Aktar Bloğu

Kış Aylarında Cilt Bakımı

Kis aylarinda cilt bakiminin puf noktalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Kış Aylarında Cilt Bakımı

Cildimizin hava ile birebir temas eden bölgeleri yani yüzümüz ve ellerimiz kış soğuğunda daha hassaslaşarak kızarıp kurumakta ve hatta çatlamaktadır. Bu nedenle cildimizin kurumaması için kremli veya yağlı sabun ile jeller kullanarak nem seviyesini yüksek tutmamız ilk püf noktamız olacaktır. Her banyodan sonra cildin yapısına uygun nemlendiricileri kullanmakta cildin kurumasına engel olacaktır. Aynı zamanda sık aralıklarla cilde peeling amaçlı krem, maske ve jellerde cildin ölü tabakasının yenilenmesine büyük yardımcı olacaktır.

Cildin kış aylarında da güneş ışığından korunması gerekiyor. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağdığı zaman oluşan yansımadan dolayı güneşin cilde olumsuz etkisi artmaktadır. Hatta bazı hassas ciltlerde yağmurda dahi güneş ışığının sprey, krem veya losyonlarla korunması gerekebilir.

Hava ile en çok temas içerisinde olan ellerimiz için vazelin ve gliserin içeren el kremleri ile yağlı el sabunları ile eldiven kullanılması da ciltte oluşacak kurumaları azaltmaya büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Ellerin yanı sıra tırnaklarımızı da unutmamak gerek. Soğuk havalarda daha çok incelmeler ve kırılmaların olmaması için tırnak koruyucu kremler kullanmak bu zararı azaltmaya yardımcı olacaktır.

Kış aylarında cilt bakımı Soğuk havalarda açıkta kalmayan ancak soğuktan korumaya çalıştığımız ayaklarımızda gün boyu kalın çorapların, çizme ve botların içerisinde zarar göreceğinden onlar içinde uygun içerikleri bulunan krem ve bitkisel yağları düzenli olarak kullanmanızı öneririz. Bitkisel yağların yanı sıra ayaklar her zaman doğal sabunlarla yıkanmalıdır. Doğal sabunlar hem insan sağlığı için hem de ayak bakımı çok önemlidir. Özellikle A, C, K ve E vitaminleri içeriğinde barındıran yağ ve sabunlar tercih edilmelidir. Bu yağ ve sabunlara örnek olarak Zeytinyağı ve Zeytinyağı özlü sabun verilebilir. Diğer örnekler için e-Aktariye.com Blog kategorisini inceleyebilir, hızlı bir şekilde sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”9661, 9660, 1622, 1623″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.