Aktar Bloğu

Karışık Meyve Çayını Çok İçmenin Sağlığımız için Sakıncası Var Mı?

Karışık Meyve Çayını Çok İçmenin Sağlığımız için Sakıncası Var Mı

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Karışık meyve çayı çeşitli meyve ve yapraklarının demlenmesiyle elde edilebilen bir bitki çayıdır. Şeftali, elma, armut, nar ve yasemin gibi besinlerin yapraklarından karıştırılarak üretilir. Karışık meyve çayını marketlerde ve aktarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Elinizde olan birden çok meyve ile bu çayı elde etmeniz mümkündür.  Karışık meyve çayı vitamin değeri bol bir bitki çayıdır. Diğer bitki çaylarına oranla daha fazla besin bulunduğundan içindeki güçlü antioksidanlar sağlığa yarar sağlamaktadır. Bu sebepten ötürü ise hücreleri yenileyici ve etkileyici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda kışın bizleri birçok hastalıktan korur.

Karışık Meyve Çayı Çok İçilirse Bir Şey Olur Mu?

Karışık meyve çayı çok içilirse farklı etkiler gösterebilir. Karışık meyve çaylarını tıbbi bir ilaç olarak düşünmemek gerekir ve günde 3 fincandan fazla içilmemelidir. Gün içerisinde 2 saat içinde tüketilmelidir. Bitki çoğu çok bekletilmeden tüketilmelidir. Bunun nedeni ise çok bekletilmeleri durumunda bakteri üretebilme riskidir.

Karışık Meyve Çayını Çok İçmenin Zararları Var Mı?

Karışık meyve çayları vitamin ve antioksidan açısından güçlü özelliklere sahip olsa da fazla tüketimi çeşitli yan etkilere neden olabilmektedir. Karışık meyve çayını çok içmenin zararları ise söyle sıralanabilmektedir:

  • Karaciğer sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.
  • Karışık meyve çayındaki bazı maddeler alkolit etki bırakmaktadır. Bu alkolit etkisi ise vücuda çok toksit üretmektedir.
  • Siroza, karaciğer yetmezliğine neden olabilmektedir.
  • Böbreklere olumsuz etki yapmaktadır.
  • İçeriğindeki kafeinden kaynaklı olarak hipertansiyonu ve çarpıntısı olan kişilerin dikkatli tüketmeleri gereken bir bitki çayıdır.
  • Alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Karışık Meyve Çayının Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Karışık meyve çayı içeriğindeki vitamin mineral ve antioksidanlar sayesinde vücut sağlığı için olumlu etkiler yaratabilmektedir. Karışık meyve çayının faydaları ise şunlardır:

  • İltihap geçirmeye yardımcı olur.
  • Sakinleştirici özelliği sahip bir bitki çayıdır.
  • Safra çöktürmeye yardımcı olup, hazmı kolaylaştırmaktadır.
  • Kan şekerini ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olmaktadır.
  • Sindirimi kolaylaştırmaya yardım eder.
  • Vücutta yağ emilimini engelleyerek, yağ yakımını hızlandırmaktadır.
  • Metabolizmayı hızlandırmaya etki etmektedir.

Karışık Meyve Çayı Nerede Satılır?

Karışık Meyve Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Karışık Meyve Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1429, 1432, 1425, 1423″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.