Aktar Bloğu

Kendir Tohumu Yağı Ne için Kullanılır?

Kendir Tohumu Yağı Ne İçin Kullanılır?

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Kendir tohumu yağı, adından da anlaşılacağı üzere kendir tohumunun soğuk presleme işleminden geçirilmesi ile elde edilen bitkisel yağlardan biridir. İnsan sağlığına çeşitli alanlarda fayda sağlayan bu yağ, günümüzde daha çok kişisel bakım alanında kullanılmaktadır. Üstelik oldukça başarılı bir makyaj temizleyici olan yağ, en zorlu makyajları bir kolaylıkla çıkaran bitkisel yağlardandır. Ayrıca pul pul dökülen ciltler için kendir tohumu yağı bir hayli faydalı olmaktadır.

Kişisel bakım amacıyla kullanılan yağlardan biridir. Cilt sağlığının yanı sıra bağırsak sağlığı için de oldukça faydalı olan kendir yağı, içeriğindeki omega 3 ve GLA yağ asitleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Öte yandan kalsiyum, potasyum, çinko, magnezyum, demir ve fosfor bakımından da oldukça zengin olurken, cilt bakım yağları ve kişisel bakım ürünlerinin vazgeçilmez maddelerinden biri haline gelmiştir.

Kendir Tohumu Yağı Ne İçin Kullanılır?

Kendir Tohumu Yağı Ne İçin Kullanılır?

Kendir Tohumu Yağı Ne İçin Kullanılır?

Çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılabilmektedir. Bunlardan biri cilt ve saç bakımı gibi kişisel bakım olurken, diğer ise boşaltım ve bağışıklık sistemi gibi genel sağlık olabilmektedir.

Günümüzde çeşitli rahatsızlıklar için tavsiye edilen bitkisel yağlardan olan bu yağ, bağışıklık sistemini güçlendirir ve pek çok eklem ağrısı üzerinde de etkili olabilmektedir. Vücudun insülin direncini de artırarak şeker isteğini azaltan bu yağ, iştahı azaltma, zayıflamaya yardımcı olma gibi özelliklere de sahiptir.

Tüm bunların yanı sıra yağ, yaşlanma etkilerinden korunmak, vücudun hormonal dengesini sağlayabilmek, Alzheimer, demans gibi hastalıklardan korunmak ve ergenlik sivilcelerinden kurtulabilmek için de kullanılır. Ergenlik sivilceleri üzerinde oldukça etkili olan cilt bakım yağlarından olması saç ve tırnak bakımını da sağlamaktadır.

Pul Pul Dökülen Ciltler için Kendir Tohumu Yağı

Cilt üzerinde oldukça etkili olan kendir tohumu yağı, pek çok cilt problemine iyi gelmektedir. Özellikle de pul pul dökülen ciltler için kendir tohumu yağı kullanmak oldukça etkili bir çözüm yolu olabilmektedir.

İçeriğinde bulunan pek çok vitamin ve mineraller sayesinde cildin derinlemesine nemlenmesini sağlayan yağ, nem dengesini sağlarken cildin dökülmesini, kaşınmasını ve kızarmasını da engelleyebilmektedir.

Kendir Tohumu Yağının Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Günümüzde her ne kadar pek fazla bilinmese de ya da kenevir tohumu yağı olarak bilinse de cilt bakım yağları arasında yer alan bu yağ, cilde büyük faydalar sağlamaktadır. Örneğin; cildin kurumasını engellemesi gibi cilt rahatsızlıklarının iyileşmesine yardımcı olması, cildi koruyup güçlendirmesi, cildi yenilemesi ve cildin elastikiyetini artırması, bu yağın cilt üzerindeki faydaları arasında yer almaktadır. Ayrıca Omega6 ve Omega3 bakımından oldukça zengin olan ideal kişisel bakım ürünlerinden yağ, yorgun, kurumuş, kırışmış ve yıpranmış ciltlere, tırnaklara büyük ölçüde fayda sağlamaktadır.

Kendir Tohumu Yağının Saça Faydaları

Cilt üzerinde etkili olduğu kadar saç üzerinde de etkili olan yağ, doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde saç kuruluğunu önlemekte ve saçları derinlemesine nemlendirerek daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlamaktadır. Bunların yanı sıra saçlara doğal bir parlaklık kazandıran bu yağ, saç derisini sağlığına kavuşturmak, tahrişi en aza indirgemek ve kepek problemlerinin önüne geçebilmek konusunda oldukça etkilidir.

Öte yandan ideal bir saç bakım ürünü olan yağ, saçın elastikiyetini artırırken, uzamasını teşvik etmekte ve güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Ayrıca içeriğindeki E vitamini ile saçları yumuşatması ve yıpranmış saçları onarması yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Kendir Tohumu Yağını Bebekler Kullanabilir mi?

Direkt olarak bebeklere verilebilecek bir yağ değildir. Bebeklerin hassas olmasından dolayı tüketmiş olduğu besinlere dikkat edilmesi gerekirken, ancak anne karnındaki bebekler beyin gelişimleri için kendir tohumundan faydalanabilmektedir. Bunun için de hamile olan annelerin hamileliğinin ilk zamanlarında bu yağı kullanması önerilmektedir. İçeriğinde Omega3 ve Omega6 yağ asitleri sayesinde bebeğin gelişimine yardımcı olan yağ, ayrıca beyin ve sinir hücresi gelişiminde de oldukça etkili olabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.