Aktar Bloğu

Karanfil Nedir? Karanfilin Faydaları Nelerdir?

Karanfil Nedir? Karanfilin Faydaları Nelerdir?

Karanfil, denince akla ilk gelen çok güzel bir koku duyusuna sahip olmasıdır. Kokusunun yanı sıra, çay ve yemeklerde farklı bir lezzet oluşturan bir bitkidir. İnsanların bu bitkiye olan sevdaları çok eski bir geçmişe dayanmaktadır. Tıpta, antiseptik olarak kullanılmaktadır. Güçlü bir aromaya, muhteşem bir kokuya sahiptir. İnsan onun kokusuna dayanamaz her defasında içine çeke çeke kokusunu hisseder. Faydaları olduğu gibi bu bitkinin aynı zamanda birçok zararı da bulunmaktadır.

Karanfilin Faydaları Nelerdir?

Karanfilin Faydaları Nelerdir?

Karanfilin Faydaları Nelerdir?

  • Yıllardır diş ağrısı sorunlarına en etkili çözüm olduğu, ağrıyan dişin üzerinde çiğnenerek bekletildiğinde ağrısını aldığı söylenmektedir. Bunun için ise ağrıyan dişe yaprağını çiğneyerek bekletilir. Fakat yutulmaması gerekmektedir. Yutulması durumunda midede yanma belirtisi gösterebilir. Bunun sonucunda ise acilen doktora görünmek gerekir.
  • Karanfil çayı, yorgunluk ve halsizliğe, baş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.
  • Karanfil yağı, cilde temas edildiğinde istenmeyen alerjilere ve yanmalara sebep olabilir.
  • Kürünü yaparken bile en az bir çay kaşığı bal ile karıştırılması gerekir.
    Siyah nokta ve aknelere yardımcı olup, bir miktar yağını pamuğa sürülmesi ve siyah noktalara baskı uygulamadan temizlenmesi gerekmektedir.
  • Antibakteriyel özellik taşımaktadır. Bu sayede mikropları öldürecek kadar tehlikelidir. Bu bitkinin ekstreleri koreyı yayan bakterileri de önlemektedir.
  • Diyabet hastası olan kişilerde, vücut tarafından salgılanan insülin miktarı ya yetersiz kalır ya da hiç üretilmemektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda bu bitkiden elde edilen özlerin insülini belli şekillerde taklit ettiğini, kan şekeri seviyelerini kontrol etmede yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Ancak yine de dikkat etmekte fayda vardır.
  • İçerisinde bol miktarda A, C vitamini ile fosfor, kalsiyum, demir ve protein bulunduğu için her gün çiğnemekte fayda vardır.

Karanfil Nasıl Kullanılır?

Karanfil Nasıl Kullanılır?

Karanfil Nasıl Kullanılır?

Reçellerde, ev yapımı meyve sularında, kompostolarda ve tatlılarda kullanılmaktadır. Tomurcukları ise bitkisel çaylarda sık sık tercih edilir. Toz haline getirildiği zaman diş ağrılarına yardımcı olur.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.