Aktar Bloğu

Karanfilli Bitki Çayını Kimler, Nasıl Tüketmelidir?

Karanfilli bitki cayini kimler nasil tuketmelidir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Karanfil, dünyanın dört bir yanında uzun yıllardır şifa kaynağı olarak kullanılan bitkilerden birdir. İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olan karanfil, bitki çayı olarak da tüketilmektedir. Vücutta olumlu yönde göstermiş olduğu etkileri nedeniyle tüketilen karanfilli bitki çayı, balgam söktürücü, hazımsızlığı giderici, ateş düşürücü ve bunun gibi pek çok özelliğe sahiptir.

Karanfilli bitki çayının faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Mide bulantısının giderilmesine, diş etindeki enfeksiyondan kaynaklı ağrıların hafifletilmesine, sindirim sisteminin işlevini düzenli bir şekilde yerine getirmesine, zihinsel yorgunluğun giderilmesine, iktidarsızlığa ve ağış kokusuna fayda sağlayan bu çay, aynı zamanda güçlü bir antiseptik özelliği gösterebilmektedir. Karanfilli çay yapabilmek için gerekli olan karanfili ve hazır karanfil çayını hemen hemen her aktardan bulabilmek de mümkündür.

Karanfilli Bitki Çayı Bebekler ve Çocuklar Tüketebilir?

Son yıllarda bebekler ve çocuklar için bitki çaylarının tüketilmesi oldukça yaygın bir hal almaya başladı. Ebeveynler tarafından bitkisel olması sebebiyle zararsız olduğu düşünülen karanfilli bitki çayı gibi bitki çayları, aslında sanıldığı kadar zararsız olmayabilir. Çocuklarda ve özellikle bebeklere verilen bitki çayları, beraberinde bazı rahatsızlıkları da getirebilmektedir. Bu nedenle karanfilli bitki çayının bebekler tarafından tüketilmemesi gerekirken, çocuklarda kullanımının uygun olup olmadığı konuşunda bir doktora danışılması gerekmektedir.

Şeker Hastaları İçebilir mi?

Karanfil ve tarçın gibi bitkilerin şeker hastaları için oldukça fayda sağladığı ifade edilmektedir. Özellikle karanfilli çay, şeker hastaları tarafında tüketilebilecek bir bitki çayı olup, yüksek kan şekerini düşürücü bir özelliğe sahiptir. Örneğin; 4 çubuk tarçın, 60 gram karanfil ve 1 litre su ile kan şekerinin düzene girmesini sağlayabilmek mümkündür.

Karanfilli Bitki Çayını Kimler, Nasıl Tüketmelidir?

Karanfilli çay, hemen hemen herkes tarafından gönül rahatlığı ile tüketilebilecek bitki çaylarından biridir. Ancak yine de bu çayı tüketirken aşırıya kaçılmaması ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Karanfilli çayın tüketim şekli, tüketim amacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin; zayıflama konusundaki etkileri nedeniyle tüketilmek istendiğinde, karanfilli çayın içerisine ayrıca bal, elma sirkesi gibi malzemelerin ilave edilmesine gerek duyulmaktadır. Bu sayede elde edilen bu bitki çayın her sabah kahvaltıdan yarım saat önce tüketilmesi halinde kilo vermeye fayda sağlayacaktır.

Karanfilli Bitki Çayı Nerede Satılır?

Karanfilli Bitki Çayı, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Karanfilli Bitki Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1418, 1367, 1422, 1363″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.