Aktar Bloğu

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil yağı, distilasyon yolu ile karanfil bitkisinden elde edilen bir yağdır. Pek çok hastalığa iyi gelmesi ile bilinen karanfil yağı, bünyesinde pek çok vitamin ve mineral barındırır. Dolayısıyla bu yağ, çeşitli hastalıklardan korunabilmek üzere kullanılan bitkisel yağlardan biridir.

Karanfil bitkisinin tohumunun soğuk presleme yönteminden geçirilmesiyle elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Hem cilt hem de saç üzerinde büyük etkiler gösteren bu yağ, aynı zamanda çeşitli sağlık sorunlarına da iyi gelmesiyle bilinir. Buna göre karanfil yağının dahili ve harici kullanıma uygun olan bitkisel yağlardan biri olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

Bol miktarda vitamin ve mineral içerir. Bu nedenle de genel sağlık, saç ve cilt sağlığı gibi kişisel bakım amacıyla kullanılabilir.

Saç ve cilt bakımına da iyi gelen bu yağın kullanımı Osmanlı zamanına kadar dayanır. Alternatif tıpta da sıklıkla tercih edilen bu yağ, özellikle o dönemlerde gerçekleştirilen ameliyatlar için sakinleştirici amacıyla kullanılmıştır.

Karanfil Yağının Faydaları

Karanfil Yağının Faydaları

Karanfil Yağının Faydaları

Günümüzde de kullanımı oldukça yaygın bitkisel yağlardan biri olan karanfil yağının içeriğindeki anti – inflamatuvar özelliği sayesinde ağrı kesici etkisi bulunur. Ayrıca sahip olduğu fenolik birleşenler sayesinde kemik yapısını güçlendirebilme potansiyeli taşır. Kan akışını düzenleyerek ödem oluşması riskini en aza indirgerken, kalp ve damar sağlığına da olumlu etkileri bulunur.

Çoğu zaman kişisel bakım alanında kullanılan yağ, saç üzerinde de önemli etkiler gösterir. Örneğin; saç diplerini beslemesi, kepeklenmenin önüne geçmesi, saçları mikroplardan arındırması ve daha sağlıklı saçların uzamasına yardımcı olması, bu yağın saça olan faydaları arasında yer alır.

Karanfil yağı aynı zamanda diş sağlığı açısından da önemli bir yağdır. Diş ağrılarına ve ağız kokusuna iyi gelen bu yağ, bağışıklık sisteminin güçlenmesine, hazımsızlığın giderilmesine, eklem ağrılarının hafiflemesine, kanın temizlenmesine, cinsel performansın artırılmasına, uçuk ve yaralara iyi gelmesiyle bilinir. Diğer yandan sigarayı bırakma konusunda yardımcı olması ve solunum yolu hastalıklarını hafifletmesi de yağın etkilerindendir.

Karanfil yağının faydalarını görebilmek için mutlaka düzenli bir şekilde kullanılması gerekir. Düzensiz ve zamansız kullanılan karanfil yağı, pek fazla etkisini göstermeyebilir.

Geleneksel karanfil yağının faydaları arasında hazımsızlığa iyi gelme, kabızlığı önleme gibi etkileri de yer alır.

Karanfil Yağının Cilt için Faydaları

Cilt için Faydaları

Cilt için Faydaları

Karanfil yağının cilde faydaları bir hayli çoktur. Sivilceler üzerinde oldukça etkili olan bu yağ, direkt olarak uygulanmak yerine başka bir hafif yağ ya da su ile seyreltilerek kullanılmalıdır. Bu şekilde sivilcelerin kısa sürede kurumasını sağlanabilir. Bunun ile beraber cildi nemlendirici ve nem dengesini koruyucu bir etki gösteren yağ, ciltteki kırışıklıkların ve sarkmaların önüne geçebilir, erken yaşlanma belirtilerini geciktirici etki gösterebilir.

Tüm bunların yanı sıra genel bir cilt bakımını sağlaması, kan akışını hızlandırarak cilde doğal bir parlaklık ve canlılık kazandırması, yine yağın cilt üzerindeki faydaları arasında yer alır. Göstermiş olduğu bunca önemli faydası nedeniyle de en önemli cilt bakım yağları arasında yer alır.

İnsan sağlığının yanı sıra saç ve cilt bakımı için de oldukça önemli bir yağdır. Ciltteki sivilcelerin giderilmesine yardımcı olan yağ, Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı ile seyreltilerek kullanılabilir. Antioksidan özelliği sayesinde aknelere de iyi gelmesiyle bilinirken, kür haline getirilip kullanıldığında son derece önemli faydalar gösterebilen bir yağdır.

Karanfil Yağının Diş İçin Faydaları

Diş İçin Faydaları

Diş İçin Faydaları

Karanfil yağının en önemli özelliklerinden biri de diş ağrısına iyi gelmesidir. Oldukça iyi bir ağrı kesici olan karanfil yağı, bünyesinde ojenol maddesini barındırır. Bu madde doğal bir anestezi ve antioksidan özelliğine sahiptir. Bu sayede karanfil yağı, ağız ve diş eti ağrılarını en azına indirgerken, ağız içerisinde meydana gelen ve AFT adı verilen yaralara da iyi gelir.

Karanfil yağını diş ağrısı için kullanmak isteyenlerin bu yağı küçük bir parça pamuğa damlatarak, ağrılı olan bölgeye tampon yapması gerekir. Bu sayede ağrının kısa süre içerisinde giderilmesi sağlanabilir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.