilt tipine uygun bitkiler yağlardan biri olurken, kuru cilt yapısına sahip olan kişilerde daha farklı bir etki oluşturabilmektedir. Cildin kuruluğunu gidererek nemlendirme özelliğine sahip olan aspir tohumu yağı, içeriğindeki bazı yararlı bileşenleri sayesinde ayrıca kişisel bakım açısından kuru ciltlerde daha çok meydana gelen kırışıklıklar üzerinde de oldukça etkili olabilmektedir.

Aspir Tohumu Yağının Faydaları

Aspir tohumu yağı oldukça faydalı bir yağdır. Her gün yeni yeni bir faydasının olduğu öğrenilebilen bu yağ, linoleik asit ve omega gibi yararlı pek çok yağ asinin bünyesinde barındırmaktadır. Bu sayede vücudun dengesini koruyup kolesterolü düzenlemeye yardımcı olurken, kalp krizi ve felç gibi tehlikeli rahatsızlıkların da önüne geçebilmektedir.

İçeriğindeki Omega 6 ile diyabet hastalığında oldukça büyük etkisi bulunan aspir tohumu yağı, kan şekerinin tamamen düzenleyerek diyabeti ya da ihtimalini ortadan kaldırabilmektedir. Bunun ile beraber sindirim ve boşaltım sistemleri üzerindeki etkisi sayesinde kabızlığa iyi gelirken, öksürüğe iyi gelmekte ve balgam sökücü görevi üstlenmektedir.

Aspir tohumu yağının faydaları bunlarla da sınırlı değildir. Kadınlarda görülen adet düzensizliği için de ideal bir ürün olan bu yağ, yaşlanmayı geciktirmekte, prostat ve meme kanserini önlemekte, romatizma ağrılarının hafiflemesinde, afrodizyak etkisi sayesinde cinsel isteği artırmaktadır. Ayrıca kişisel bakım amacıyla da sıklıkla tercih edilen bu yağ, doğum sonrasında meydana gelen çatlakların giderilmesinde ve cilt lekelerinde ve saçların hızlı uzamasında da etkili olabilmektedir.

Aspir Tohumu Yağının Yan Etkileri Var Mı?

Aspir tohumu yağı oldukça faydalı bir yağ olurken, bazı durumlarda yan etkileri de ortaya çıkabilmektedir. Özellikle kronik alerjisi olanlar tarafından kullanılmaması gereken bu yağ, aşırı kullanımında da çeşitli reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Aspir Tohumu Yağı Nerede Satılır?

Aspir tohumu yağı, marketlerde, bitkisel yağların ve kozmetik ürünlerin satıldığı dükkanlarla birlikte aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen aspir tohumu yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda internet sitemizden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.