Aktar Bloğu

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keciboynuzu Pekmezinin Faydalari Nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Keçiboynuzu pekmezi mucize bitki adıyla bilinen keçiboynuzundan üretilmektedir. Memleketimizde en fazla tüketilen pekmez çeşitleri dut, pancar ve üzüm pekmezi olmasına rağmen son yıllarda keçiboynuzu pekmezi de sıklıkla tüketilmeye başlanıldı. Bunda en önemli etken ise faydalarıdır.  Özellikle Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından sıklıkla tavsiye edilen keçiboynuzu pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor.

Oldukça yüksek enerji kaynağı olan keçiboynuzu pekmezi, dikkatli tüketildiği zaman sütten 3 kat daha fazla kalsiyum içermektedir. Bu nedenle de kemik erimesi ile kansızlığın düşmanı olarak bilinir. İçerisinde yer alan selüloz sayesinde hem bağırsak hem de gastrit için faydalıdır. Kabızlık ve ishalin geçmesine yardımcı olup, mide şişmesini, bağırsak gazlarının oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda bağırsaklarda meydana gelen parazitlerin azalmasında rol oynar.

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları

Şifalı bitki olarak bilinen keçiboynuzu pekmezi faydaları çok fazladır.

  • Keçiboynuzu pekmezi nefes darlığına iyi gelmektedir.
  • Keçiboynuzu balgam attırmaya yardımcı olmaktadır.
  • Kolesterolün ve tansiyonun azaltılıp düzene sokulmasında yardımcı rol oynar.
  • Kalbe ve kalp çarpıntısına iyi gelir, kalp çarpıntısının azalmasına yardımcı olur.
  • Keçiboynuzu pekmezi kansızlığa, dişlerin ve kemiklerin gelişimine yararlıdır.
  • Keçiboynuzu pekmezi bağırsakları hareketlendirmek suretiyle sindirim ve boşaltım sistemlerine yardımcı olur.
  • Bağırsakların, sindirim ve boşaltım sisteminin çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  • Keçiboynuzu pekmezi içerisinde yüksek oranda potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko gibi vücudumuzun ihtiyaç duyduğu en besleyici ve dengeleyici mineraller içermektedir.
  • Bağırsaklarımızdaki zararlı toksinlerden arınmamıza yardımcı olur.
  • İçerisinde yer alan birçok vitamin özleriyle birlikte insan vücudu için doğal bir güç deposu olup, daima dinç kalmanızı sağlamaktadır.

Keciboynuzu Pekmezinin Faydalari Nelerdir

  • Grip hastalığına karşı iyi gelir. Antioksidan özelliği sayesinde kış aylarında sık sık görülen ve bulaşıcı olma özelliği bilinen grip hastalığının hızlı bir şekilde geçmesine ya da hastalığı önlemeye yardımcı olur. Grip hastalığına neden olan virüsleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
  • Keçiboynuzu pekmezi aynı zamanda şiddetli öksürüklerin geçmesine de yardımcı olur. Serbest radikal ve enfeksiyonların ortadan kaldırılmasına yardımcı olup, rahatlama sağlar.

Keçiboynuzu pekmezi tüketiminde hamilelerin, emziren annelerin, yaşlıların ve herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin doktorlarına danışmaları önerilir.

Keçiboynuzu Pekmezi Nereden Alınır?

Keçiboynuzu pekmezi, hemen hemen tüm marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. Hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.