Aktar Bloğu

Kekiğin Faydaları Nelerdir?

Kekiğin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Yüzyıllardır insanların en büyük yardımcıları arasında yer alan kekik, günümüzde de faydaları ile ön plana çıkan bir bitkidir. En büyük şansımız ise ülkemizde pek çok türünün yer yetişiyor olmasıdır. Kekiğin faydaları ise saymakla bitmiyor.

Kekiğin diğer şifalı bitkilerden ayrılmasını sağlayan en büyük artısı ise farklı kokusu ve her zaman için ön plana çıkan tadıdır. Yüzlerce yıldır kekik suyu kilo vermeye yardımcı olmak amacıyla kadınlar tarafından kullanılmaktadır.

Kekiğin Faydaları

Günümüzde ise faydalarından daha ziyade, tadı ile salatalarımıza ve yemeklerimize kolaylıkla girmeyi başaran kekik uygun şekilde kullanıldığı zaman son derece kaliteli bir şifalı bitki olarak da ön plana çıkmaktadır. Peki ama kekik nasıl bir bitkidir? Ne gibi yararları vardır ve nasıl tüketilmelidir? Yapısındaki hoş kokusu ve aroması ile pek çok coğrafyada birlikte yaşayabilir. Ülkemizde de yetişen ana bitkiler arasında yer alır. İçeriğinde bulunan kimyasallar oranlara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Son dönemlerde şifalı otlar arasında en çok araştırılan bitki olarak ön plana çıkmaktadır.

Kekik çayını kullanarak sinirler yatıştırılmaktadır. Günlük yaşamın stresli etkisinden kekik çayı ile kurtulmak mümkün olmaktadır. Aynı zamanda mideyi rahatlatıcı özelliği bulunan şifalı otlar arasında ilk sırada yer almaktadır. Sabahları tüketildiği zaman da kaliteli bir yardımcı olarak ön plana çıkmaktadır. Kekiğin zihinsel gelişimi olumlu yönde etkilediği de bilinmektedir. Aynı zamanda romatizma ağrılarına da iyi geldiği uzun süredir araştırılmıştır.

Fazla Kekik Tüketilmesi Zararlı Mıdır?

Kekigin Faydalari Nelerdir

 

Kekik kaynatıldığı takdirde içeriğinde bulunan bazı uçucu maddelerin kaybolmasına neden olabilir. Doz aşımı hamileler ve çocuklar tarafından olumsuz etkilere neden olabilir. Bu sebepten yüksek oranda kullanılmamalıdır. Aynı zamanda hamile kadınların ve çocukların kekik tüketiminde uzmanlara danışmaları tavsiye edilmektedir.

Kekiği çay olarak tüketmek en kolay yöntemdir. Üstü kapalı demleme şeklinde kullanılabilir. Soğutulursa tadı acılaşır bu sebepten sıcak tüketilmesi gerekmektedir. Banyo yaparken de kekikten faydalanmak mümkündür. Nasıl mı? Su sıcaklığına bağlı olarak kekik içerisinde demlenebilir ve doğrudan suya girebilirsiniz.

Kekik yağ olarak da yardımcı olabilir. Fakat fazla tüketilmesi guatr hastaları için tavsiye edilmemektedir.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.