Aktar Bloğu

Kayısılı Çay Kilo Verdirir mi? Kayısılı Çay Bozulur mu? Nasıl Saklanmalıdır?

Kayisili cay kilo verdirir mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Kayısılı çayın faydaları oldukça fazladır. İçeriğinde bulundurduğu lifler sayesinde bağırsak tembelliğini düzenleyen, kabızlığa iyi gelen bu bitki çayı, kemik gelişimine destek olma, cilt sağlığını koruma, göz sağlığına iyi gelme, sindirim sistemini desteklemesi gibi konularda etki gösterebilmektedir.

Dünya üzerindeki en sağlıklı meyvelerden biri olarak bilinen kayısı, kurutularak bitki çayı halinde de tüketilebilmektedir. Hatta günümüzün en çok tüketilen bitki çaylarından biri olarak karşımıza çıkan kayısılı bitki çayı, içeriğinde pek çok faydalı vitamin, mineral ve bileşen içermektedir.

Göz sağlığından kemik gelişimine, kabızlık sorunundan sindirim sistemi problemlerine varana kadar pek çok alanda insana fayda sağlayan bu çay, oldukça kolay bir şekilde hazırlanmakta ve lezzetli bir şekilde tüketilmektedir.

Kayısılı bitki çayı insan sağlığı açısından çeşitli konularda fayda sağlayan çaylardan biridir. Özellikle fazlalık kilolarından kurtulmak isteyen kişiler için olumlu yönde etki gösteren bitki çayı, A, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olmasıyla bilinmektedir. Öte yandan lifli bir meyve olması sebebiyle hastalıklara karşı koruyucu bir etki göstermekte, antioksidan özelliği sayesinde de kan dolaşımını ve hücre yenilenmesini hızlandırıcı bir fayda sağlayabilmektedir.

Kayısılı bitki çayı, kayısı parçaları ya da kuru kayısılarla hazırlanan vitamin ve mineral açısından zengin bir çaydır. Olgunlaşmış kayısı meyvelerinin suyla birleşiminden oluşan, içiriğinde şeker de bulunan bir bitki çayıdır. Hem sıcak hem de soğuk olarak içilebilmektedir. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olduğundan hem zayıflamaya hem de kabızlığa yarar sağlamaktadır.

Kayısılı Çayın Besin Değeri

Kayısılı Çayın Besin Değeri

Kayısılı Çayın Besin Değeri

Günümüzde oldukça sık tüketilen bitki çayları arasında yer alan kayısı çayı, besin değeri oldukça ideal olan bir çayıdır. Bu nedenle sağlık konusunda önemli faydalar sağlarken, çayın besin değeri genellikle çayın oranına göre değişiklik gösterebilmektedir. Yağ, karbonhidrat ve protein bakımından da ideal bir seviyede olan 0,5 civarında değer ile dikkat çeken kayısılı bitki çayları, kilojul ve kalori bakımından farklılık gösterebilmektedir. Ortalama olarak bir kupalık çayın besin değeri ise; 4,184 j ve 1 kalori kadardır.

Kayısılı Çay Kilo Verdirir mi?

Kayısılı çay kilo verdirir mi?” sorusunun yanıtı, pek çok insanın bu çay ile alakalı en çok merak ettiği konulardan biridir. Sindirim sistemi konusunda oldukça etkili olan çay, zengin bir lif içeriği sayesinde tembel bağırsakların harekete geçmesine etki etmektedir. Ayrıca sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına da fayda sağlamaktadır.

Diğer yandan kayısı çayı önemli bir lif kaynağı olması sebebiyle sindirim ve boşaltım sistemi üzerinde büyük bir etki kurarak kilo vermeye de fayda sağlamaktadır. Metabolizmayı hızlandırması, bu sayede fazlalık kiloların kolaylıkla atılmasını sağlaması yine kayısılı çayın faydaları arasında yer almaktadır.

Kayısılı Çay Kaç Kalori?

Kayısılı bitki çayının kalorisi tüketilen çay miktarı ile alakalı olan bir durumdur. Örneğin; 240 milimlik bardak için çayın kalorisi 2 kalori kadar olurken, 100 gramlık bir çayın kalorisi de 1 kalori kadardır.

Kayısılı Çay Günde Kaç Bardak İçilmelidir?

Günde Kaç Bardak İçilmelidir?

Günde Kaç Bardak İçilmelidir?

Kayısılı çayın sağlık üzerindeki etkilerini görebilmek için doğru ve düzenli bir kullanım gerçekleştirilmesi önemlidir. Bir günde en fazla bir ya da iki fincan kadar tüketilmesi gereken bu bitki çayı, fazla tüketildiği takdirde istenmeyen sonuçlara neden olabilmektedir.

