Aktar Bloğu

Karanfilli Bitki Çayını Demlemenin Püf Noktaları!

Karanfilli bitki cayini demlemenin puf noktalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bitki çayları, oldukça eski çağlardan bu yana bitkilerin alternatif tıp alanında kullanılması ve pek çok sağlık sorununa iyi gelmesi ile ortaya çıkan bir çay türüdür. Günümüzde pek çok bitki, insan sağlığına sunmuş olduğu faydaları sebebiyle bitki çayı olarak tüketilebilmektedir. Karanfilli çay da, bu bitki çaylarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Karanfilli çay, karanfil bitkisinin başta genel sağlık olmak üzere çeşitli sorunlar karşısında etki sağlayabilmesi amacıyla hazırlanarak tüketilmektedir. Karanfilli çayın faydalarına birkaç örnek göstermek gerekirse; diş ağrılarını hafifletmesi, mide bulantısını azaltması, kusmaların önüne geçmesi, şişkinliği alması, sindirim sistemini düzenlemesi, kan dolaşımını hızlandırması, antibakteriyal ve güçlü bir antiseptik oluşu, kuru ciltlerde nem dengesini sağlaması, idrar söktürücü olması ve hatta saç kökleri ile derisini besleyerek daha güçlü saçların uzamasını sağlaması gibi etkileri, bu bitki çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Karanfilli Bitki Çayını Demleme Yöntemleri

Karanfilli bitki çayını demleme yöntemleri çeşitlilik gösterirken, her biri oldukça kolaydır. Aktar ya da marketten alınan tane şeklindeki karanfil kullanılacak olduğunda, su ile beraber kaynatılması tavsiye edilmektedir. Yaklaşık olarak 6 adet karanfilin 2 bardak su ile 20 dakika kadar kaynatılması yeterli olacaktır. Bu sayede sindirim sistemi problemleri üzerinde etkisini gösterecektir.

Başka bir karanfilli Bitki Çayını demleme yöntemi ise toz haline getirilerek hazırlanmasıdır. Karanfili hazır bir şekilde toz olarak alabilmek mümkün olduğu gibi havanda dövebilmek ya da öğütücülerden geçirebilmek de mümkündür. Bu şekilde 6 – 7 adet karanfil toz haline getirildikten sonra kaynatılmış olan suyun içerisine ilave edilerek 10 – 15 dakika kadar demlenmeye bırakılmalıdır.

Karanfilli Çay En İyi Nasıl Demlenir?

Karanfilli çayı her iki yöntemle de iyi bir şekilde demleyebilmek mümkündür. Fakat tavsiye edilen yöntem ise haşlanmasına mahal vermeden demlenmesidir.

Karanfilli Çayı Demlemenin Püf Noktaları

Karanfilli çayı demlemenin en önemli püf noktası, karanfil tozlarının su ile beraber kaynatılması yerine kaynamış olan suyun içerisine ilave edilerek demlenmeye bırakılmasıdır. Bu sayede karanfil bitkisinin haşlanmasının ve tüm faydalarını, özelliklerini ve etkilerini kaybetmesinin önüne geçilmiş olmaktadır. Buna göre karanfilli çayın faydalarını en iyi görebilmek için kaynamış suyun içerisin ilave edilerek demlememeye bırakılmasıdır. Ayrıca demlenme süresini 20 dakikaya kadar uzatarak bal ile tatlandırılması da bu çayı demlemenin püf noktaları arasında yer almaktadır.

Karanfilli Bitki Çayı Nerede Satılır?

Karanfilli Bitki Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Karanfilli Bitki Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1418, 1432, 1366, 1426″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.