Aktar Bloğu

Kayısı Çekirdeği Yağının 12 Faydası!

KayısıÇekirdeğiYağınınFaydası!

Kayısı çekirdeği yağı, cilt sağlığı üzerinde olumlu etkiler gösterebilen bitkisel yağlardan biridir. Doğal cilt maskesi ve kişisel bakım ürünü olarak kullanılabilen bu yağ, kayısının kurutulmuş olan çekirdeğinden elde edilmektedir. İçeriğindeki bol miktarda C, A ve E vitamini sayesinde yalnızca cilt sağlığı üzerinde değil, genel sağlık üzerinde de etkili olabilmektedir. Dolayısıyla kayısı yağı alırken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kayısı çekirdeği yağı, kayısı ağacının meyvesinin kurutulan tohumlarından elde edilen ve insanoğluna sunulan en güzel bitkisel yağlardan biridir. Genellikle kişisel bakım amacıyla kullanılan yağ, oleik asit, linoleik asit gibi doymamış asitleri ve bunların benzeri esansiyel yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Öte yandan kayısı çekirdeğinin içeriğinde siyanür bulunduğu bilinirken, aşırı tüketilmesi tehlikeli olabilmektedir.

C, E ve A vitamini ile dolu olan bu yağ, Çin’de sıklıkla kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra dudak parlatıcıları, losyonlar, şampuanlar, kremler, sabunlar, saç kremleri ve merhemlerin içeriğinde yer alan bir yağ türüdür.

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Cilt üzerinde sağlamış olduğu faydaları nedeniyle genellikle kişisel bakım alanında kullanılan yağ, cildi nemlendirmekte, beslemekte, cilt tarafından kolaylıkla emilebilmekte, cildin yağlanmasını en aza indirgemekte, elastikiyet özelliğini artırmakta, cildi güneş ışınlarına karşı korumaktadır.

Kayısı çekirdeklerinin soğuk pres yöntemi ile yüksek teknolojiler kullanılarak ezilmesi ile elde edilmektedir. İşlem sırasında hiçbir ısıl işlem kullanılmadığı için bu bitkisel yağ içerisindeki tüm besin değerlerini korumaktadır.

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

  1. Güçlü bir antioksidandır.
  2. Bağışıklığı kuvvetlendirir ve vücut direncini arttırır.
  3. Cilde nemlilik ve yumuşaklık kazandırır.
  4. Parlak ve pürüzsüz bir cilt görünümünde etkilidir.
  5. Ferahlatıcı özelliktedir, bu sayede solunum yollarını rahatlatır.
  6. Sindirim problemleri üzerinde etkilidir.
  7. Yıpranmış saçların onarımında etkili olduğu bilinmektedir.
  8. Nemlendirici etkisi ile saç köklerini besler ve saçların hızlı uzamasını sağlar.
  9. Yenileyici özelliği ile göz altı morluklarını hafifletmede etkilidir.
  10. Cilt yüzeyinde oluşan siyah noktaların geçirilmesinde etkilidir.
  11. Bitkisel yağlar içinde oldukça zengin besin içeriği ile bilinmektedir.
  12. Yenileyici etkisi ile saçların parlamasını sağlar.

Cilde olan faydalarının yanı sıra saça ve genel sağlığa büyük faydalar sağlayan bu yağ, saçlarda sihirli bir etki oluşturması, kuru ve cansız saçları onarması gibi özellikleri de yine faydaları arasında yer almaktadır.

Göz çevresinde çıkan halk arasında kaz ayakları diye adlandırılan göz çevresi kırışıkların önlenmesine yardımcı olmaktadır. Saçların onarımı, nemlendirilmesi, bakımında ve saç dökülmesinde kafa derisinde meydana gelen problemlerde yardımcı olmaktadır. Çeşitli nedenlerle oluşan (böcek ısırması vs) yaraların, çıbanların, yanıkların çabuk ve etkili şekilde kısa bir süreç içinde iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Burkulmalarda ve incinmelerde bölge üzerinde uygulanır. Masaj yağı olaraktan kullanır ve selülit problemlerine yardımcı olmaktadır.

