Aktar Bloğu

Kakaonun Faydaları Nelerdir?

Kakao, ebegümeciler ailesine ait bir bitkidir. 4-8 metre kadar uzayabilen ve tropik iklimlerde yetişme imkanı bulan bir bitkidir. Doğal yetişme alanı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint Adaları’dır. Kakaonun tohumları çikolata yapımında kullanılmaktadır. Aktarlarda ve marketlerde bulunabilen bir baharattır.

Kakaonun Faydaları Nelerdir?

Kakao bol miktarda protein, kalsiyum, karoten, tiamin, riboflavin, magnezyum, sülfür, flavanoidler, antioksidanlar ve önemli yağ asitleri içerir. Vücut sağlığı için yararları çok olan kakaonun faydaları şunlardır:

  • İçindeki flavonoidler açısından zengin olan kakao bu sayede tansiyonu düşürmeye yardım etmektedir.
  • Güçlü bir antioksidan olduğundan gripten kansere kadar çeşitli hastalıklara karşı vücut direncini yüksek tutmaya yardım etmektedir.
  • Kandaki Ldl olarak bilinen kötü huylu kolesterolü düşürmeye yardım edip, Hdl olarak bilinen iyi huylu kolesterolü dengede tutmaya yarar sağlar.
  • Kan akışını hızlandırmaya etki eder, yüksek miktarda flavanol içerdiği için de uykusuzlukla başa çıkmakta direnç kazandırır.
  • Kan şekerini düzenlemeye yardım etmektedir.
  • Kalbi güçlendirerek kalp hücrelerini korumaya yardım etmektedir.
  • Kabızlığın geçmesine etki etmektedir.
  • Cilt sağlığında krem ve maske olarak da kullanımı vardır. Cilt sağlığı için faydalı bir besindir.

Kakaonun Sağlığımız İçin Önemi Nedir?

  • Kakao güçlü bir kalsiyum kaynağıdır. Bu sebepten ötürü de kemik gelişimine etki eden başlıca baharatlardandır.
  • Kakao endorfin salgıladığından ötürü psikolojiyi oldukça olumlu etkilemektedir.
  • Kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğü gözlenmiştir.
  • Önemli miktarda bakır içerdiğinden vücudun demiri dengelemesine yardımcı olmaktadır. Bu durumda cilde, damarlara ve dokulara olumlu etkiler yaratmaktadır.
  • Her gün düzenli tüketilen kakaonun kanda pıhtılaşmayı önlemesi ve kalp krizi riskini azalttığı gözlenmektedir.
  • Kakaonun yağı sayesinde güneşin zararlı olan ışınlarından etkilenmemek mümkün. Kakao yağı cilde yedirilirek sürüldüğünde güneş yanıklarına yakalanma ihtimali minimuma düşmektedir. Aynı zamanda kakao yağının yumuşatıcı özelliği de bulunup, cildi yumuşatmak mümkün.

Kakao Nasıl Tüketilir?

Kakao tatlandırıcı olarak pasta ve çikolata yapımında kullanılır. Pastaların üzerinde süsleme ve renklendirici olarak da kullanılır. Kıvam verici olarak da kullanılır. İçinde vitaminler ve mineraller çok sayıda olduğundan pasta ve tatlılarda çok kullanılan bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda kakaonun yağını dudaklara nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

Kakao Nerede Satılır?

Kakao, tüm marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen kakao satın almak isteyeler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden hem diğer baharatları hem de kakao yağı ve diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.