Aktar Bloğu

Kantaron Yağının Faydaları

Kantaron Yağının Faydaları

Sarı ve kırmızı olarak iki farklı türü bulunan kantaron yağının, kanamayı durdurması, yaralar ve yanıkların hızlı iyileşmesini sağlaması gibi özellikleri bulunur. Çeşitli işlemlerden geçirilerek elde edilen yağın kullanımı son derece kolaydır. Cilde faydaları saymakla bitmeyen bu yağ ile cilt bakımı yapıldığından pürüzsüz ve parlak bir görünüm oluşturur.

Kantaron yağının kırmızı ve sarı olmak üzere iki çeşidi bulunur. Rengini çiçeklerden alan yağ çok çeşitli kullanım alanına sahiptir. İçilerek de kullanılabilir. Hücreleri yenileyen etkisi sayesinde birçok hastalığın iyileşme süresini oldukça kısaltır. Zeytinyağı ile birlikte hazırlandığı için her iki bitkinin yararlı etkilerini barındırır. Antiseptik özellik sayesinde mikroplara karşı son derece etkilidir.

Kantaron Yağının Faydaları

Her derde deva Kantaron yağını duymayan yoktur. Mikropları önler, hücreleri yeniler. Haricen kullanabildiği gibi 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde dahilen kullanımı da mümkündür. Özellikle bazı yaralar konusunda son derece faydalı olan bu yağ, aynı zamanda bebeklerde pişik, saç bakımı gibi sayısız örneğinin verilebileceği durumlarda kullanılabilir. Bunların dışında cilt lekelerinde de mucizevi bir etki göstermesiyle bilinir.

Hamilelik ve emzirme dönemleri dışında aklınıza gelebilecek her şeyde kullanabileceğiniz bu yağı aktarlardan, marketlerden, bitkisel ürün satılan yerlerden hazırını temin edebileceğiniz gibi evde de yapabilirsiniz. Böylece hazır aldıklarınıza göre daha sağlıklı ve kaliteli bir kantaron yapı elde edebilirsiniz.

Kantaron Yağının Faydaları

Kantaron Yağının Faydaları

Bütün yaralara karşı kullanır. Damarlarda gösterdiği etki sayesinde kanamaları kısa sürede durdurmaya yardımcı olur. Kullanılan bölgedeki ağrılar ve sızıların hafiflemesini sağlar. Yanık bölgelerdeki acının kısa sürede azaltılmasına ve hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Bebeklerde oluşan pişiklerin giderilmesinde de kullanılan kantaron yağı, mide ağrılarının hafiflemesine, kan şekerinin düzenlenmesine fayda sağlar. Tüketilerek kullanılması halinde aşırıya kaçmamak gerekir. Hamilelerin, emziren annelerin, kronik, alerjik ya da herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin doktorlarına danışmadan kullanmamaları önerilir.

Kantaron Yağının Cilde Faydaları

Ciltte yarattığı etkilerden söz edecek olursak;

  • Güneş lekelerini ve sivilce izlerini geçirmeye yardımcı olur.
  • Koyu izler bırakan sivilceleri kurutur.
  • Cilt renginin açılmasını sağlar.
  • Pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Kremler, peelingler, maskeler, ev yapımı bitkisel karışımları kullanmışsanız fakat sonuç alamamışsanız, kantaron yağını mutlaka denemelisiniz.

Cilde gösterdiği etkilerinden dolayı adından sıkça söz ettiren kantaron yağı, cildinizde meydana gelen renk farklılıklarını gidermeye yardımcı olur. Buna ek olarak yukarıda da belirtildiği gibi sivilcelerin ve siyah noktaların geçmesine, aknelerin önlenmesine yardımcı olur. Eğer cildinizin daha parlak ve canlı görünmesini istiyor ve bunun için cilt bakım yağları arıyorsanız kadınların sıklıklar tercih ettiği kantaron yağı ile cilt bakımı deneyebilirsiniz.

Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Cilt bakımı yapıldığında canlı ve çok parlak bir cilt görünümü olur. Kış aylarında ayak üşümesi durumuna karşı düzenli kullanımı ile kurtulmak mümkündür. Cilt yağlanmalarını engellemeye, pürüzsüz ve parlak bir görünüme sahip olmaya yardımcı olur. Yüzde bulunan lekelenmelere karşı kullanılıp, kılcal damarlar nedeniyle yüzde oluşan kızarıklıklar giderilmesine yardımcı olur.

  • Kırmızı Kantaron Yağı

Acı tadı iştahın açılmasını sağlar. Sindirimi rahatlatmaya, ateş düşürmeye yardımcı olur.

  • Sarı Kantaron Yağı

Depresyon karşıtı olarak tercih edilir. Ruhsal olarak iyi olmaya yardımcı olur. Sarı kantaron çay olarak hazırlanabilir, sabah akşam düzenli olarak içilir. Tansiyonu yükseltme riski göz ardı edilmemelidir. Hekimlere danışarak kullanılmalıdır.

Peki Kantaron Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

İster pamuğa batırıp, isterseniz parmağınıza damlatarak yüzünüze masaj yapar gibi uygulayabilirsiniz. Bu şekilde uyuyabileceğiniz gibi 1 saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Cildinize uygularken 2-3 gün arayla uygulamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca uyguladıktan sonra güneşe çıkmamalısınız. Sık aralıklarla kullanırsanız kaşıntılar yapabileceği söylenir. Bunun dışında yan etkisi yoktur. Ancak cildinizde olumsuzluklar hissederseniz kullanımı hemen durdurabilirsiniz. Aynı zamanda hamilelerin, emziren annelerin, kronik, alerjik ya da önemli rahatsızlığı olan kişilerin kantaron yağı kullanımı öncesinde doktorlarına danışmaları önerilir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.