Aktar Bloğu

Kırmızı Acı Biber Yağı Kullanmanız için 10 Sebep!

KırmızıAcıBiberYağıKullanmanızİçinSebep!

Kırmızı acı biber yağı, insan sağlığı için oldukça fayda sağlayan bitkisel yağlardan biridir. İçeriğindeki pek çok yararlı bileşen sayesinde çeşitli sağlık problemlerine iyi gelen bu yağ, hazır bir şekilde aktarlardan, organik pazarlardan ya da internet üzerinden temin edilebileceği gibi, evde de kolaylıkla yapılabilmektedir.

Çalıgiller familyasından olan kırmızı acı biberin damıtılmasıyla elde edilen bir tür bitkisel yağdır. Değerleri oldukça yüksek olan bu yağ, sağlık açısından oldukça faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Kanserden mikroplara, kan dolaşımından cilt problemlerine varana kadar onlarca farklı alanda mucizevi etkiler gösterebilen bu yağ, yalnızca harici olarak kullanılmaktadır. Ağız yolu ile kullanımı ise kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

İhtiyaca göre dahili ya da harici olarak kullanılabilmektedir. Dolayısıyla cilt ve saç bakımı açısından da oldukça yararlı olan bu yağ, bazı ciltlerde çeşitli reaksiyonlara neden olabilmektedir. Özellikle hassas ciltlerin kullanımına uygun olmayan bitkisel yağlar arasında yer aldığından direk olarak cilde uygulanmadan önce mutlaka test edilerek kullanılmalıdır.

Kırmızı Acı Biber Yağı Ne için Kullanılır?

Ne için Kullanılır?

Ne için Kullanılır?

Bu yağı onlarca farklı sebep için kullanılabilmek mümkündür. Örneğin; kişisel bakım için kullanılabilecek olan yağı, aynı zamanda zihni açmak, solunum yolu problemlerini gidermek, kötü ruh halinden kurtulmak, akne problemlerini ortadan kaldırmak, baş ağrısını hafifletmek ve artrit problemini gidermek için kullanılabilmektedir.

Yağın faydalarından ve kullanım alanlarından bahsetmek gerekirse; ağız bakımı konusunda oldukça faydalı olan bu yağ, bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatılarak gargara yapılabilmektedir. Bu sayede ağız kokunu giderecektir. Baş ağrısını hafifletmek için avuç içine damlatılarak koklanabilecek olan bu yağ, bölgesel zayıflama konusunda da etkili olmaktadır. Bu amaç doğrultusunda karın bölgesine ya da baldırlara sürülerek masaj yapılması, ardından da streç filme sarılıp 2 saat sonra yıkanması faydalı olacaktır.

Tüm bu faydalarının yanı sıra cilt üzerinde de bir hayli etkisi bulunan kımızı acı biber yağı, akne, sivilce ve siyah noktalar için de kullanılabilmektedir. Önemli cilt bakım yağlarından biri olarak nitelendirilmekte, bir miktar elma sirkesinin içerisinde karıştırılarak pamuk yardımı ile sorunlu bölgeye uygulanabilmektedir. Herhangi bir problem ile karşı karşıya kalmamak için de ilk olarak cildin küçük bir noktasında test edilmesi gerekmektedir.

Kırmızı Acı Biber Yağı Kullanmanız için 10 Sebep!

Kırmızı acı biber yağı faydaları, saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Bunlara birkaç örnek göstermek gerekirse; ilk olarak bu yağın faydalarının başında dolaşımı hızlandırması ve kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Genellikle bel ve basen bölgelerindeki yağların yakılması konusunda oldukça faydalı olan bu kırmızı biber yağı, kadınların adeta kabusu olan selülitin giderilmesi açısında da oldukça etkilidir.

Faydaları Nelerdir?

Faydaları Nelerdir?

Yağın faydalarından bir diğeri ise sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt problemlerinden kurtulmaya yardımcı olmasıdır. İçeriğindeki antibakteriyel özelliği sayesinde akneli bölgelere uygulanan bu yağ, kısa sürede etkisini gösterebilmektedir. Seyrelen saçların yeniden çıkmasını ve saçların oldukça hızlı bir şekilde uzamasını sağlamakta, ayrıca daha dolgun ve parlak dudak görünümü elde etmeye de yardımcı olmaktadır. Sahip olduğu bu gibi özellikleri ve sunduğu faydaları, yağın kullanılması için birer neden olarak gösterilebilmektedir.

Kırmızı Acı Biber Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Kırmızı acı biber yağının kullanım yöntemleri, genellikle kullanım amacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin; selülitlerin giderilmesi amacıyla kullanılmak istendiği takdirde, portakal görünümüne sahip olan bölgelere sürülen bu yağ, birkaç dakika boyunca masaj yaparak uygulandığında büyük ölçüde fayda sağlamaktadır.

Yağların yakılması ve giderilmesi amacıyla kullanılmak istenmesi durumunda ise yine masaj yaparak bel ve basen bölgelerine uygulanabilmektedir.

Kırmızı Acı Biber Yağını Bebekler Kullanabilir mi?

Kesinlikle bebeklerde ve çocuklarda kullanılmamalıdır. Oldukça keskin bir yapıya sahip olan bu yağ, bebek ve çocukların cildinde beklenmedik etkilere neden olabilmektedir.

Diğer yandan bazı hassas ciltlerde de yan etkilere ya da alerjik reaksiyonlara neden olabilecek niteliklere sahip olan yağ, direk olarak cilde uygulanmadan önce mutlaka küçük bir noktada test edilmelidir. Aksi takdirde cildin tahriş olması kaçınılmaz olacaktır.

Kırmızı Acı Biber Yağının Zararları Var Mı?

Kırmızı acı biber yağı, tamamen doğal ve bitkisel bir yağ olması sebebiyle oldukça faydalı olan bir yağdır. Fakat her ne kadar bu kadar çok faydalı bir yağ olsa da yakıcı özelliği sebebiyle bazı hassas ciltlerde kötü sonuçlara neden olabilmektedir. Bu nedenle bu yağın dikkatli kullanılması gerekmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.