Aktar Bloğu

Kenevir Tohumu Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kenevir Tohumu Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Kenevir tohumu yağı, adından da anlaşılacağı üzere kenevir bitkisinin tohumlarını soğuk sıkımdan geçirme ile elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Kenevir bitkisinin yaprakları, sapı ve tohumları kullanılmakta ve çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağlamaktadır. Hastalıkların yanı sıra cilt ve saç gibi kişisel bakım alanında da kullanılabilen bitkisel yağlardan bu yağ, ayrıca pek çok sabun ve losyonun içeriğinde de bulunabilmektedir. Besinlerin hazırlanmasında ve pişirilmesinde kullanılan bu yağ, insan sağlığı ve cildi için oldukça önemli yağlardandır.

Yağın özelliklerinden ve etkilerinden en verimli bir şekilde faydalanabilmek için kullanım talimatları ya da tavsiyelerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Diğer bitkisel yağlarda olduğu üzere kimyasal maddelerle bir arada kullanılmaması gereken yağ, her alanda yaygın olarak kullanılmakta olan bir üründür.

Kenevir Tohumu Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kenevir Tohumu Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kenevir Tohumu Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kenevir tohumu yağı alırken dikkat edilecekler hakkında her ne kadar kesin bilgiler bulunmasa da yine de bazı önemli hususlara dikkat etmek önemlidir. Örneğin; satın alınacak olan yağın yüzde 100 olduğundan, içeriğinde hiçbir kimyasal bileşene yer verilmediğinden ve soğuk sıkım olduğundan emin olunması önemlidir. Bunun ile beraber tüm bitkisel yağlarda olduğu üzere cam şişede satılan, güneş görmemiş, serin ve kuru yerde muhafaza edilen yağın tercih edilmesi gereklidir.

Kenevir Tohumu Yağının Faydaları

Günümüzde cilt bakım yağları arasında yer alan ve hatta pek çok kozmetik ürününün içeriğinde bulunan yağ, cilt, saç ve genel sağlık konusunda oldukça etkili olan bir yağdır. Örneğin; içeriğindeki faydalı yağ asitleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı koruyucu bir etki gösteren kenevir tohumu yağı, sindirim sistemi sorunlarına, kilo vermeye, eklem ağrılarına ve kalp sağlığına iyi gelmektedir. Öte yandan protein bakımından da zengin olan yağ, sinir sistemini koruma, kan şekerini ve kolesterolü dengeleme gibi önemli etkiler de gösterebilmektedir.

Cilt ve saç sağlığı gibi kişisel bakım alanındaki faydalarına bakılacak olursa; ciltteki yaşlanma belirtilerini gideren yağ, cildin elastikiyetini artırmakta, nemlendirmekte, saçların dökülmesini önlemekte ve sağlıklı bir saç yapısı elde etmeye yardımcı olmaktadır.

Kenevir Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Kenevir tohumu yağı kullanımı, genellikle kullanım amacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Çeşitli sağlık problemleri için tüketilerek kullanılması gerekmektedir. 71 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda değerini ve özelliğini kaybeden bu yağın kızartmalarda ve bunun gibi besinlerde kullanılmaması gerekmektedir. Sebzelere ya da salatalara katılarak tüketilebilen yağın kullanım miktarı günlük 1 – 2 tatlı kaşığını geçmemelidir.

Öte yandan kişisel bakım amacıyla kullanılacak olan bu yağ, cilde sürülerek de kullanılabilmektedir.

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Yağının kullanım şekli, genellikle amacına göre değişmektedir. Örneğin; genel sağlık sorunlarına çözüm için kullanılacak olan yağ, dahili olarak kullanılabilmektedir. Bir tatlı kaşığı kadar tüketilebilir. Saç ve cilt bakımında ise sorunlu olan bölgelere masaj yapılarak uygulanmaktadır.

Bu yağın faydalı olabilmesi için düzenli ve dikkatli kullanılması önemlidir. Aksi takdirde faydasını görmek mümkün olmayabilir.

Yağı Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Hamileler ve emziren anneler de dahil olmak üzere hemen hemen herkes tarafından kullanılabilecek yağlardan biridir. Zayıf ve güçsüz saçlara sahip olanlar, bağışıklık sistemi zayıf olup devamlı hasta olanlar, zayıflamak isteyen ve sindirim sistemi problemi olanlar, kabızlık sorunu olanlar ve bunun gibi pek rahatsızlığa sahip olanlar tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bilinen herhangi bir zararı olmazken, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar gösterebilen kenevir tohumu yağı, kullanımına başlamadan önce test edilmesi gerekmektedir. Alerji olanların bu yağı kullanmaması önerilir. Öte yandan herhangi bir zararı ya da yan etkisi olmamasına rağmen hamile olan kadınların ve emzirme dönemindeki annelerin kenevir tohumu yağı kullanabilmek için doktoruna başvurması gerekmektedir.

Kenevir Tohumu Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Gerek kişisel bakım, gerekse sağlık açısından faydaları oldukça fazla olan yağın uzun süre kullanılabilmesi için dikkatli bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Cam şişelerde ağzı kapalı olacak şekilde serin ve kuru ortamlarda saklanması gereken yağ, çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmelidir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1546, 2819, 2635, 2589″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.