Aktar Bloğu

Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

Kakao Yağının Cilde Faydaları

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Kakao yağı, kakao ağacının çekirdeğinden elde edilen oldukça faydalı bir yağdır. Yağın genel sağlık açısından pek çok faydası bulunurken, ayrıca cilt için de çeşitli faydaları olduğu bilinmektedir. En çok kullanılan bitkisel yağlar arasında yer alan bu yağın en bilindik özellikleri ise cildi nemlendirmesi, enerji kaynağı olması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, hamilelik çatlaklarını önlemesi, hazımsızlığı gidermesi, cildi bronzlaştırması, saç ve tırnakları besleyerek daha güçlü bir hale getirmesidir.

İnsan sağlığına faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Genel sağlıktan, cilt sağlığına, hatta saç sağlığına kadar olumlu etkiler gösteren yağ, özellikle de cilt çatlakları üzerindeki etkileri ile dikkat çekmektedir.

Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

Hem cilt üzerinde pek çok etki gösterebilmekte, hem de genel sağlık üzerinde faydalı olabilmektedir. Örneğin; kuru ciltlerin nemlendirilmesine, kırışıklıkların giderilmesine ve yeni oluşacak kırışıklıkların önüne geçilmesine yardımcı olan  yağ, çeşitli nedenlerle meydana gelen yaraların iyileşmesine ve yara izlerinin giderilmesine de yardımcı olmaktadır.

Cilt için ideal bir bitkisel ürün olurken, aynı zamanda saçlarda pek çok faydalı etki göstermesi sebebiyle saç bakımında da tercih edilebilmektedir. En büyük saç problemlerinden olan kepek sorunu ortadan kaldırabilen yağ, saç diplerinin beslenmesini, saç köklerinin güçlenmesini ve daha canlı, daha parlak, daha sağlıklı saçların uzamasını sağlayabilmektedir. Bunun ile beraber kuru ve yıpranmış saçların onarılmasını sağlaması da, yine bu yağın saça faydaları arasında yer almaktadır.

Kakao Yağının Cilde Faydaları

Kakao Yağının Cilde Faydaları

Kakao Yağının Cilde Faydaları

Kakao yağının cilde faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi besleyen yağ, cildi yeniler, doğal bir esneklik ve parlaklık kazandırır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle serbest radikaller ile savaşarak yaşlanmayı önler. Özellikle hassas ve aşırı kuru cilde sahip olanlar için ideal bir nemlendiricidir. Epilasyonun ardından kızaran ve tahriş olan cildi yatıştırabilen yağ, ayrıca güneş yanıkları için de kullanılabilir.

Dudakların nemlendirilmesi, kurumasının önlenmesi gibi kişisel bakım açısından da bir hayli etki olan yağ, hamilelik çatlarının önüne geçilmesinde, cildin hem hızlı hem doğal bir bronzluk kazanmasında ve yıpranmış saçların güçlenmesinde fayda sağlamaktadır.

Cildin yanı sıra insan vücuduna ve genel sağlığına da faydaları olan yağ, hazımsızlığı giderir, cilde ve vücuda enerji verir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunların yanı sıra içerdiği antioksidan ve yağ asitleri sayesinde cilt kalitesini ve vücudu yaşlanma etkilerine karşı korur.

Cilt Çatlakları için Kakao Yağı Kullanabilirsiniz!

Cilt bakım yağları arasında yer alan yağ, cilt üzerinde çeşitli nedenlerle meydana gelen çatlaklara iyi gelmektedir. Özellikle doğum çatlağı gibi çatlaklar üzerinde mucizevi etkiler gösteren bu yağ, hamilelik boyunca düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde çatlak oluşumunun önüne geçmekte ve var olan çatlakların görünümünü de en aza indirgeyebilmektedir.

Cilt üzerindeki çatlakları, dudak çatlaklarını ve hatta emziren annelerin meme ucunda meydana gelen çatlama ve yaraları giderebiliyor olması, yoğun nemlendirici özelliğinden kaynaklanmaktadır. Bu gibi özellikleri ve faydaları sayesinde de en sık tercih edilen cilt bakım yağları arasında yer almaktadır.

Kakao Yağının Kullanımı

Genellikle cilde, saçlara ve vücuda sağlamış olduğu faydaları nedeniyle kişisel bakım alanında kullanılan yağ, kullanım alanına ve nedenine göre farklı yöntemlerle kullanılabilmektedir. Saç bakımı gibi kişisel bakım alanında kullanılacak olan yağ, saça maske olarak uygulanabilmektedir.

Vücut çatlakları için kullanılacak olan yağ ise, direkt olarak masaj yaparcasına vücuda uygulanabilmektedir.

Kakao Yağının Zararları Var mı?

Zararları Var mı?

Zararları Var mı?

Kakao yağının faydaları olduğu kadar, aşırı kullanıldığında zararları da vardır. Bu yağ bazı kişilerde kilo alımına neden olabilirken, bazı kişilerde de alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Özellikle de alerji ve cilt problemlerine eğilimli olan kişilerde sivilce oluşumunu tetikleyebilmekte ve artmasını sağlayabilmektedir. Bazı kişilerde derinin şişmesi, kurdeşen dökmesi, kaşıntı gibi çeşitli problemlere yol açtığına da rastlanmıştır. Öte yandan bazı uzmanlara göre doymuş yağ olarak kabul edilen bu yağ, kolesterol, kalp ve solunum problemlerine de neden olabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.