Aktar Bloğu

Karışık Meyve Çaylarını Saklarken 3 Şeye Dikkat!

karisik meyve caylarini saklarken  seye dikkat

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bitki çayları, genellikle insanların severek tükettiği ve hatta çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağlayan bir içecek olarak ifade edilmektedir. Günümüzde pek çok bitkinin demlenmesi ile elde edilen bitki çaylarından biri de meyve çaylarıdır. Kiraz çayı, çilek çayı, elma çayı, ayva çayı, armut çayı bu bitki çaylarından yalnızca bazılarıdır.

Meyve çayları bazı insanlar tarafından tekli olarak tüketilebilirken, bazıları tarafından da karışık bitki çayı olarak da tüketilebilmektedir. İçimi oldukça lezzetli olan bu bitki çayı, insan sağlığına büyük ölçüde faydalı olabilmektedir. Karışık bitki çaylarının faydalarına birkaç örnek göstermek gerekirse; cilt sağlığından uyku problemi yaşayanların uykularını düzene sokması, bağışık sisteminin güçlendirilmesi, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etki göstermesi, vücut metabolizmasının hızlanmasını sağlaması, mide ve sindirim sistemine iyi gelmesi, cildin daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulması, bu çayın önemli etkilerindendir. Bunun ile beraber yaşlanmayı geciktirici bir etki göstermesi, kırışıklıkların önüne geçmesi ve kilo verebilme konusunda etkili oluşu yine Karışık Meyve çaylarının faydaları arasında yer almaktadır.

Karışık Meyve Çayı Bozulur mu?

Karışık meyve çayları, diğer pek çok bitki çayında olduğu üzere bozulabilmektedir. Bu çayların bozulma süresi ya da başka bir deyişle raf ömrü değişiklik gösterse de, bu çayların faydasını görebilmek için mutlaka taze olarak tüketilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda ambalajlı olan karışık meyve çaylarını da tüketilebileceğiniz kadar demlemeniz önem teşkil etmektedir.

Karışık Meyve Çaylarını Saklarken 3 Şeye Dikkat!

Karışık Meyve çayları aktar aracılığı üzerinden temin edilebilen bir çaydır. Faydalarını görebilmek adına dikkatli saklanması gereken bu çay, cam kavanozda, güneş görmeyen yerde, serin ve kuru bir alanda muhafaza edilmelidir.

  • Çay Saklama Kutularında Saklayabilirsiniz

Bitki çaylarına özel olarak hazırlanan çay saklama kutuları, daha uzun ömürlü bir kullanım sunmaktadır. Bu sayede kısa sürede bozulmasının önüne geçilmekte ve özelliklerini kaybetmeden tüketilebilmektedir.

  • Cam Kavanoz da Kullanabilirsiniz

Karışık meyve çaylarını saklamak için cam kavanozlar da ideal bir tercih olacaktır. Cam, besinlerin özelliklerini kaybetmeden muhafaza edilebilmesini sağlamaktadır.

  • Güneş Görmeyen, Serin ve Kuru Bir Alanda Muhafaza Etmelisiniz!

Bitki çayları ya da meyve çaylarının güneş görmeyen, serin ve kuru yerde muhafazası, taze olarak tüketilmesi ve özelliklerini kaybetmemesi açısından önemlidir.

Karışık Meyve Çayı Nerede Satılır?

Karışık Meyve Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Karışık Meyve Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1432, 1429, 1425, 1423″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.