Aktar Bloğu

Karanfil ve Tüketimi Hakkında

Karanfil ve tuketimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Karanfil, Endonezya, Pakistan, Hindistan ve Doğu Afrika ülkelerine özgü baharatlardan biridir. Karanfil ağacının kurutulmuş çiçek tohumlarından baharat yapılır. Karanfil ağacı, tropik iklimlerde yetişen ve yeşil kalan bir ağaçtır. Çinliler eskiden karanfili ağız kokusunu giderici olarak kullanmıştır.  Antibakteriyel özellikleri de vardır. Kan dolaşımına iyi gelip, cilt bakımında sık sık tercih edilir.

Bebekler Karanfil Tüketebilir Mi?

Bebekler için karanfili diş çıkarırken diş ağrılarında kullanılabilir. Bebekler dişlerini çıkarırken kemirme ihtiyacı duyarlar. O zamanlarda dişlik verilip, kemirmesi sağlanabilir. Acısını dişlik geçirmez ve bebeklerde diş çıkarma döneminde genel bir huzursuzluk hali belirir. Diş eti ağrıları için bebeğin dişlerine masaj yaparken karanfil yağından alıp parmağımızla bebeğin dişine masaj yapabiliriz. Diş ağrılarına da karanfil bastırılması ağrıyı dindirmeye yardımcıdır. Ancak öncesinde doktora danışılması gerekir.

Çocuklar Karanfil Tüketebilir Mi?

Karanfilin faydaları incelendiğinde çocukların da kullanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak fazla kullanılmaması gerekmektedir. Aynı zamanda öncesinde doktora danışılması gerekir. Karanfilin faydaları genel olarak incelendiği zaman;

  • Diş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Bilinçsizce kullanılmamalıdır. Diş ağrılarında ise mutlaka doktora çıkılmalıdır.
  • Karın ağrılarına ve kusmaya iyi gelir. Çocuklarda karanfili yağ olarak tüketmeleri sakıncalı olduğundan çay yapılıp ya da hurma veya balla karıştırılıp içirilebilir.
  • Kötü nefes kokularına iyi geldiği bilinir.
  • Bağırsaklardaki şişkinliğin dinmesine yardımcı olur. Bağırsaklardaki şişkinlik için genel olarak karanfil çayı yapılarak tüketilmektedir.
  • Akneleri giderici özelliği vardır. Antibakteriyel özelliği olduğu için çocukların ergenlik zamanlarında karanfil tüketilmesinde sakınca yoktur. Ancak öncesinde doktora danışmakta fayda vardır.
  • Birçok uzman sinüzitleri temizleyici olduğunu söylemektedir.
  • Karanfil aynı zamanda gevşemeye, rahatlamaya, strese de yardımcı olmaktadır.

Çocukların karanfil tüketmelerinde sakınca yoktur. Karanfil sağlığa yararlı bir baharattır.

Kimler Karanfil Tüketebilir, Kimler Tüketemez?

Tane karanfili sigara içen insanlar ağız kokusunu gidermek için kullanabilir. Çocuklar ve bebeklerin karanfili toz olarak tüketmeleri sakıncalıdır. Toz karanfilin boğaza kaçma ihtimali vardır. Tüketilirken dikkatli olunması gerekmektedir.

Karanfil Nerede Satılır?

Karanfil marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen karanfil satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden karanfil yağı ve diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1932, 1920, 2686, 2606″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.