Aktar Bloğu

Keten Tohumu Faydaları Nelerdir?

Keten tohumu faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Keten tohumu genel olarak Akdeniz iklimini sever. Anavatanı Ortadoğu ve Mezopotamya’dır. 30 ile 100 cm boyunda olup, mavi çiçekli ve tek yıllık bir bitkidir. Keten tohumunun şekli ise oval, yassı ve serttir. Bir yemek kaşığı keten tohumu içerisinde yüksek oranda lif, omega-3 ve protein bulunmaktadır. Aynı zamanda vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından sık sık tavsiye edilir. Düzenli olarak tüketmemiz gereken keten tohumu, hem sağlığımız için hem de cildimiz için çok faydalıdır.

Keten Tohumu Faydaları

Keten tohumu faydalari nelerdir 2

 

  • Diyetisyenler tarafından önerilen bir bitki olmasının nedeni içerisinde oldukça fazla doymamış yağın bulunmasıdır.
  • Kanser çeşitlerine karşı koruma özelliğine sahiptir. Sadece bu özelliğinden dolayı sıkça tüketilmesi gerekir.
  • Keten tohumunun yağında bulunan omega -3 saçlar içinde faydası çoktur. Bir kaşık suya keten otu karıştırılarak saçlar yıkandığında saç kökleri güçlenmektedir.
  • Keten tohumu yağı fazlasıyla kullanılmadığı sürece oldukça faydalıdır. Günde bir kere ve bir tatlı kaşığı tüketmek yeterli olacaktır.
  • Kan şekeri seviyesini dengede tutar. İçerisinde bol miktarda kalsiyum, fosfor, lignan, lif ve magnezyum bulunur. Bunlar sayesinde midede doygunluk hissi oluşur ve kalori alımı engellenir.
  • Çoğu B vitaminleri ile E vitamini içerir. Bunların yanı sıra potasyum, demir ve magnezyum açısında da zengindir. Sağlıklı cilt ve kemikler için E vitamini gereklidir. Potasyum ise sağlığımızı korumamıza yardımcı olur.

Keten Tohumunun Zararları Var Mıdır?

Keten tohumu faydalari nelerdir

  • Keten tohumu ve yağı bir nevi müsil görevi yapmaktadır. Bu yüzden aşırı kullanımda ishal sorunlarına sebep olabilir.
  • Yüksek dozda keten tohumu ve yağı tüketimi bağırsak sıkışması, kan pıhtılaşması ve yine çok kullanılmaya bağlı alerjik reaksiyon gösterebilir.
  • Hamile ve emziren annelerin, çocukların, yaşlıların, alerjik, kronik ya da herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin doktor kontrolünde tüketmeleri önerilmektedir.

Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?

Zayıflamamıza yardımcı olan keten tohumu salatalarda, yemeklerde kullanılır. Uzmanlara göre günde bir yemek kaşığı keten tohumu tüketmemiz yeterli olmaktadır. Keten tohumu aynı zamanda kaynatıp, tohumu çiğnenip yutularak da tüketilmektedir.

Keten Tohumu Nereden Alınır?

Keten Tohumu, tüm marketlerde ve hemen hemen tüm aktarlarda satılmaktadır. Hemen keten tohumu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.