Aktar Bloğu

Karanfilin Zararları Var Mı?

Karanfilin zararlari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Karanfil ağacı 10-20 metre kadar uzayabilen kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır. Ana vatanı Hindistan Molluk adalarıdır. Tropik bölgelerde yetişme imkanı bulan karanfil, Güney Asya ve Doğu Avrupa’da da yetişme imkanı bulur. Tomurcukları keskin ve yoğun bir baharat kokar. Tomurcukları 1-1.5 cm olup siyah renkte ve çivi şeklindedir. Aktarlarda ve marketlerde bulunur.

Karanfilin Zararları Var Mı?

Karanfili yemeklere ve tatlılara aroma olarak kullanabiliriz. Diş ağrısı olan ve nefesi kokan kişilere önerilebilen bir besin kaynağıdır. Karanfilin faydaları sağlığımız için çok fazladır. Ancak faydası olduğu kadar bilinçsiz tüketimi sonucunda karanfilin zararları ile de karşı karşıya kalmak mümkündür. Bilinçsiz kullanımı insanlarda yan etkiye neden olabilir. Vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin kaynağıdır. B6 vitamini, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve sodyum gibi vitaminleri bünyesinde barındırır. Karanfilin zararları şunlardır:

  • Emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ya da önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin karanfil tüketimi öncesinde doktorlarına danışmaları gerekmektedir.
  • Karanfilin acımsı bir tadı olduğu için ferahlık ve ağız kokusu için kullanabilir. Ağızdan fazla miktarda karanfil tüketimi zararlıdır.
  • Kişilerde alerjik reaksiyonlar ortaya çıkarabilir.
  • Deri ile direkt teması sonucu deride istenmeyen durumlar meydana gelebilir.
  • Sigara kullanan kişilerin tüketmesi zararlıdır. Karanfil, sigaranın akciğerlerde daha çok emilmesine neden olur.
  • Küçük çocukların karanfil yağı tüketmeleri sakıncalıdır. Karaciğerlerde rahatsızlığa sebep olabilir.
  • Ameliyat olacak kişilerin ameliyattan bir hafta önce tüketimi kesmeleri gerekir.
  • Karanfilin aşırı miktarda tüketimi vücudumuzda toksit etkilere sebep olabilir. Bunlar; nefes darlığı, boğaz ağrıları, sıvı-elektrolit dengesizliği, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı, bulantı, kusma gibi belirtiler kendini gösterebilir.
  • Dişlere ve diş eti iltihaplarına neden olur.
  • Hemofili hastalarının karanfil kullanımına dikkat etmeli, mümkün olduğunca kullanmamaları gerekir.

Ağız Kokusu İçin Karanfil Tüketebilirsiniz!

Tane karanfil bir süre ağız içinde tutularak kullanılabilir. Kendine has kokusuyla kötü ağız kokusunu yok etmeye yardımcıdır. İçindeki eugenol maddesi ile dişlere ve diş eti iltihaplanmalarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılan bir bitkidir. Ağız kokusu çeken insanların karanfili yanından ayırmaması tavsiye edilmektedir. Karanfili gün boyu ağızlarında tutabilirler.

Karanfil Gluten İçerir Mi?

Karanfil gluten içermemektedir. Çölyak hastaları için tüketilmesi uygun bir besindir.

Karanfil Nerede Satılır?

Karanfil, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen karanfil satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1920, 1932, 2055, 2044″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.