Aktar Bloğu

Karışık Bitki Çaylarının Faydaları Nelerdir?

Karışık Bitki Çaylarının Faydaları Nelerdir?

Bitki çayları kış ayları yaz ayları farketmeksizin her zaman tükettiğimiz çaylar arasında yer alır. Sağlığımız için faydaları saymakla bitmeyen karışık bitki çayları tükettiğimiz zaman çeşitli hastalıklardan korunmuş oluruz. Çok eski dönemlerden beri kullanılan bitki çayları, genellikle suda birkaç dakika demlenmeye bırakılır ve içilir. Bilinçsiz tüketilirlerse faydasından çok zararları ile karşı kalırız.

Bitki çaylarının çeşitlerine göre faydaları da farklı olmaktadır. Papatya çayı sakinleştirmeye yardımcı olurken, ısırgan otu çayı ise idrar söktürmeye yardımcı olmaktadır. Ancak karışık bitki çayının faydaları hangi bitki ya da meyveden olmasına bağlı olarak birçok faydayı bir arada barındırmaktadır.

Karışık Bitki Çaylarının Faydaları

Karışık Bitki Çaylarının Faydaları

Karışık Bitki Çaylarının Faydaları

Karışım bitki ve meyve çayları doktorlar, Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Kışın bizi çeşitli hastalıklardan korumaya yardımcı olan karışık bitki çayları içerisinde çeşitli vitamin ve mineraller bulunur. Örneğin; elmalı çay, baş ağrılarının hafiflemesine, vücuttan toksinlerin atılmasına, kan damalarının hasar görmesini engellemeye yardımcı olur. Öksürüğe iyi gelmesi ile bilinen elma çayı, vücut direncini artırır.

Bitki Çayları

Bitki Çayları

Kayısılı çayın faydaları incelendiği zaman ise içerisinde A vitamini, B vitamini ve C vitamini olmasından dolayı kabızlığın giderilmesine, bağırsakların çok daha iyi çalışmasına, kemiklerin gelişimine, kemiklerin sağlıklı bir şekilde büyümesine, cilde, içerisinde yer alan antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olmaktadır. Kayısılı çay aynı zamanda kalp sağlığına, göz sağlığına, sindirim sistemine de yardımcı olmaktadır. Ancak kayısılı ve elmalı karışık bitki çayı tükettiğimiz zaman tüm faydalardan yararlanırız.

Elma Çayı

Elma Çayı

Benzer şekilde limon PH Alkalin seviyesini dengelemeye, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye, kanı temizlemeye, kilo vermeyi hızlandırmaya, kandaki toksinleri temizlemeye, idrar söktürmeye, sindirime, bebeklerim kemik gelişimine, uykusuzluğa, cildin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Ihlamur ise terlemeye teşvik eder. Stresi azaltmaya yardımcı olan ıhlamur, ishalin hızlı bir şekilde geçmesine, kan basıncını düşürmeye, boğaz ağrılarının geçmesine, gribe, nezleye, öksürüğe, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına, kas spazmına, hazımsızlığa, çarpıntıya yardımcı olmaktadır. Limonlu ıhlamur içtiğimiz zaman tüm faydalarından yararlanmış oluruz.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.