Öte yandan günlük olarak tüketilen çayın yanında aynı zamanda bol bol su tüketilmesi de gereklidir. Bunun nedeni ise, vücuttan suyun atılması konusunda önemli bir etkiye sahip olan bu çayın, vücudu susuz bırakmaması için takviye su almasıdır.

Kayısılı Çayın Faydaları Nelerdir?

Hemen hemen her aktardan satın alınabilmesi mümkün olan kayısılı çay, zayıflamadan kabızlığa, bağışıklık sisteminden kansere kadar pek çok sağlık probleminde fayda sağlayan bitki çaylarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin; kemik sağlığına ve gelişimine destek olan kayısı çayı, sağlıklı bir kemik gelişimi için gerekli olan bütün vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırmaktadır. Bunun ile beraber içeriğindeki A vitamini ile göz sağlığını da koruyucu bir etki gösterirken, görme yetisini iyileştirme gibi konularda da fayda sağlamaktadır. Anti-inflamur özelliği sayesinde çeşitli sağlık sorunlarına karşı da etkili olabilmektedir.

Çok İçilirse Ne Olur?

Elbette ki istenmeyen sonuçlar ve sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. Örneğin; sindirim ve boşaltım sistemi problemleri, çayın gereğinden fazla tüketilmesi halinde ortaya çıkan problemlerdir. Bunun ile beraber akciğer, böbrek ve kalp rahatsızlıkları, kasların yorulması ve bunun gibi sağlık sorunları da, çok tüketilen çayın sonuçlarındandır.

Bu gibi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmamak adına yalnızca bu çayı değil, diğer tüm bitki çaylarını da doğru ve düzenli kullanmak gereklidir.

Kayısılı Çay Bozulur Mu?

Serin ortamdan muhafaza edilmediği zaman bozulan çeşitli bitki çayları gibi kayısılı çay da bozulabilmektedir. Son kullanma tarihine dikkat edilip içilmesi gerekmektedir. Çünkü çayın son tüketim tarihine yakın bir süre zarfında içindeki etken maddelerini kaybederek bozulmaya başlamaktadır. Çayın demlenme sürecine göre de bozulma ihtimali olmaktadır. Şöyle ki; demlendikten sonra çayın içindeki etken maddeler bir süre sonra görevlerini yapamamakta ve bozulmaya yüz tutmaktadır.

Kayısılı Bitki Çayı Nasıl Saklanmalıdır?

Çoğu bitki çayları gibi nemi ısıyı ve ışığı sevmeyen bir bitki çayıdır. Bu sebepten ötürü de rutubetsiz ışıksız bir ortamda saklanması uygun olacaktır. Cam kavanozlar ve serin bir ortam tercih edilip saklandığında kayısılı çayın bozulma oranı düşecektir.

Doğru şartlarda saklasak bile aldığımız tarihten itibaren en fazla bir yıl içinde tüketimi gerekmektedir. Bir yılın sonunda çayın içindeki faydalı bileşenler etkisini kaybetmektedir. Bu durumda çayı cam kavanozlarda saklarken üstüne alınan tarihi yazmak bozulduğu tarihi öğrenmemizi kolaylaştıracaktır.

Kayısılı Çay Nasıl Demlenir?

Çayın birçok çeşitleri vardır. Çay demlerken yapılacak şeyler çeşitlilik göstermektedir. İlk olarak sallama kayısılı çayın demlenme şekline bakabiliriz:

  • 1 bardak sıcak suya sallama çayı koyduktan sonra 7-8 dakika kadar demini almasını beklenmelidir. Demini aldıktan sonra içmeye başlanabilir.
  • Kuru kayısılı çayın ise demleniş süreci şöyledir; Kuru kayısıları parçalara ayırdıktan sonra suyu kaynatıp içine kuru kayısıları atarız ve biraz daha kaynamasını bekleriz. 10 dakika kadar çayı demlenmeye bıraktıktan sonra tüketilmeye hazır olmaktadır.
  • Karışık kayısılı çayını kendimiz hazırlıyorsak; içine 1 yemek kaşığı yeşil çay, 3 tane kayısı, 1 tane nektari, iki bardak su ve nane yaprakları katabiliriz. Bunun için ise ilk önce yeşil çayı kaynatıp diğer tüm malzemeleri üstüne dökeriz ve 10 dakika boyunca demlenmesini bekleriz. 10 dakika sonra çay demlenmiş olacaktır.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1423, 1419, 1425, 1432″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.