Aktar Bloğu

Kepeğe Karşı Öneriler!

Kepege karsi oneriler

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kepek çeşitli nedenlerden dolayı oluşur. Saçlarınızı doğru yıkamıyor, doğru ürünleri kullanmıyor olabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde cildiniz çok etkileniyor ya da herhangi bir hastalığınız olabilir. İlk yapmanız gereken bir doktora görünmek olmalıdır. Eğer önemli rahatsızlığınız yoksa içeriğinde kimyasallar bulunan sabun ve şampuanları kullanmayı bırakıp, doğal sabun ve bitkisel yağları kullanmalısınız.

Saç köklerindeki ölü derinin pul pul dökülmesi kepek oluşumudur. Çok karşılaşılan ve kuru saç derisinden kaynaklanan bir sorundur. Güzel görünmeyi herkes ister. Bunun için saçlarımızın da bakımlı olması gerekir. Kepeğin oluşmasında sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlıkları ile vücudumuzun mekanizmasının bozulması, stres, gerginlik, aşırı yorgunluk, yanlış diyetleri uygulama, yüksek kalorili diyetler, yanlış şampuan ve saç bakım ürünleri çok etkilidir. Kepek sorununu çözmek için yapabilecek birçok öneri vardır. İşte detaylar!

Kepeğe Karşı Öneriler

  • Kepek için ilk yapacağımız saçlarımızı temiz tutmak olmalıdır. Her gün saç derimize uygun olan şampuan ile saçlarımızı yıkamalı ve güzelce durulamalıyız.
  • Saçtaki aşırı miktardaki yağ kepek sorununu oluşturduğundan saç derisinin yağsız ve temiz olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Su içmeye dikkat etmelisiniz. Günde en az 1.5-2 litre su içmelisiniz.
  • Her gün düzenli olarak gün ışığına çıkarak saç derinizin gün ışığından faydalanmasını sağlamaya çalışmalısınız.
  • Stresten kaçınmalısınız.
  • Her zaman doğal ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz.

Kepeğe Karşı Bu Bitkisel Yağ ve Sabunları Kullanabilirsiniz!

Kepek oluşumunu önlemek ve engellemek istiyorsanız içeriğinde bolca A, C, K ve E vitaminleri bulunan zeytinyağı ve zeytinyağı özlü sabunu kullanabilirsiniz. Hem cilde hem de saça faydaları saymakla bitmeyen lavantalı sabunu, saçlara canlılık ve parlaklık da katan defne sabunu, ciltteki kırışıkları önlemeye yardımcı olan ceviz yağını kullanabilirsiniz.

Bitkisel Yağ ve Sabunlar Nerede Satılır?

Bitkisel Yağ ve Sabunlar, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Bitkisel Yağ ve Sabunları satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2592, 9661, 9660, 2813″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.