Aktar Bloğu

Keçiboynuzu Kilo Aldırır mı?

Keciboynuzu kilo aldirir mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Keçiboynuzu kilo aldırır mı? sorusu yazın gelmesiyle birlikte en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Özellikle de fazla kilolarıyla sorunları olan kadınlar keçiboynuzunun kilo verdirip verdirmeyeceğini merak ediyor. Önce keçiboynuzu hakkında kısaca bilgiler edinelim.

Keçiboynuzu Nerede Yetişir?

Keçiboynuzu Akdeniz İklimine sahip bölgelerde yetişir. Keçiboynuzu ağacı yaklaşık olarak 10 mt. yüksekliğe ulaşabilir. Ağacın yaprakları 4 mevsim yeşil kalabiliyor. Ağacın siyah, kahverengimsi keçi boynuzuna benzeyen meyveden adını alıyor. Keçiboynuzu halk arasında harnup olarak da bilinmektedir. Keçiboynuzu meyvesi yararları oldukça fazla ve besleyicidir. Keçiboynuzunda bol miktarda vitaminler ve mineraller bulunmaktadır. Vitamin olarak A, B, E vitaminleri ve kalsiyum, potasyum, fosfor ve çinko minerallerini bol miktarda içermektedir. Keçiboynuzu meyve olarak tüketildiği gibi keçiboynuzu yani harnup pekmezi olarak ta tüketilmektedir.

Keçiboynuzu Zayıflatır mı?

Beslenme ve Diyet Uzmanları keçiboynuzunu öğünlerden önce 2 adet tüketilmesini öneriyorlar. Yani ara öğünlerinizde yer verebileceğiniz keçiboynuzu uzun süre tok tutmaa yardımcı olacaktır. Keçiboynuzunu tüketirken çiğ olarak tüketmeli ve uzun uzun çiğneyerek tüketmeye çalışmalısınız. Sindirim ağızda başlar. İyi bir çiğneme mideye yardımcı olur, sindirimi kolaylaştırır. Yemekten 1 saat önce tüketilecek 2 adet keçiboynuzu meyvesi lipaz ve amylaz enzimlerini frenleyerek, bu enzimlerin etkinliğini azaltır. Zayıflamak, kilo vermek isteyenler şekerli yiyeceklere karşı duyarlı olmalılar. Keçiboynuzu tüketimi şekere olan ihtiyacınızı azaltacaktır. Şeker krizine girdiğinizde rahatlıkla keçiboynuzu yiyerek şeker ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Keçiboynuzu ile şeker ihtiyacınızı giderirken kilo almayı da engellemiş olacaksınız.

Keçiboynuzu çiğ olarak tüketildiği gibi keçiboynuzu tozunu birçok yiyeceklerde kullanabilirsiniz. Keçiboynuzu tozunu şeker yerine geçecek yiyeceklere ekleyebilirsiniz. Keklerde, süt, çay vb. yiyecek ve içeceklerde tüketebilirsiniz.

Çikolata, kakao tutkunları rahatlıkla keçiboynuzu yiyerek bu tutkularından kurtulabilirler. Unutulmamalı ki; keçiboynuzu çok faydalıda olsa tüketim konusunda aşırıya kaçmamak gerekir. Günlük 7-8 adet keçiboynuzu tüketimini uzmanlar normal karşılıyorlar. Ancak her şeyin fazlasının zararlı olduğu unutulmamalıdır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2520, 2519, 2218, 1864″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.