Karma Ciltler için Kayısı Çekirdeği Yağı

Yağın sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Örneğin; kalp sağlığına iyi gelen yağ, ayrıca cildi beslemekte, temizlemekte, ayak ve saç sağlığına iyi gelmekte, akne ve sivilcelere iyi gelmekte, yaşlanma belirtilerini en aza indirgemekte gerek gece olsun gerek gündüz, oldukça iyi bir nemlendirici görevi görmektedir. Tüm cilt tipleri için uygun olan bu yağ, daha çok karma cilt tipleri için tercih edilmektedir.

Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Kayısı çekirdeği yağının içeriğinde %34 oranında omega 6 ve %62 oranında omega 9 yağ asitleri bulunur. Bebe yağlarının temel maddesi kayısı çekirdeği yağıdır. Tohumlarından soğuk presleme yöntemiyle kozmetik ve gıda amaçlı çok değerli sabit yağ elde edilir. Hassas ciltlere uygun, çabuk emilebilen ince bir yağ olup, göz çevresi, dudaklar, meme çevresi gibi cilt bölgelerinde kullanılır. Aromaterapide temel yağ olarak E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle tercih edilmektedir.

Cilt üzerinde kullanılacak olan kayısı çekirdeği yağı, bir pamuğa birkaç damla damlatılarak kullanılmalıdır. Temiz cilt üzerine uygulanması ve uygulamadan sonra güneşe çıkılmaması gerekmektedir. Özellikle kuru ciltler üzerinde birkaç dakika içinde nemlendirici etkisi göstererek ferahlık hissi verir.

Kayısı Çekirdeği Yağının Zararları Var mı?

Kayısı Çekirdeği Yağının Zararları Var mı?

Kayısı Çekirdeği Yağının Zararları Var mı?

Kayısı çekirdeği yağı genel olarak insan sağlığına ve vücuduna faydası olan bir yağdır. Fakat dahili olarak kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli bir husus bulunmaktadır. Kayısı çekirdeğinin içeriğinde amigdalin adı ile bilinen bir madde bulunmaktadır. Bu madde insan vücuduna girdiğinde siyanüre dönüştürülmekte ve zehirli olabilmektedir. Dolayısıyla aşırı tüketilmesi halinde tehlikeli olabilirken, solunum yetmezliğine ya da kişinin yaşamını yitirmesine neden olabilmektedir.

Birçok faydayı bir arada bulundurmaktadır. Ancak tüm bitkisel yağlarda olduğu gibi doğru kullanımının sağlanması gerekmektedir. Aksi halde olumlu etkilerinden ziyade yan etkileri meydana gelebilir. Yoğun içerikte bir yağ olduğu için saf olarak kullanılmamalıdır. Yoksa cilt üzerinde tahrişlere sebep olabilir.

Kıl köklerini geliştirici etkisi bulunan kayısı çekirdeği yağı, orantısız kullanıldığında tüylenme sorunlarına yol açabilir. Ayrıca kayısı çekirdeği yağının içerisinde az miktarda siyanür bulunmaktadır. Fazla tüketilmesi durumunda zehirlenmelere yol açabilir. Kronik hastalığı olanlar ve hamileler için önerilmemektedir. Kullanılmadan önce doktora danışılmasında fayda vardır.

Kayısı Çekirdeği Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Diğer pek çok bitkisel yağlarda olduğu üzere yağın tamamen doğal yollardan üretilmiş olması, içeriğinde herhangi bir kimyasal madde bulunmaması ve organik bir içeriğe sahip olduğundan emin olunması, yağı alırken dikkat edileceklerin başında gelmektedir. Bunun ile beraber alıcılarına sunulan ve aktarlarda, organik pazarlarda yer alan bu yağların güneş görmeyen yerlerde muhafaza ediliyor olması, serin ve kuru yerlerde bulunuyor olması da oldukça önemlidir.

Herhangi bir koruyucu madde içermediğinden, çabuk bozulabilecek yağlardan biridir. Plastik şişeler yerine cam şişede muhafaza ediliyor olması, bu yağların ömrünü uzatabilmektedir. Dolayısıyla bu yağın satın alınırken cam şişede bulunuyor olmasına da dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kayısı Çekirdeği Yağı Fiyatları

Kayısı çekirdeği yağı fiyatları yağın katkısız ve doğal olmasına göre değişebilir. Ayrıca üretici firmaya ve yağın miktarına göre de fiyatı değişiklik gösterebilir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.